20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 12.10.2008

 

Deseler ki Kenan, abilerin gibi 24 yaşında öleceksin, umarım yarışırken olur, derim
2007 yılı Supersport Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu (24), iki hafta önce İtalya’daki yarışlarda 220 kilometre hızla giderken öyle bir kaza geçirdi ki, havada en uzun taklalar atarak yere düşen pilot olarak motosiklet tarihine geçti

850 milyar dolar yetmedi Amerika tüm bankalarına devlet şemsiyesi açıyor
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson piyasaların 850 milyar dolarlık paketle sakinleşmemesi üzerine harekete geçti

’Huzur’un mimarı vefat etti
Ünlü şair, edebiyatçı ve Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi mimar Nail Çakırhan, 98 yaşında Muğla’da yaşama veda etti.

Babası göndersin okutayım
Aktütün Karakolu’na yapılan terörist saldırı, köyde yaşayan çocukların dramını ortaya koyunca, TBMM Başkanı Köksal Toptan devreye girdi.

Başbakan, Üsküdar’dan Sarayburnu’na yürüdü
Marmaray projesi kapsamında batırılan son tüpün birleşim kapısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.
Canlı bomba son anda
Canlı bomba eylemi hazırlığında olan ’Ezgi’ kod adlı PKK üyesi bir kadın, kendisini adım adım takip eden İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli’de yakalandı.

Başım belada 
GEÇEN gün sabah saatleri...   İlk kahve içilmemiş, ilk telefon görüşmeleri gerçekleşmemiş, gazetelere şöyle bir göz atılmamış...
Ahmet HAKAN yazdı...

Demokrasi ve kaplumbağa
BALIKLAR, kuşlar, karacalar, sincaplar, kirpiler, kaplumbağalar için de demokrasi lazım.   Göller, ırmaklar, denizler için de...
Bekir COŞKUN yazdı...

Eğer hayat yaşanmaya değerse
NEREDEN bilmiyorum, kafamda şöyle bir fotoğraf kalmış.   Üzerinde beyaz kısa kollu iplik kazak, altında pilili etekler olan çok güzel bir kadın.   Elindeki golf sopası yerden çok hafif havalanmış.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Piyasaya izleme komitesi özel sektöre gözlem evi 
Küresel krize karşı Danimarka ve İspanya modelleri gündemde. Küresel krizin ardından ilk defa bir toplantıda bir araya gelen hükümet ve iş dünyası, krize tedbir olarak, Danimarka’da uygulanan “İzleme Komitesi” ve İspanya’da uygulanan “Gözlem Evi” modellerini benimsedi.
TRT, Kral TV’ye rakip oluyor 
TRT, 2009’a hızlı girmeyi planlıyor. Kürtçe TV için atakta olan kurum, 2009 yılında bir de müzik kanalı açmak için kolları sıvadı
Gurbetçi CEO'lar dönüş yolunda 
Yurtdışında çalışan birçok Türk’ün hayali bir gün eve dönmek. Ancak ABD’de yaşanan kriz bu hayalleri öne aldırıyor.
Avusturyalı Hitler’in ölümü cinayet mi? 
Avusturya’nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi Genel Başkanı Jörg Haider, önceki gün gece yarısından sonra geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Güzel tim 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde dün bir ilk gerçekleşti. Aktütün Sınır Karakolu’na yapılan baskın sonrası Türkiye’nin gündemine tekrar oturan terör olaylarını önlemek için ilk defa, mezun olan özel harekât polislerinin tamamı Güneydoğu’daki il emniyet müdürlükleri emrine verildi.
Bosna zaferi 
Servet, Kazım, Arda... Bir ay önceki Belçika maçında forma giyen oyunculardan sadece bu üçü dün sahadaydı
 

Boyları bile daha kısa!
İnsanlar ideoloji ve siyaset tarafından o kadar gerçeklerden uzaklaştırılmışlar ki, saçma sapan tezlerin veya çocukça beklentilerin kurbanı olabiliyorlar.
Deniz Gökçe yazdı...

Maksim’i de bu kafalar kapattı 
Popstar Alaturka’nın 10. bölümle sona erdirilmesi kararı ekonomik krizin televizyonlara yansıması. En büyük gideri, jüri üyelerine ödenen paranın tuttuğunu biliyoruz. Şimdi bazılarına sormak istiyoruz; “Türk Sanat Müziği’nin Mabedi Maksim sizin yüzünüzden kapanmadı mı?”.
Burhan Ayeri yazdı...

Başkanı cep belirleyecek 
Kevin Anderson, The Guardian gazetesinin blog yazarı ve editörü. ABD Başkanlık seçimini izlemek üzere eyalet eyalet otobüsle gezip izlenimlerini web sitesinde yayınlıyor
Mehveş Evin yazdı...

 

Bu sergide siz varsınız 
Tuluhan Tekelioğlu, üç buçuk yıl boyunca 150 kişiye yönelttiği soruları 'Ayaküstü Cevaplar' sergisiyle izleyiciye sunuyor. Tekelioğlu, balıkçısından oyuncusuna, çalışmasına konu olan herkesi video sergisine davet ediyor.
'Reformlar durmadı' 
Dışişleri Bakanı Babacan 5'inci Boğaziçi Konferansı'nda AB'ye "Reformlar durmadı, müzakerelere hazırız" dedi..
 
atv'de bir peri masalı 
Dünyalı bir adama âşık olunca tüm güçlerinden ve ölümsüzlüğünden vazgeçen peri kızının öyküsünü anlatan fantastik dizi "Kayıp Prenses" bu akşam atv'de başlıyor.

I. Frankfurt Kuşatması 
Dünyanın en büyük kitap fuarı etkinliği Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye ilk defa bu yıl onur konuğu oluyor. Bu tarihi olayla Türkiye, dört bir koldan yayıncıları, eleştirmenleri ve edebiyatçılarıyla Frankfurt'a çıkarma yapacak.

Cep telefonu alemine bir Android indi 
Google'ın, Apple'ın iPhone'una cevabı olan ve merakla beklenen Android işletim sistemli telefonlar piyasada. İşte Google'ın yeni akıllı telefon platformu hakkında öne çıkanlar...
Ortodoks patrikleri İstanbul'da buluştu 
Dünyadaki 17 patrikhanenin temsilcisi, Fener Rum Patrikliği'nin davetiyle Türkiye'ye geldi. En önemli konuk ise 89 yıl aradan sonra İstanbul'a gelen Rus Patriği oldu..

Polise hem alkış hem de kınama 
Polislik zor ve çile dolu bir meslek. Özellikle büyük kentlerde görev yapıyorsanız... Tatili, gecesi gündüzü olmayan, geliri düşük, sinir bozma katsayısı ise çok yüksek bir iş.
Ergun Babahan yazdı...

Zengin işi komünizm! 
Piyasa ne eylerse iyi eyler" demişlerdi... .ok yemişlerdi.  Daha doğrusu yedirmişlerdi.
Umur Talu yazdı...

"Yeni zenginler" şimdi "Yeni fakir" mi olacak? 
Televizyon dizilerinde görüyoruz. Aslında "bazıları" için gerçek hayatta da durum aynı.   Sabahtan akşama kadar para kazanmak için çalışılıyor. Sonra da insanlar tutkularına, özel yaşamlarına dönüyor.
Mehmet Barlas yazdı...

 

İki eşli subaya ordudan ihraç
Askeri Yüksek İdari Mahkemesi, iki eşli üsteğmenin TSK'nın itibarını sarstığı gerekçesiyle meslekten atılmasına onay verdi.
Faizci düzen çöküyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, “Küresel mali kriz; kapitalizmin, faizci ekonomik sistemin de çöküşe geçtiğini müjdeliyor” dedi.
 
Krizin fuarı 2008
Paris'te, işten çıkarmalar protesto edilirken, İstanbul Autoshow otoseverlere merhaba dedi. Firmalar, tüketiciyi kampanyalarla fuara çekmeye çalışıyor...

Türkiye'ye Japon müziğini dinleteceğim 
Türkiye'den Kıraç, Serdar Ortaç, Erol Evgin gibi popüler sanatçılarla, Japonya'dan içinde Mayo Shono'nun yer aldığı 14 sanatçıyı Türkiye'de buluşturan ve “Türk müziğiyle Japon müziğini bir araya getireceğim” diyen Neko Oıkawa;

Bilge Kral'ı unutmadık
Bosna'nın özgürlük aşığı ve bilge lideri Aliya İzzetbegoviç ölümünün 5. yılında İstanbul'da adına düzenlenen uluslararası bir sempozyumla anıldı.
Bir gün Kudüs'te…
'Gidilecek on yer' listeleri çıkartılır ya. Bence Kudüs, bu listenin ilk sıralarına konulması gereken bir şehir. Başka özelliklerini bir tarafa bıraksanız bile, Mescid-i Aksa orada…

"Amerika Şirketi Yıkılıyor"
Küresel krizle birlikte iş dünyasından yükselen endişeli mesajların dozajı arttı. Peki, en çok feveran eden isimler kimler?   Mustafa Koç'la Arzuhan Doğan Yalçındağ 
Tamer Korkmaz yazdı...

Ordu neden eleştiriliyor?
Günlerden beri sürdürülen yayınları, bazılarının ileri sürdüğü gibi, “Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratma amaçlı saldırılar” saymıyoruz.
Fehmi Koru yazdı...

'Öcalan'la görüşme' meselesi
Aslında birkaç satır aşağıda söylemem gereken şeyi gecikmeden söze başlarken söyleyeyim: PKK meselesi madem ki çeyrek yüzyıldır ülkenin maddi ve manevi enerjisinin büyük bölümünü harcayan birinci sorunudur
Kürşat Bumin yazdı...

 

Durgunlukla boğuşan otomotivci fuardaki satışlarla moral buldu
Bu yıl 12.si gerçekleştirilen otomobil fuarı Auto Show'a gösterilen büyük ilgi, 2008'in son çeyreği için otomotiv sektörünü umutlandırdı.
Gül: Irak'taki bölgesel yönetimle görüşme MGK kararı
 Ankara'nın, terör örgütü PKK'nın kanlı Aktütün Karakolu baskınının ardından Irak'ın kuzeyindeki yerel Kürt yönetimi ile temasa geçmeye hazırlanmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den destek geldi.
Şok iddia: Veli Küçük, Çapan'a tutuklanmama garantisi verdi 
Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın belediye ekibinden Bertan Zülaloğlu ile CHP'li Şerafettin Düz, "Çapan'ı Almanya'dan getirten Veli Küçük'tür." dedi. Zülaloğlu ve Düz'e göre Çapan'ı evinde ilk ziyaret eden kişi ise Adil Serdar Saçan.
Kürt gazetesinden PKK'ya ağır eleştiri: Kime hizmet ediyor?
Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil kentinde yayın yapan Hewlerpost Gazetesi, terör örgütü PKK'nın son saldırıları ve sonrasına ilişkin gelişmeleri değerlendirerek, "PKK kime hizmet ediyor?" sorusunu yöneltti.

Müjdeci Paşa: 'Darbe yapın' diyenler Ergenekon'dan sonra aramaz oldu
Emekli Korgeneral ve İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, kendisine 'darbe yapın' şeklinde gelen taleplerin Ergenekon operasyonundan sonra kesildiğini söyledi.

28 Şubat ve Ergenekon'un kirli para trafiği
Çevik Bir'den Ali Kalkancı'ya, Korkut Eken'den Veli Küçük'e... Ergenekon operasyonunun kilit ismi olan Tuncay Güney'in yazıişleri müdürü olduğu Strateji dergisinin sahibi Turgut Büyükdağ Taraf'a anlattı: Korkut Eken ve ekibi fabrikamı gasp etti.

Askeri sürekli gündemde tutmak 
Türkiye parti genel merkezlerinde bir genelkurmay başkanını görmeye pek alışık değil. İlker Başbuğ Paşa'yı CHP ve MHP'de görüverince şaşıranlar oldu.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

'Golfçü Paşa' olayında sorulmayan sorular 
4 Ekim Cumartesi günü Milliyet'te yer alan golf haberi tam bir "tadını çıkarma" hareketi gibiydi. Çünkü Hava Kuvvetleri'yle ilgili iki haber yan yana verilmişti. Birincisinde uçaklarımızın Kandil'i bombaladığı duyuruluyordu, ikincisinde de komutanın golf oynadığı... 
HAMDULLAH ÖZTÜRK yazdı...
Yaşananlardan çıkartılacak dersler 
Türkiye, yaklaşık 40 yıldır terörle iç içe yaşıyor. 40 yıl önce Paris'te başlayıp bütün dünyayı saran gençlik hareketlerinden bizim hissemize, kesintisiz olarak 1980 Eylül'üne kadar devam eden siyasî cinayetler düştü.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 05:06:16
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 05:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?