29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 08.08.2008

 

Bir dünya bir rüya
Tarihin en yüksek katılımlı olimpiyat oyunları, "Bir Dünya, Bir Rüya" sloganıyla yarın Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de düzenlenecek açılış töreniyle resmen başlıyor.
İşte Suriye'yi karıştıran fotoğraflar
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad'ın Bodrum seyahati Suriye'de devlet krizi yarattı.
El-Maktum 160 metrelik yatla geziyor, Allen yılda 20 milyon dolar harcıyor
Yaz aylarında tatil tercihini yatlarından yana kullanan milyarderlerden Oracle’ın kurucusu Larry Ellison 138 metrelik mega yatı ile boy gösterdi. Abramovich 86 metrelik yatı ile Trieste, Italya ve Hırvatistan’a gitti.
Almanya’dan esinlendim
AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, hazırladığı "Gençleri Koruma Yasası"ndaki ilkokullar da dahil bütün okullarda ibadethane açılmasına ilişkin taslak konusunda Almanya’dan esinlendiğini söyledi.
İddianameye giren 'çuval raporu'
Süleymaniye’de Türk Özel Kuvvetleri’ne mensup 11 asker ile 13 sivilin ABD kuvvetlerince tutuklanması ve başlarına çuval geçirilerek sorgulanması olayına ait bir belge de, Ergenekon İddianamesi’nde yer aldı.
Gül türbanın rövanşını aldı
Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, rektör atamalarında türban kararına direnç gösterenlerin hedef alındığını söyledi. "Türkiye açıkça Gül’ün siyasi hırsının tutsağı oldu.

Tepetaklak yaşam
TUHAF olayların artık olağanlaştığı bir ülke olduk. O yüzden, "olağan"lar giderek bize tuhaf gelirse galiba şaşırmayacağız.
Oktay Ekşi yazdı...

Göreceksiniz...
DÜN masama yine o yaz ışığı vurduğunda hatırladım. Yine sıcaktı. Yine sancılı bir sabahtı.
Yine serçeler kavga etmişlerdi saçakta.
Bekir Çoşkun yazdı...

Fadime telekızmış
TELEKIZMIŞ Fadime... Adı kötüye çıkmış bir tazeymiş... Bataklıkta açan bir çiçekmiş...
Ahmet Hakan yazdı...


 

Hedef, 1’inci Ordu Komutanlığı’ydı 
Güngören’de yaşanan bombalı tuzağın şoku henüz atlatılamamışken, İstanbul dün güne Üsküdar Selimiye’de yaşanan art arda 4 patlamayla uyandı.
Namusuma ateş edeni yaşatmam
Küre Operasyonu’nun ardından açılan ve kamuoyunda ‘’Sauna Çetesi’’ olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ifade verdi.
Gizli tanık rezaleti 
Ergenekon’da gizli tanık tartışması sürerken, avukatlara dağıtılan CD’lerde söz konusu kişilerin tanıkların çok da “gizli” olmadığı ortaya çıktı.
Avrupa Semih'e hayran kaldı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında MTK Budapeşte’yi 5-0 yenerek tur atlarken, takımının 4 golünü kaydeden Semih, önemli olanın öncelikle takımın başarısı olduğunu belirterek, “İspanyol teknik direktörümüze teşekkür borçluyum.
Kral coştu coşturdu 
Evet “malum” Budapeşte’de “ilan” olundu. Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk karşılaşmasını hiç pozisyon vermeden 2-0 kazanan Fenerbahçe, rövanşı ise rakibine yalnızca bir pozisyon verip, 5 farklı kazanarak tur atladı.
Kırılma noktası Dolmabahçe mi
CHP ile TSK’nın son dönemde birbiri ardına yaşadığı gerilim dikkat çekiyor. Orgeneral Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanlığı döneminde tırmanan gerilim, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun son YAŞ toplantısı ve Büyükanıt’a alınan trilyonluk zırhlı arabaya ilişkin sözleriyle doruğa çıktı
 

Sürpriz mi? 
21 yaşındaki Charles Ray Fuller, Forth Worth Texas’ta 360 milyar dolarlık (yanlış yazmıyor, tam 360 milyar dolarlık) karşılıksız bir sahte çek hazırlamış ve bu çeki kendisi Chase adlı bankaya götürerek nakite çevirmeye çalışmış.
Deniz Gökçe yazdı...

İlişkiler ve düzey 
3 Ağustos Pazar günü Vatan Gazetesi’nde Okan Bayülgen ile yapılmış mülakatı okurken hayli rahatsız oldum. Konu hakkında hemen fikir bildirmek yerine bir süre bekleyeyim de neden tepkili olduğumu iyi çözümleyeyim dedim.
Serdar Turgut yazdı...

Dönme fikri yok oldu 
Hareket Halinde Türkiye’ belgeselinin beşinci bölümünde Almanya’daki Türklerin öyküsü anlatıldı. Bu konuda Prof. Dr. Faruk Şen’e yakın bilgiliyiz. Yıllar önce Tercüman’a başlangıcımız ‘Yurtdışı baskıları’ bölümünde olmuştu.
Burhan Ayeri yazdı...

 

En seksi yıldız Bodrum'da
Bir erkek dergisinin düzenlediği ankette 2008'in en seksi kadını seçilen Asi dizisinin yıldızı Tuba Büyüküstün, yeni sezon öncesi enerji toplamak için Bodrum'a gitti.
 'Gençler için riskli alanları belirliyoruz' 
Gençlerle ilgili yasa taslağının Alman Gençlik Kanunu'ndan bire bir çevrildiğini söyleyen AKP'li Edibe Sözen, "Yaptığımız, kamusal alanda gençliği korumak, özel alana girmiyoruz" diyor..
Sevindirin bizi 
Türkiye, Olimpiyat Oyunları'na ilk kez 12 branşta 68 sporcu ile katılacak. Atletizm 16 sporcu ile birinci. Devlet Bakanı Başesgioğlu, "Bayrak artık sporcularda" dedi..
Baykal: Gül'ün üzerine gidin 
Tatilini geçirdiği Antalya'dan talimat veren CHP lideri, "Rektör atamalarını unutturmayın, Gül'ün üzerine gidin" dedi..
Başarısız yönetici Atatürk'e sarılıyor 
Üniversitedeki seçimde ikinci çıkmasına rağmen İTÜ'ye rektör olarak atanan Prof. Dr. Muhammed Şahin eleştirileri değerlendirdi: Bazı yöneticiler, başarısızlıklarını örtmek için Atatürk ve cumhuriyete sarılıyor..
Son nefeste annesini aradı konuşamadı 
İstanbul'da tartıştığı polis memuru tarafından vurulan Cem İnci, son bir gayretle annesini aradı, ancak bayıldığı için konuşamadı..

Havanda su dövmek
Güngören'de faili şüpheli bir bombalı saldırının ardından dün yine İstanbul'da 1. Ordu Komutanlığı karargâhına yönelik olduğundan şüphelenilen havanlı bir saldırı denemesi...
Ergün Babahan yazdı...

Çivi çiviyi söker! 
Bugün "tarafsız" olayım! Acı acı, gülmeyeyim de, söyleneyim. Muhtıra gölgesinde siyaset ve miting yapmayı "bağımsız" politika diye yutturanlar...
Umur Talu yazdı...

AK Parti'nin başarı şansı az... Çünkü alternatifi yok... 
Güncel siyasetimizin en büyük gerçeği AK Parti'nin "Alternatifsiz" olması değil mi?
Merkez sağ ve merkez sol partiler ne tür bir hata yaptı ki, AK Parti onların seçmen tabanlarını da etkiledi.
Mehmet Barlas yazdı...


Azli için geri sayım başladı
Pakistan'da Butto'nun eşi Zerdari ve Navaz Şerif'in liderliğindeki koalisyon hükümeti Pervez Müşşerref'i azletme kararı aldı.
İtalya'da köpeklerin nüfusu da sayılacak
 İtalyan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki bütün köpek sahiplerinin kayıt yaptırmasını ve köpeklerine kimlik bilgilerini taşıyan birer elektronik çip taktırmasını zorunlu hale getirdi.
Skandalı Tarabya Oteli'nde kutladılar
Yeni Şafak'a konuşan gizli tanık Fadime-Müslüm, Ali-Emire Kalkancı skandalları patladıktan sonra yaşananları anlattı
Bir roket polise bir roket askere
1997 yılında, DHKP/C örgütünün Bedri Yağan kolu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, Dursun Karataş kolu da Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırı düzenlemişti.
CHP'nin 'YAŞ' iftirası
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun YAŞ'ta ihraç kararı alınmamasını siyasi pazarlıklara bağlamasına sert tepki gösterdi. Gül, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'gerçek dışı ve iftira' diye nitelendirdi.
Çağdaş bir anayasa şart
TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'deki geniş temsil oranına dikkat çekerek, 'Meclis'in çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur dedi. 23. Dönem 2. Yasama Yılı'nı değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında yeni Anayasa yapılmasını gündeme getirdi.

Bir çatırtı, bir çatırtı daha...
CHP ile Genelkurmay arasındaki söz düellosu akıl almaz boyutlara ulaştı. Deniz Baykal konuşmuyor, partinin bir sözcüsü ön planda görünüyor; ancak ağız dalaşının CHP ve Baykal adına sürdürüldüğü çok belli.
Fehmi Koru yazdı...

Majestelerinin muhalefeti ve entelektüel titreklik
Değişim ve siyaset bir yönüyle somut sorunlara, somut sorunların çözüm yollarına endekslidir.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Rektörleri Oktay Bey atayınca iyi...
Daha önce de hafif tertip fark eder gibi olmuştum, ama bu defa eminim: 28 Şubat 'devlet' kavramının değerini düşürmüş; bazıları devlete ait olanları babasının malı sanıyor.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Eski rektör Mustafa Akaydın'ın bildirilerini, Perinçek hazırlamış
Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın, rektörlük görevine yeniden atanmamasında Ergenekon terör örgütüyle bağlantısının etkili olduğu öğrenildi.
'Beleş mezar bulsan gireceksin' sözü gerçek oldu
Diyarbakır'da hayırsever bir vatandaşın mezarlık yapılması için arazisini belediyeye bağışlamasından sonra yaşananlar, 'beleş mezar bulsa içine girer' sözünü doğruladı. Bedava mezarlık yeri olduğunu duyan, arsaya hücum etti
Çarşı'nın projesi örnek oldu; Manavgat'ı taraftar grupları ağaçlandıracak
Antalya Manavgat'ta yaklaşık 10 bin hektarlık alanda etkili olan ve 2 milyondan fazla ağacı yok eden yangın bölgede derin yaralar açtı.
Toplum CHP'den uzlaşma bekliyor
Genelkurmay ile Çankaya Köşkü'nü hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu'na yönelik eleş-tiriler sürüyor
Perinçek, Mesut Yılmaz'a suikast yapmayı planlamış
Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a yönelik bir suikast planladığı ileri sürüldü. Olayın sanıklarından Murtaza Didin, 1997 yılında Kocaeli Terörle Mücadele Şubesi'ne verdiği ifadede, Yılmaz'a suikast emrini Perinçek'ten aldığını söyledi.
Rodos'taki Türklerin sorunları Avrupa'ya taşınıyor
İsviçreli parlamenter Andreas Gross, Rodos ve İstanköy'deki Türklerin sorunlarını rapor haline getirerek Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin gündemine taşıyacağını söyledi.
Anlamayana anlatacaklar, göreceksiniz... 
CHP tehlikeli bir hamle yapıyor. AK Parti'nin kapatılacağına kilitlenen CHP yönetimi, hıncını askerden alma görüntüsü veriyor.
Hüseyin Gülerce yazdı...
Ülke normalleşirse CHP oy kaybeder mi? 
Düne kadar CHP'nin kavga etmediği kim kalmıştı, sorusunun tek cevabı vardı, o da askerî kesim... Bugün CHP askerî kesimle de kavga halinde. 'Hayır, bunun öncesi de var' diyerek mart ayında kara harekâtının erken sona ermesine yönelttiği eleştirileri hatırlatabilirsiniz.
Mustafa Ünal yazdı...
Rektörler ve generaller 
İstifa eden bir tek öğretim üyesi bile yok. "Rektör atamalarını protesto etmek için bazı öğretim üyeleri ve dekanlar istifa etti" haberlerinin zihninizde uyandıracağı istifhamlar doğru değil. Kimse öğretim üyeliğinden istifa etmiyor. İstifalar idarî görevlerde oluyor.
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 07:56:23
Güncelleme :8 Ağustos 2008 Cuma 08:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?