19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 08.02.2009

 

Birleşin daha güçlü savunalım
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı ağırlayan Başbakan Erdoğan, El Fetih-Hamas bölünmesinin Türkiye’nin elini zayıflattığını söyledi."Bunlar kendi aralarında anlaşamıyorlar" tezinin öne sürüldüğünü belirten Erdoğan "Birleşin ki sizi daha güçlü savunabilelim" dedi  
Delilsiz 220 gün yatmış
Ergenekon Soruşturması’nda yedi ay (220 gün) tutuklu kaldıktan sonra önceki gün tahliye edilen eski 1. Ordu Komutanı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un sağlık sorunlarından değil, delil yetersizliğinden tahliye edildiği ortaya çıktı.
Obruğa düşmekten son anda kurtuldu
Genel olarak Konya’da, özel olarak Karaman ve Karapınar gibi ilçelerde yeraltı sularının tükenmesi sonucunda başlayan çölleşme, bölgede yaşayan insanları her gün yeni bir tehlike ile yüz yüze bırakıyor. 
YSK: Yardımlar Anayasa ve Seçim Yasası’na aykırı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) dün, Tunceli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla seçim öncesi başlayan beyaz eşya-mobilya yardımına "siyasi istismar" diyen MHP’nin şikáyetini görüştü
50 yaşınızda evlatlık olduğunuzu öğrenseniz ne yaparsınız?
Dilek Sakin altı ay öncesine kadar soyadı gibi sakin bir hayat yaşıyordu. Gerçi evliliğini yürütememişti ama kızına sarılarak hayata tutmuştu.
Aslan kırmızıya takıldı
Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaştığı Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Kömürizm
Ve... AKP’li belediye başkan adayı, gazetecilere avanta cep telefonu dağıttı.
Yılmaz Özdil yazdı...

Sallanan cesedin altındaki adam
DEFTERDE el yazısıyla yazılmış notlar şu cümleyle bitiyordu:"Perche la minesstra si fredda.""Çünkü çorba soğuyor..."Cümle, sağdan sola giden "ayna yazısıyla" yazılmıştı.

Ertuğrul Özkök yazdı...

Bir şey yapmayacak bir belediye başkanı bulmalı...

Bu adamlar gelip, akıl almaz yetki ve olanaklarla bizim çevremizi düzenleyecekler. Onları dinliyorum, tümü "ne yapacağını" anlatıyor; tesisler, binalar, yapılar, hafriyatlar, konutlar, bloklar, betonlar, demirler...YENİ belediye başkanları seçilecek.

Bekir Coşkun yazdı...


 

'Yoksa geri mi alacaklar'
Tunceli'deki beyaz eşya yardımıyla ilgili tartışmalar aileleri tedirgin etti: Bunları şimdi geri mi alacaklar? Tunceli Valiliği'nin 3 bin 300 aileye beyaz eşya ve mobilya yardımı yaptığı Nazimiye ilçesindeki Yukarı ve Aşağı Doluca köylerini dolaştık. Yoksul köylüler yardımlardan memnun.

Beraata karşı tuhaf gerekçe
Bülent Ersoy'a beraata savcı itirazı: Tıbben doğurma yeteneği olmayan kişi anneleri provoke etmektedir
"Çocuğum olsa askere göndermem" diyen ve "halkı askerlikten soğutmak" suçuyla yargılanan Bülent Ersoy'un beraat kararını temyiz eden savcı:

Delil yetersizliği
Ergenekon sanığı Tolon'un, tahliye edilme nedeni "Delil yetersizliği" olarak açıklandı. Emekli Org. Hurşit Tolon'un tahliye kararında; "2001'den beri basında ve 2006'dan itibaren internet sitelerinde yer alan 'Ergenekon Yeniden Yapılanma Belgesi'nin, tek başına suç örgütüne üye ve örgüt yöneticisi olduğuna dair delil niteliği taşımadığı" yer aldı.
'Ayrılık istemediğim için ilişkim yok'
atv'nin sevilen dizisi AvrupaYakası'nda 'Şahika' ve 'Dilber Hala'yı oynayan Binnur Kaya anlattı: "Baskın bir karakter değilim, yumuşak ilişkilerden hoşlanıyorum.

'Er Ryan'ı kurtardı sıra kendisine geldi
Er Ryan'ı Kurtarmak, Schindler'in Listesi gibi ünlü filmlerin yönetmeni Spielberg kriz nedeniyle zor durumda. Spielberg'ün DreamWorks firmasına kapılar kapandı

Aynı branşta, 10 gün içinde tek muayene
Birden çok hastanede aynı alanda muayene olanların SGK'ye maliyeti için formül bulundu: 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayeneye izin yok

Münih günlüğü
Münih Güvenlik Konferansı'nın yöneticisi Almanya'nın Washington eski Büyükelçisi Wolfgang Ischinger dün Türkiye saati ile 12.30 sıralarında kürsüye gelen konuğu "Bayanlar, baylar; ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden" diye anons edince Bayerischer Hof Oteli'nin toplantı salonunu dolduran birbirinden önemli konuklar heyecanlarını güçlükle bastırdıkları bir sessizliğe büründüler.
Erdal Şafak yazdı...

Hayata yeniden başlamak özenilecek bir şey midir?
Belirli yaşı geçmiş insanların zaman zaman gençlere imrendiklerini ve "Nerede o eski günlerim" diyerek iç geçirdiklerini görürsünüz.
Hayata yeniden başlamak veya gençlik günlerine dönmek gerçekten özenilecek bir durum mudur acaba?

Mehmet Barlas yazdı...

Yazıktır, üzmeyin şu yaşlı CHP'lileri
Dinin d'sini işittikleri anda kulakları dikiliveren CHP'liler şaşkın vaziyette. Deniz Baykal başta olmak üzere, partili yöneticilerin din açılımı diye yaptıklarına bir anlam vermeye çalışıyorlar
Emre Aköz yazdı...

 

Seçim savaşı sahaya indi

Yerel seçimlerde kıyasıya bir yarışın yaşanacağı Başkent Ankara'da seçim savaşları sürüyor. Başkan Melih Gökçek'in son planı futbol alanında oldu. Başkent'in ateşli taraftar gruplarıyla ünlü Ankaragücü Kulübü'ne gözünü diken AKP'nin büyükşehir adayı Melih Gökçek, bu kulübün 27 Şubat'ta yapılacak genel kurulu öncesi harekete geçti.

On-line adalet

Adalet Bakanlığı'nın UYAP projesi, yargıda bir devrime imza attı. Sistem sayesinde adliyeye gitmeden evden dava açmak mümkün. Vatandaş hakkındaki tüm adli gelişmeleri cepten öğrenebilecek 

Zehirli vahşetin nedeni 107 mesaj

 Melek'in, evli sevgilisinden gelen 107 aşk mesajı nedeniyle lüme gittiği ortaya çıktı. Aldatılan eş ise Melek'e dayaktan tutuklandı
 

Yine bomba kazısı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 33 el bombasının bulunduğu evi sattığı belirtilen kişilere ait 2 evde daha kazı çalışması yapılacağı bildirildi.  

Dev kristal cadır 'ask'la acılacak

ÜÇ ay boyunca birbirinden ünlü sanatçıların sahneye çıkacağı Dolmabahçe Küçük Çiftlik Park, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Nilüfer konseriyle açılıyor.

Canavar dur durak bilmiyor
İSTANBUL Kasımpaşa'daki korkunç kazada 4'ü ağır 8 kişi yaralandı. Barış Tezel'in kullandığı otomobil aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Elektrik direğine çarpan araç, ardından otobüs durağına dalarak 6 kişiyi ezip takla attı. 
Sonunda gercekten oldu mu GAZETELER ÖLDÜ (mü?)

Yirminci yüzyılın ikinci yarısında, hemen her yıl gazetelerin artık öldüğü ilan edilmişti. İlk önce televizyon haberleri yüzünden olduğu söyleniyordu. Sonra da internet nedeniyle ölüm ilanı verilmişti
 
Serdar Turgut Yazdı...

Almanya ve Türkler!
Global kriz tüm dünyada galiba iki adet kötü trende yol açmakta.
Birincisi, ülkeler ekonomik korumacılık peşine düşmekte. Bu krizi artırıcı bir unsurdur. İkincisi birçok ülkede ayırımcılık artmaktadır. Bu da sosyal ve siyasi sorunları büyütmekte.

Deniz Gökçe yazdı...

Kılıçdaroğlu'nun önünü açmaya devam

Nasıl haklı çıkıyorum... Kılıçdaroğlu AK Partililer'le top gibi oynuyor... Daha doğrusu iktidar partisi onun oynamasına izin veriyor... Elense attığı herkes atlıyor mindere. Küt; iki tokat bir künde, haydi dışarı...

 Ali Saydam yazdı...

 

Fabrikatör iş başında
Doğu Perinçek, mahkemenin MİT şemasını açıklamama kararının ardından atağa geçti. Aydınlık, MİT'in Ergenekon şeması olduğunu ileri sürdüğü dökümanları yayınladı. 
Gül'den uzlaşın mesajı
Cumhurbaşkanı Gül, çalışma ziyaret için Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas'a, "Birinci öncelik Filistin uzlaşı hükümetinin kurulması. Filistin davası ancak böyle tekrar güçlü hale gelir" dedi.
TOKİ'ye Birleşmiş Milletler'den ödül
Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı tarafından TOKİ'nin Erzincan Kentsel Yenileme Projesi, ödüle layık görüldü. TOKİ daha önce de İspanya Kraliyet Ailesi'den ödül almıştı 
İzdihamın nedeni 10 liralık telefon
Kurtköy ve Ümraniye'nin ardından Eyüp'te de bir mağazanın açılışında izdiham yaşandı: 10 liraya satılan cep telefonları kapışıldı 
Tüm servet taksiciye
Ankara'da gurbetçi bir aile, kendilerini havaalanına götüren taksi şoförüne “Sen iyi birine benziyorsun. Bu içinde tüm servetimizin bulunduğu çantayı Hazine'ye bırakıyoruz” diyerek sırra kadem bastı 

10 yıl sonra yeniden Cumartesi Anneleri

Beyoğlu'nda, 1999 yılında eylemlerine son veren Cumartesi Anneleri 10 yıl aradan sonra tekrar eylemlerine başladı.

Herkes karşı, ben değilim...
Son CHP açılımlarına en olumlu bakan galiba bir benim; hem de neredeyse tek başıma kalarak... CHP'li kalemlerin hemen hepsi rahatsızlıklarını en sert biçimde köşelerine taşıdılar... 
Fehmi Koru yazdı...
Yerel seçim hikayeleri ve Machiavelli
Önümüzdeki yerel seçimlerin şimdiden “yerel” vasfını hızla yitirmekte olduğu söylenebilir.Bunun böyle olduğunun en işi işareti yerel seçimlerin en anlamlı geçmesi gereken İstanbul'da bugüne kadar adayların şehri tehdit eden büyük deprem tehlikesi karşısında alınması gereken önlemlere ilişkin sergilediği suskunluktur.
Kürşat Bumin yazdı...
Baykal elden gidiyor!
Yerleşik kalıpları yıkan “Çarşaf Açılımı”na “Her mahalleye Kur'an Kursu” adımı da ekleniverince Laikçi Cephe'den Deniz Baykal'a dozajı yüksek eleştiriler gelmeye başladı.“Laikliğe ihanet etmekle” suçlanıyor, Deniz Bey…
Tamer Korkmaz yazdı...

 

Tolon'un yurtdışına çıkması yasak
Ergenekon soruşturması kapsamında 7 aydır tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.  
Aydınlık'tan sahte Ergenekon şeması
Ergenekon soruşturması sürecinde çok konuşulan MİT şemasının kapalı olarak mahkemeye sunulması İşçi Partisi (İP)'ni rahatsız etti.
İSKİ: Barajlar doluyor ama tasarrufa devam
Küresel ısınmanın etkisiyle son iki yılda susuzluk ile karşı karşıya kalan İstanbullular, yağışlar ve Melen Suyu'nun gelmesiyle birlikte tasarrufu unuttu.  
Kimlik numarasını girmeyen ATM'ye para yatıramayacak
Banka veznesinde uyulması gereken kurallar, otomatik para yatırma-çekme makinelerini de (ATM) kapsayacak. BDDK'nın genelgesine göre, ATM'lere kartsız para yatıranlardan da artık şubelerde olduğu gibi kimlik sorulacak.  
Savcı, Bülent Ersoy'un peşini bırakmıyor
Halkı askerlikten soğutmak iddiasıyla yargılanan Bülent Ersoy'un beraat kararı temyiz edildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, temyiz dilekçesinde; sanatçının sözlerinin bölücü yayınlar yapan ROJ TV'de geniş şekilde yer aldığına dikkat çekti.
Yaralı Aslan vurgun yedi
Kupada erken havlu atan Galatasaray, ligde de Kayserispor'la berabere kalarak zirve yarışında altın değerinde 2 puan kaybetti

Pembe İncili Kaftan
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e ve moderatör David İgnatius'a karşı çıkışı, Türkiye'mizde her zaman olduğu gibi, bir yandan aşırı ve büyük hayranlık âvâzeleri, öte yandan da alabildiğine aşağılayıcı ve küçümseyici nidâlarla dile getirildi.
Hilmi Yavuz yazdı...

İtidal hasreti
Hitler'in Yahudilere yaptıkları hepimizin içine işletildi. Yahudilerin hepsi bütün olanları defalarca seyretti, düşündü, içselleştirdi sürekli olarak. Japonlar ise, Hiroşima ile Nagazaki'yi sanki çabucak unutmuş göründü. İnsanlığın ruhunda o felaket, Titanik olayı kadar bile canlı tutulmadı. Japonlar o olayı unutmadılar, sadece unutmuş görünerek ruhlarını korudular.
Ahmet Selim yazdı...
Önder Sav Yatılı Kur'an Kursu
CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı Sefa Sirmen'in 'Her mahalleye Kur'an kursu' vaadi ciddi; ama gelin görün ki işi şakaya vuranlar da var. Bir de Türk siyaseti mizahtan yoksun denir.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 04:53:36
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 07:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?