30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Diyanet-cemaat Efdalzáde savaşı
İstanbul’un göbeğinde devletin resmi kurumu Diyanet ile Selefi inancına yakın bir cemaat arasında "imam atarsın-atayamazsın" savaşı yaşanıyor.
TSK’ya saldırıya Türk milletinin tepki göstermesi doğal beklenti
Genelkurmay Başkanlığı, bir gazetenin haberinde yer alan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki soruşturmayla ilgili açıklamasında ilginç bir ifade kullandı.
Uyuşturucu için ’tanık koruma’
Yargıtay, uyuşturucuyla mücadeledeki açıkların kapatılması için Meclis’ten bir dizi yasal önlem istedi. Yargıtay Tetkik Hákimi Muzaffer Bayram, TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na sunduğu raporda, terörle ve çetelerle mücadelede olduğu gibi uyuşturucuda da ’gizli tanık’ yöntemiyle can güvenliği sağlanmasını istedi.
Aklanmadan ölmek istemiyorum
Ergenekon Soruşturması’nda 11 ay tutuklu kaldıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ayşe Asuman Özdemir, "Aklanmadan ölmek istemiyorum" dedi.
Efsaneden medet umdular
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Tarihin karanlıklarından yola çıkarak, birtakım efsanelerden medet umarak, şu andaki siyasi amaçlara ulaşmak mümkün değildir" dedi.
Meclis’te ’kafası basmıyor’ tartışması
KENT merkezlerindeki okul arazilerinin satışına olanak sağlayan yasa tasarısının önceki günkü görüşmeleri Meclis’i karıştırdı

’Gay’ padişah kimdi?
RUFUS Wainwright, İstanbul Caz Festivali’nde bir konser verdi. Konsere gidemedim ve caz müziğinde hiçbir yere sığdırılamayan bu sıradışı sanatçıyı izleme olanağım olmadı

Mehmet Y. Yılmaz yazdı...

Askerler...
DOKTORUNA "doktor", mühendisine "mühendis", polise "memur bey", müdüre "sayın müdür", öğretmene "hoca" der halkımız.
Ama asker gördü mü...
Tüm rütbelilere "komutanım" derler Anadolu’da.
Çünkü Türkler askerlerini severler.
Bekir Çoşkun yazdı...

Acaba şu 2 soru soruldu mu
MERAK ediyorum.Acaba Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çevresinde şu konu hiç konuşulmuş, bunun siyasi tahlili hiç yapılmış mıdır?
AKP, ilk 5 yıllık icraatı sırasında türban meselesini hiç gündeme getirmedi.
Peki böyle yaptığı için oyu düştü mü?
Hayır.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

ASKER-SİVİL SAVCI ZİRVESİ
AKŞAM’ın askeri savcılık tarafından soruşturma açıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Savcı Zekeriya Öz ile Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok bir araya gelme kararı aldı. Böylelikle 13 aylık Ergenekon soruşturması boyunca ilk kez askeri ve sivil savcılar yüz yüze buluşup bilgi ve belgeleri değerlendirecek
Hakimler, bu dosyaları 10 günde okuyacak!
ERGENEKON iddianamesine ilişkin 441 klasör, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İddianamenin 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmasının ardından mahkeme başkanının odasının yanındaki küçük bir odada, belge ve dosyaların konulması için özel bölüm oluşturuldu.
'1 Numara'yı söylemem deli değilim
Ergenekon’un karakutusu Tuncay Güney, soruşturmanın başından beri tartışılan Ergenekon’un en tepesindeki kişinin adını bildiğini söyledi. Güney, emekli Emniyet Müdürü Saçan’ı da kastederek, “O da biliyor
'Saçınız açık diye sizi yargılamıyorum'
The Times muhabiri Janice Turner’a konuşan Hayrünnisa Gül, “Beynimi değil, başımı kapatıyorum. Ben sizi sarı saçlarınızın açık olmasından dolayı yargılamıyorum” dedi.
Balayından ölümle takasa!
Hizbullah tarafından 2006’da öldürülen ve esir takası sırasında İsrail Hükümeti’ne cesedi teslim edilen Ehud Goldwasser’in ailesi yasta. Eşi şimdi İstanbul’daki balayı resimlerine bakıp gözyaşı döküyor
19.07'nin sürprizi Albelda mı?
Sıcak gelişme camiada heyecan yarattı. Kulislerde yönetimin, bugün kutlanacak olan Dünya Fenerbahçeliler Günü’nde bu transferi tam olarak bitiremese bile açıklayabileceği konuşuluyor
 

Mizahcı gözüyle siyaset
ABD başkanlık seçimi sadece siyaset bilimcilerin değil, popüler kültür teorisyenlerinin de çok yakından incelemesi gereken bir fenomen haline geldi. Çünkü seçim süreci, toplumda kültürel algılamaların ve kültürel alışverişlerin nasıl da belirleyici olabileceğini açıkça gösteriyor.
Serdar Turgut yazdı...

Tanrı erkek midir?
Amerikan filmlerinde fragmanlar çıktıktan sonra çarpıcı bir müzikle birlikte bir anlatıcı girer söze. Karizmatik bir sesle genelde şöyle der: “Only one man can change the world.” (Dünyayı yalnızca tek bir adam değiştirebilir) Ya da “Long time ago there was an ordinary boy...”
Nagehan Alçı yazdı...

Mühim olan insanlık...
Vatandaş yorgun, gergin, bıkkın... Gelişmeleri her daim kaygıyla izleme hali artık ortalama bir Türkün temel içgüdüsü gibi olmuş.
Mansur Forutan yazdı...

 

Cumhuriyet: Bombaların kaynağı araştırılmadı
Cumhuriyet, gazeteye atılanlarla, Ergenekon bombalarının aynı model olduğunu yazdı. Gazete Danıştay saldırısı davası için de "Bombaların kaynağı araştırılmadan karar verildi" ifadesini kullandı..
Prens şal parasını 1 ay sonra gönderdi
Prens Philip, Ankara'da eşi Kraliçe Elizabeth için yaverine aldırdığı dört şalın 187 sterlinlik ücretini, bir ay sonra çekle gönderdi..
Minik kalbi daha fazla dayanamadı
Dalyan'da başını çarpıp, havuza düşen 2 yaşındaki İngiliz kız, yaşam savaşını kaybetti. Umutla bekleyen anne ile baba acı haberle yıkıldı..
Sapık baba bebeği suda boğup öldürdü
Amasya'da kızına tecavüz eden babanın oğlu: Ablam doğum yaptı. Babam bebeği yalakta boğdu, ablamla birlikte gömdüler..
Berin Ötenel: Elini bir gün oynatacak
By-pass ameliyatı için yattığı hastaneden konuşamadan, sol tarafı hareket etmeden ayrılan müzisyen Tuna Ötenel'i, 35 yıllık eşi Berin Ötenel hiç yalnız bırakmamış:
Falda çıktı, yakalandılar
Bursa'da Boğaziçi'li çete lideri, falcı "Yakalanacaksınız" deyince birkaç gün arabasında yattı. Ama kaçamadı, çeteye polis dün baskın yaptı..

Barış hatları
Dikkatinizi çekti mi; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile İsrail Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in imzaladıkları gerçekten tarihi anlaşmayla ilgili haberleri bir harita süsledi.

Erdal Şafak yazdı...

 Fişlemeyi dahi beceremediler!
Taraf gazetesinde yer alan habere bakılırsa, şu anda Ergenekon davası kapsamında tutuklu olan eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'un ofisinde yapılan aramada ilginç belgeler bulunmuş.
Emre Aköz yazdı...

Türkiye'yi gerçekten 'Güzel ve yalnız ülkem' konumuna düşürmeyelim...
Petrol Irak'ta, Suudi Arabistan'da, İran'da çıktığı zaman diktatörleri, teokratik rejimleri, sosyal ve hukuki adaletsizlikleri fonluyor. Aynı petrol Amerika'da, Norveç'te, İskoçya'da çıktığı zaman da, demokrasiyi, refahı ve gelişmişliği fonluyor.
Mehmet Barlas yazdı...


Beynimi değil başımı örtüyorum
Türkiye'deki başörtüsü tartışmalarını günlük aktüalite ekine kapak konusu yapan İngiliz The Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün 'Beynimi değil başımı örtüyorum' açıklamalarına yer verdi.
20 subaya soruşturma
MİT'in Hava Kuvvetleri'nde 20'den fazla subayın içinde bulunduğu illegal yapılanmayı gösteren 'gizli' belge İşçi Partisi'nin bilgisayarlarında bulundu. Savcı Öz, belgeyi Askeri Savcılık'la paylaşırken Org. Babaoğlu soruşturma başlattı
Ankara'dan Cenevre'ye umutlu gitti
İran Dışişleri Bakanı Muttaki, Cenevre'deki kritik toplantı öncesi son mesajlarını Ankara'da vererek, “Yeni müzakere süreci olumlu ve şekil olarak güzel, ileriye dönük iyi gelişmeleri gösteren bir süreç. Umarım şekildeki bu iyileşme içeriğe de yansır” dedi.
İçki ile olsaydı en demokrat Ruslar olurdu
Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı sözlü açıklamada 'Venedik kriterlerini bırakın içki tüketimine bakın' diyen Başsavçı Yalçınkaya'ya, Washington Post, “Alkol tüketimi, özgürlüğün ölçüsü olsaydı Rusya dünyanın en büyük demokrasisi sayılırdı” diye cevap verdi.
Türk jetleri Zap'ı bombalıyor
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (IKYB) resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının dün Amediye İlçesi'nin kuzeydoğusunda yer alan Zap Vadisi'ni bombaladığını duyurdu.

İki kademe…
Türkiye'de devletin içinde hep iki kademe olmuştur. Birinci kademe askerdir. Asker, devlete ve siyasete egemenliğini yasalar, olmadı yönetmelikler ve protokollerle sağlar ya da fiili hareketler gerçekleştirir. Darbeler yapar, muhtıralar verir.
Ali bayramoğlu yazdı...

Gladio'dan Ergenekon'a nasıl gelindi?
Ben de birçoğunuz gibi akıl yürütürken zincirin bütün halkalarının yerinde olmasını, “atlamalar”dan sakınılmasını tercih edenlerdenim.
Kürşat Bumin yazdı...

Yandaşlık kör eder
Ak Parti'nin öndegelen isimlerinden biri, kısa süre önce, “Bu romanı mutlaka okumalısın” dedi koltuğunun altında tuttuğu kitabı göstererek... Salman Rushdie olayından ağzım yandığı için, “Allah'ın kızları” provokatif adını taşıyan romana biraz soğuk davranmayı sürdürdüm.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Dünya kapatma davasını izliyor Türkiye demokrasi sınavında
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye yönelik kapatma davası konusunda vereceği karar merakla beklenirken, dünya basını hukuki açıdan davayı sorgulayan ve demokrasi uyarıları yapan yayınlarını artırdı.
İran'dan ABD'ye sıcak mesaj: Uzlaşabiliriz
Nükleer programı sebebiyle İran'ın Amerika ile yaşadığı kriz Türkiye'nin arabuluculuğunda olumlu bir sürece girdi. İlk kez ABD'nin de katılacağı İran-AB müzakereleri bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde başlıyor.
Yalçın Küçük, Apo'nun yakın dostu
Ergenekon operasyonuna yönelik eleştirileri ile dikkat çeken ulusalcı Yalçın Küçük, tam bir Abdullah Öcalan hayranı. Küçük, terörist kamplarına yaptığı ziyarette PKK'ya övgüler yağdırmış
Başımı örtüyorum, beynimi değil
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, İngiliz The Times'a konuştu. Muhabirin başörtüsü sorununa ilişkin sorusuna Gül, "Ben başımı örtüyorum, beynimi değil." şeklinde cevap verdi.
Ergenekon dosyaları mahkemeye getirildi
Ergenekon iddianamesinin tamamlanmasının ardından Levent Adliyesi'ndeki 441 klasör Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemelerine getirildi.
Gamalı haçı, TTBD de kullanmış
Ergenekon iddianamesinin ardından kamuoyu 'Agharta' ve 'gamalı haç' gibi kavram ve sembolleri sıkça duymaya başladı.
Faili meçhullerin aydınlanmasını istemiyor musunuz?
Türkiye bir tarafıyla öylesine anlaşılmaz, öylesine girift bir ülke ki, neyi nereye koyacağını karıştırıyor insan.
Mehmet Kamış yazdı...
22 Temmuz ruhu
Başbakan Tayyip Erdoğan 22 Temmuz 2007 akşamı seçim zaferinin açıklanmasından sonra AKP genel merkezinin balkonuna çıkarak şunları söyledi:
Şahin Alpay yazdı...
AK Parti kapatılırsa
AK Parti'nin kapatılıp kapatılmayacağı konusu hâlâ ortada. Bu arada konuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Kapatılması durumunda nelerle karşılaşacağımıza şimdiden göz atmakta fayda vardır.
Ali Bulaç yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 04:21:13
Güncelleme :19 Temmuz 2008 Cumartesi 05:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?