22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ


K.Irak'ta PKK'ya ikinci darbe

Türk Silahlı Kuvvetleri geçen hafta yaptığı sınırötesi operasyon sonrası PKK'ya ikinci büyük darbeyi dün vurdu. Türk F-16 ve F-4 savaş uçakları başta Zap olmak üzere örgütün bölgedeki bütün kamplarını bombaladı.

'Yağmurdereli şaka yapmış olmalı'

Yapımcı ve şarkıcı kimliğinin yanı sıra son dönemde AKP Milletvekili olarak siyasette de adından söz ettiren Osman Yağmurdereli, eşi Esin Hanım ile birlikte verdiği röportajla dikkatleri üzerine çekti. Yağmurdereli "Diyelim ki, yeni evleniyorum; 25 yaşındayım, kız da 20 yaşında.

'Keşke Öcalan yakalanmasaydı'

Asker kökenli "think tankçı"nın, 2004'te yurtdışında izlediğim bir konferansın kahve molasındaki sohbetimiz sırasında sarf ettiği o cümleyi zaman zaman hatırlar ve üzerinde düşünürüm...

Kadri GÜRSEL yazdı...

Futbol elbette hatalar oyunu

Biz, tam da bayramlık bir maç beklerken evlere şenlik oldu. Fenerbahçe de, Trabzonspor da dağınık oynuyordu. Bu dağınıklığı seyrederken aklımıza takılıyordu. Evet, futbol bir hatalar oyunuydu.

Washington'dan desteğe devam

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri'nden Sorumlu Daire Başkanlığı Sözcüsü Chase Beamer'in yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'daki PKK varlığına yönelik TSK'nın gerçekleştirdiği ikinci hava bombardımanına Washington'dan gelen ilk tepkide işbirliğine vurgu yapıldı. 

'Sabah atv'de en başa döndük'

Antalya Belek havzasının ilk golf sahası National Golf Club'un sahibi olan ve Londra, Ankara, İstanbul'da ofisleri bulunan Nelson yatırım grubunun başkanı Dr. Bülent Göktuna, geçen yıldan beri anlatıyordu.

Serpil YILMAZ yazdı...

Devlet, bir film yaptı ki...

Devlet, PKK'ya karşı bir film yaptırmak istedi. Filmin yapımına öyle müdahaleler yapıldı ki yönetmeni neredeyse 'çıldıracaktı'. Örneğin, bayrağın Anıtkabir'in arkasında görünmesini isteyen kurul, sonra öne alınmasını istedi.

Aşığım, o halde sağlıklıyım!

Yeni bilimsel araştırmaların sonucu: Aşık olun, katıla katıla gülün ve başa çıkamayacağınız öfkelere sakın kapılmayın. Mutluluğun ve sağlığın sihirli formüllerinden biri bu. Uzun sürmüş grip nedeniyle evden çıkamadığımda aklıma takıldı. "Acaba bağışıklık sistemimi zayıflatan şey nedir?" diye.

Hımhım ile burunsuz, birbirinden sorumsuz

Nasreddin Hoca'ya sordular: - Hoca, nasıl geçirdin Bayram tatilini; dinlenebildin mi biraz?
Nasreddin Hoca:
- Çoğumuzun durumu gibi, dedi; ben de eski taş plaklara benzemeye başladım.

Çetin Altan Yazdı...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PKK’nın Türkiye’ye sızdığı yer

PKK’nın Zap Kampı, Türkiye’nin Hakkari sınırına 5-6 saat yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Amadiye bölgesinin Felas köyü yakınlarında, Zap Suyu kenarında kurulu kampta PKK’lı teröristlere eğitim veriliyor.

İlk operasyonda yüzlerce PKK’lı terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, 16 Aralık’ta Kuzey Irak’taki PKK terör yuvalarına düzenlenen hava harekatını ve sonuçlarını "küçümseyen yorumlara" yanıt vererek, o gün yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Cinsel açıdan kim daha özgür

BU pazar sabahı manasız bir soruya cevap vermek istemiyorsanız, bu yazıyı okumadan geçin. Yok, sizin de benim gibi boş zamanınız varsa, devam edin. 
Ertuğrul Özkök yazdı...

2. Kez vurduk

16 Aralık’ta K. Irak’ı bombalayan Türk uçakları 2. harekátı gerçekleştirdi. Gündüz yapılan ve 35 dakika süren operasyonda öncelik PKK’nın, Dağlıca’da kaçırılan askerlerin tesliminde gösteri yaptığı Zap Kampı’na verildi.

Emellerine ulaşamayacaklar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Şehit Kubilay'ı Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, laikliğin Cumhuriyetin vazgeçilmez ve geri dönülmez ilkesi olduğunu söyledi.

Sosyalist Tayyip 

RİVAYET edilir ki İsmet Paşa’nın "Milli Şef" olduğu dönemlerde Ankara şehrimizi Nevzat Tandoğan diye bir vali yönetirmiş. Nevzat Tandoğan deyip geçmeyin!

Ahmet HAKAN yazdı...

Anadolu’nun gizemli mumyaları

Ölümden sonra bedeni koruma düşüncesinin ürünü olan mumyalama Anadolu’da da vardı ve bazı mumyalar, günümüze kadar ulaştı. Anadolu mumyaları, koruma yöntemleriyle benzersiz özellikler ve gizem taşıyor.
Cihaz pahalı duymasan ne olur!

Sağlıkta Uygulama Tebliği’yle fiyatları 2-3 kat yükselince SSK ve Emekli Sandığı işitme cihazı vermeyi durdurdu. 6 aydır bekleyen hastalar yeni fiyat genelgesinin ardından cihazlarına kavuşabilecek.

Fazıl Say’ın meydan okuması

"FAZIL Say’ın meydan okuması" magazin loncasına, şarkıcı ve modacı esnafına göre bir iş değil. Gazete yazıcılarının da çoğu bu "mevzu"(!)’nun üzerine mal bulmuş Mağribi gibi atıldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Sınır ötesi PKK hedeflerine ikinci hava harekâtı

GENELKURMAY Başkanlığı, Irak'ın kuzey kesiminde, tespit edilen PKK'ya ait önemli bazı hedeflerin dün savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi.

Tutuklanmasak öldürülecektik 

Kapatılan DEP'in Genel Başkanı ve eski Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin, "Hapse atılmasaydık öldürülecektik" iddiası gündeme damgasını vurdu. Dicle, dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in, Başbakan Tansu Çiller'e, "Ya DEP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldırın ya da teker teker öldüreceğiz" dediğini öne sürdü. 

Kırat'ın ütülenmiş kellesi

Anlatacağımız hikâye "tanıklarının bazıları hayatta olan" bir gerçek.
Ama yazmasak "hiç bilinmeyecek."
Onun için "seneler önce yaşanan" ve bizce gereksiz yere "kamuoyundan saklanan" bu olayı "bayram eğlencesi" diyerek zaman tünelinden bugüne taşısak nasıl olur?

Yavuz Donat Yazdı...

'Oturan Boğa'nın Türk dostları mutlu

ABD'de 5 eyalette Kızılderili 'Oturan Boğa'nın torunlarının bağımsızlık ilan etmesi Türkiye'de de yankı buldu. ÖDP lideri Uras "Türk solu olarak destekliyorum" dedi..

200 bin $ gitti, 24 bin aldım

Milli atlet Süreyya Ayhan, kocası Yücel Kop konuştu: "Avrupa'da ABD'lerde para yediğimiz konuşuldu. 4 yılda federasyon bize 24 bin dolar verdi. Onun da 3 bin 900'ü hâlâ ödenmedi. 200 bin dolar masrafı kendi cebimizden ödedik."

Korkmayan taş olur

Şu sıralar Avrupa'da çeşitli kuruluşlar "Kürt sorunu" konferansı düzenlemek için adeta yarışıyorlar: Brüksel'de, Paris'te, Stockholm'da, Londra'da...
ERDAL ŞAFAK yazdı...

Sahnede broşu kasığını kesti...

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Antalya'nın Kemer ilçesinde Queen Elizabeth Hotel'de konser veren Bülent Ersoy, sahnedeyken elbisesindeki broşun kasığına saplanması sonucu hafif şekilde yaralandı.

Adli Tıp'ı bölen ölüm 

ASELSAN'ın 6 ayda ölen 3 mühendisinden biri olan Hüseyin Başbilen'de onlarca kesik olmasına rağmen elinde ve parmaklarında kan izi bulunmadı. Adli Tıp'taki 7 uzman 'intihar' raporu verdi. 3 uzman 'cinayet' diyerek muhalefet şerhi koydu..

TV'nin nesi kötü?
Medya tüketicileri... Yani " okurlar ", " izleyenler " ve " dinleyenler " açısından bayramların iyi yanlarında biri... Daha önce siyasi ve ekonomik olaylar yüzünden kendilerine yer bulamayan haberlerin, ön plana çıkmasıdır.
İşte bunlardan biri:

Emre Aköz Yazdı...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008'de dolarda ürküten senaryo

Bu yıl dolar, faiz gibi piyasa fiyatları geriledi. 2008'de yükselen fiyatlarla karşılaşma olasılığımız daha kuvvetli. Şimdiden önlem alalım; olmazsa ne âla.

ABD, kitap peşinde

Millet Kütüphanesi emekli müdürü Tayşi, ABD'nin el yazmalarına 'özel' ilgi gösterdiğini, 1984'te sihirle ilgili çalışma yapan bir enstitünün İmam Bûni'nin Şems-ül Maarif'ini istediğini söylüyor.

Rejim kurbanları değil, kes-yapıştır kurbanları.. 

Fazıl Say'ın sonradan tercüme hatası dediği “ülkemi terk edebilirim” açıklaması üzerine Odatv.com'da “Say'alım baştan, kimler gitti bu topraktan” başlıklı bir yazı yer aldı.

Abdullah Muradoğlu yazdı...

Türksat'ta deprem paniği

 

5,7 Büyüklüğündeki Bala depremi, Türkiye'nin haberleşme uydularının yörüngeden çıkma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Uyduları yörüngede tutan yer istasyonu, depremde hasar görmesi durumunda devreye girecek yedeğinden sadece 40 km uzaklıkta.

Ecnebiler Kağıthane'nin çamurunu çalmış!


Yabancı tüccarlar, top yapımı için en elverişli çamur olan Kağıthane çamurunu geceleri gizlice gemilere yükleyip kaçırıyormuş. Kağıthane Belediye Başkanlığı'nın hazırladığı “Osmanlı Belgelerinde Kağıthane” isimli kitap ilginç bilgiler içeriyor.

Gönlünle dilini denkleştir


İbn Mukaffa'dan mektup var. Vecdi Akyüz Türkçeleştirmiş (“İslam Siyaset Üslubu”, Dergah Yayınları). İster siyasetçi olun, ister bürokrat; ister işadamı olun ister şirket yöneticisi, El-Edebü's-Sagîr yazarından öğreneceğiniz çok şey var.

Mustafa Özel yazdı..

İkinci bombardıman 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki terör yuvalarına dün ikinci hava operasyonunu yaptı. Savaş uçaklarının ardından devreye giren topçu ateşi teröristlere göz açtırmadı.
Türk şirketleri dünya liginde zirveye oynuyor 

Siyasi ve ekonomik istikrarın pekişmesi ile birlikte ihracatta 100 milyar dolar hedefini aşan Türk firmaları, şimdi de küresel markaları satın alarak dünya liginde de zirveye oynamaya başladı
Dostun gülü
İkibinbeş yılının bir hesaba göre Aşûrâ günü, bir hesaba göre Aşûrâ'dan bir sonraki bir pazar günüydü. Bir toplantıda, “Ehl-i Beyt diye, Resûl-i Ekrem'in (S.A.) eşleri, müminlerin anneleri dışında bir kavram olmadığını, bunu Şi'a'nın uydurduğunu” halk önünde açıklayan ulemaya şöyle demiş ve cevâbını almıştım; önce ne dediğimi kısaca yazıyorum: 
Hüseyin Hatemi yazdı...

 

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 06:32:32
Güncelleme :23 Aralık 2007 Pazar 09:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?