29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 13.11.2008

 

Kayseri'de 4.9'luk deprem
Kayseri'de  saat 16.00 sıralarında 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kira isyanı İstanbul'a sıçradı
İsyan önce Karadeniz'de başladı. Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'ndeki iş yeri sahipleri kira artışlarına karşı birleşip yönetimi uyarmak için 2 gün boyunca kepenk kapattı.
'Getir kadını, kes ormanı'
Denizli'nin Çivril ilçesinde, kaçak ağaç kesen üç kişi ile ağaç kesilmesine rüşvet karşılığı göz yumduğu iddia edilen orman bekçisi tutuklandı.
ABD’nin kayıp bombasının sırrı
Kuzey Kutbu'nda 40 yıl önce devriye uçuşu yapan Amerikan B-52 bombardıman uçağı içindeki 4 nükleer bombayla birlikte Grönland Adası'na düştü. Nükleer bombalardan 3'ü bulundu ama 1'i hala kayıp.

Ku Klux Klan kadını infaz etti
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın önceki gün mesajını verdiği, Anayasa’nın değiştirilmez ilkelerinin tartışmaya açılması, dün hukukçuların görüş bildirmesiyle hayata geçirildi.

Siyaset sahnesinde yeni bir parti
“Alternatif Parti” adıyla yeni bir parti kurulmasına ilişkin dilekçenin İçişleri Bakanlığına verildiği bildirildi.

Fehmi Koru’ya teselli kabilinden
BİR: Kafasına göre takılan bir gazetecinin duyumsadığı o muhteşem "özgürlük duygusu", Başbakan’ın uçağıyla yapılacak en az 1356 geziye bedeldir...

Ahmet HAKAN yazdı...

Esnafa sorma noktasında kırmızı noktalı yanıt
BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan’ın ekonomik konulardaki konuşmalarını toplayıp, bir kitap haline getirmeyi öneriyorum. Aziz Nesin’den beri arayıp da bir türlü bulamadığımız bir mizahi yaklaşımı var çünkü.

Mehmet Y. YILMAZ  yazdı...

Bağcıyı dövmek
DEMOKRASİYE inanıyorsak elbet "başkalarını rahatsız eden düşüncelerin" de korkusuzca ifade edilme özgürlüğünü savunacağız.

Ankara’da düzenlenen ve "Anayasaların değiştirilemez hükümlerini" konu alan sempozyuma o nedenle hoşgörüyle bakmaya mecburuz.

Oktay Ekşi yazdı...


 

Yemen açıklarında bir Türk gemisi kaçırıldı 
Hindistan'ın Bombay Limanı'na giden ''Karagöl'' isimli Türk bayraklı gemiyi Yemen açıklarında korsanların ele geçirdiği bildirildi.
AİHM'den memura müjde 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin temyiz niteliğindeki büyük dairesi, Türkiye'deki bir memur sendikasının yaptığı başvuru ile ilgili daha önce verdiği insan hakları ihlali kararını değiştirmedi.
Dolar 1.66 YTL'yi geçti 
Bankalararası piyasada dolar kotasyonları, saat 16.10 itibarıyla, alışta en düşük 1,6505 YTL, en yüksek 1,6555 YTL, satışta en düşük 1,6600 YTL, en yüksek 1,6640 YTL seviyesinde bulunuyor.
Kadın karşılığı kaçak ağaç kesimi 
Denizli'nin Çivril ilçesinde, kaçak ağaç kesen üç kişi ile ağaç kesilmesine rüşvet karşılığı göz yumduğu iddia edilen orman bekçisi tutuklandı.
K.Çekmece'deki cinayetlerin sırrı çözüldü 
Küçükçekmece'de, boş bir arazide yakılmış halde cesetleri bulunan Mehmet ve Emre Kavaklı kardeşlerin cinayet zanlısı 2 kişi yakalandı. Zanlıların, baba Veli Kavaklı'nın dayısının oğlu İsmail Y.
"Öcalan'a ev hapsi var mı?" 
DTP'li Aysel Tuğluk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.
 

Bunlar ya ahmak ya sonradan görme
İnanılır gibi değil. 8 Kasım Cumartesi gecesi İstanbul milletvekili Nursuna Memecan ile eşi Salih Memecan'ın ... 
 
EMRE AKÖZ yazdı...

Kadının adı var
ŞANLIURFA Vilayetten, belediyeden iş isteyen çok. Ama artık "devlet kapısında iş yok." Çalışmak isteyen kadın da çok. ... .


YAVUZ DONAT yazdı...

Obama 4'üncü Amerikan Cumhuriyeti'nin başkanı mı?

Değişimi, Obama'da olduğu gibi yeni liderlerin derilerinin rengine değil de, onları ön plana ...

MEHMET BARLAS yazdı...

 

İstihbarat var, önlem yok 
Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun, Hrant Dink suikastıyla ilgili yaptığı inceleme sonuçlandı. Raporda, Dink’e suikast düzenleneceği ile ilgili istihbarat bilgisi olmasına rağmen jandarma ve polisin
Yine Türk gemisi kaçırıldı
Hindistan'ın Bombay Limanı'na giden ''Karagöl'' isimli Türk bayraklı gemiyi Yemen açıklarında ...
 
12 milyar dolarlık telekulak skandalı
Türkiye Cumhuriyeti’nden yaklaşık 12 milyar dolar tazminat ...
NTV'nin Rıdvan'ı varsa...

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, futbolu bırakan ve yorumcu olması beklenen Hakan Şükür’ün ...
Cari açık 914 milyon dolar 
Merkez Bankası verilerine göre, Ocak-Eylül döneminde cari işlemler açığı yüzde 35.6 artışla 35.362 milyar dolar olurken, net doğrudan sermaye girişi aynı dönemde
Beyaz'a oyuncu sevgili 
"Hey Canlı" programının haberine göre Beyaz, Kocaeli'nde yaşayan Neslihan Oyal ile aşk yaşıyor. Habere göre, Beyaz haftada iki

“Yeni Hayat” buluşmasının kodları
Karikatürist her devrin adamı. 80’li yıllarda katıksız bir Özal’cıydı. Bugün, neredeyse imkânsızı başardı ve hem Gül’cü hem Erdoğan’cı olunabileceğini gösterdi.Oray Eğin yazdı...

‘Ben artık bir ‘Haydi’ci başıyım
Türkiye markasının en önemli ögelerinden biri hiç kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür... Türkiye marka vaadinin ruhunu Atatürk fikriyatı oluşturur.
Serdar Turgut...

Enerji krizi ve Türkiye
Bu başlığı gören okuyucularımız, “Bu kriz de nereden çıktı?” sorusunu soracaklardır. Günümüzde yaşadığımız pek çok görünür krizler arasında, bir de pek bilincine varmadığımız bir krizle, enerji kriziyle de karşı
Deniz Gökçe yazdı...

 

Başkonsolosluğa saldırı Ergenekon işi çıktı
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırıda öldürülen Bülent Çınar'ın Ergenekon sanığı Erol Ölmez'le telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.
Ahlaki rizikoya izin vermeyeceğiz
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, TBMM'de görüşülen varlık barışı düzenlemesine eklenen mevduat güvencesi maddesine ilişkin olarak
 
Dik durmaya devam et ama kavgaya bulaşma
Amerika ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan New York Times gazetesine konuştu. Başbakan Erdoğan Türkiye'nin ABD ile İran arasında
Türkiye'de Türk-İtalyan üniversitesi
Başbakanlar başkanlığındaki heyetler arası görüşmeler sona erdi. İki ülkenin dışişleri bakanları, Türkiye'de bir Türk-İtalyan üniversitesinin kurulmasına ilişkin anlaşma imzaladı.
 Kayseri'de 4.9'luk deprem paniği
Kayseri'de 4.9'luk bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybının olma...
Milliyet'in haberi yalan çıktı
Milliyet Gazetesi'nin bugünkü haberinde Fethullah Gülen hakkında, yeni bir soru...

Cumhuriyet bir seçkinler rejimi değildir
Daha geçenlerde Cumhuriyet'in 85. yıldönümünü kutlamadık mı? Üzerinden 85 yıl geçmiş bir rejimin yine de korunmaya mu...
FEHMİ KORU yazdı...

Ben eleştirdim... O eleştirdi...
Fırsat versem bu hafta sonunu televizyon ekranlarında hep beni izleyerek geçirebilirdiniz. Kıyamet koptu. Neymiş, ben...
TAHA KIVANÇ yazdı...

Kim kaybeder?
Bush, 20 Ocak'ta koltuğunu Obama'ya devrettikten sonra en çok Amerikan Ordusu'na komuta etmeyi özleyecekmiş… Da...
Tamer Korkmaz yazdı...

 

Milliyet'in Gülen çarpıtmasını AA'da doğruladı 
Milliyet Gazetesi, Fethullah Gülen her söz konusu olduğunda, çarpıtılabilecek bilgi kırıntılarını derleyip, hukuki temel aramaksızın haberleştiriyor.
Gizli tanık 9, Danıştay cinayetini açıkladı 
Ergenekon'un kilit ifadesi: Cumhuriyet'e attığımız bombaları Oktay Yıldırım'dan aldık. Vaat edilen para için Alparslan'la Ankara'ya gittik.
Erdoğan: İtalya her zaman yanımızda oldu 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde her zaman yanında olduğunu ve sürekli desteklediğini belirterek, ''Bu
Çanakkale'de savaşan Anzak'ın 93 yıllık günlüğü
Birinci Dünya Savaşı serüvenine Mısır'da başladıktan sonra kendisini Çanakkale'de Türklere karşı savaşırken bulan Yeni Zelandalı asker George Petersen'in anıları 93 yıl sonra gün yüzüne
AB'den şaşırtan PKK raporu
Avrupa Birliği (AB), terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki rolünü anlamak için hazırladığı raporda şaşırtıcı tespitlere yer verdi. Avrupa Güvenlik Çalışmaları
Üzerinde kendisinin parmak izi bulunan el bombalarını görmemiş!
Ergenekon davasında sanıklar savunma yapmaya başladı. Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının sahibi olmakla suçlanan Oktay Yıldırım, iddiaları
Bir kez daha 'Alevi Mitingi'
Kibar bir kalemle tartışmak güzel bir duygu; en azından taraflar daha doğru bir analiz yapmak için iyi niyetle yaklaşıyor hadiseye. Oral Çalışlar ile birkaç yazıdır sürdürdüğümüz Alevilik tartışması da böyle bir şey. 
 EKREM DUMANLI yazdı...
Yetmeyeni Allah yetirir 
Hüseyin Demirtaş, Kazakistan'da bir eğitim gönüllüsü. Ama gönül koymayan, ne söylersen tebessüm eden bir öğretmen... Elektronik mühendisi aslında... Bilgisayar ve İngilizce biliyor.

ABDULLAH AYMAZ yazdı...
İncir gemisi 
Hadise 1918'in Kasımı'nda geçiyor; belki de Aralık. Mustafa Kemal Paşa, Suriye cephesi'ndeki Yıldırım Orduları Grup Kumandanlığı kaldırılınca 7 Kasım itibariyle Harbiye Nezareti emrine alınıp İstanbul'a doğru yola çıkıyor. 
A. TURAN ALKAN yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 00:50:10
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 09:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?