29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Pis emellere yine çocuklar alet oldu
Daha bir hafta önce, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atanların ikisinin çocuk çıkmasının ardından, dün de 12-14 yaşlarında üç çocuk, bir cami önüne el bombası attılar.
Düşmanlara inat kına gecesi
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan önceki gece ayrı mekânlarda bekarlığa veda partisi verdiler. 12 Nisan'da evlenecek olan Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan önceki gece ayrı mekânlarda bekarlığa veda partisi verdiler.
Barzani’den bağımsız Kürdistan hayaline son
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani’nin dün Irak’ın Sesi Radyosu’na yaptığı ve Iraklı Kürtlerin diğer Iraklılarla birlikte yaşama kararı aldığına dair açıklama, Ankara’da son derece anlamlı bulundu.
Bölücü votka
Amerikalılar, iki yıl önce ABD’de bir dergide yayımlanan "Büyük Ortadoğu" haritasına Türklerin neden sert tepki gösterdiğini, tartışmalı bir votka reklamı sayesinde anladı.
Rektörlük önünde tabanca
Saat 16.30 sıralarında, karşıt görüşlü öğrenciler arasında, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavga çıktı. Sivil polis yaklaşık 150’şer kişiden oluşan iki grubu ayırmakta güçlük çekince çevik kuvvet ekipleri devreye girdi.
Gençlere 68’i anlatacaklar
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD), Piramid Sanat ve 68’liler Birliği Vakfı, dünyanın çehresini değiştiren "1968" fenomeninin 40. yılında, "1968’in 40. Yılı: "Bir Rüzgárın Arkeolojik Kazısı" başlıklı bir ortak sergi ve atölye çalışması gerçekleştirecek.

Eski dostum Akif Beki’ye
SEVGİLİ Akif...
Geçen gün bir yazıma "Ey laikler" diye başlık atmıştım...
Hemen "Biz laiksek sen nesin birader" diye yanıtlar üşüştü posta kutuma...

Ahmet Hakan yazdı...

Su nerede? İnek mi içti?
"TÜRKİYE’nin gündemi nedir" diye bir soru soracak olsam alabileceğim yanıtları üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum
Mehmet Y. Yılmaz yazdı..

Teşekkürler Sayın Bakanım, müşavirim ve Bakırköy Akıl Hastanesi doktorları ve personeli
Hayatımda ilktir "Sayın Bakanım, müşavirim..." gibi sıfatlar kullanmak. Sevmem. Yağcılık gibi gelir. Ama bu sefer içimden geldi. Çünkü Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve müşaviri Mine Tuncel; Tijen ve Oğulcan meselesinde gerçekten yardımcı oldu

Ayşe Arman yazdı...


 

Üniversitede silahlı tahrikçi
Antalya'da dün iki grup terör estirdi. Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtta, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgaya, öğrenci olmadıkları belirtilen bir grup da katıldı.
'Yabancı damat' sınır dışı
BALIKESİR'DE nikah töreninde olay çıkartan Yunanlı damat Mihail Kutsakiozis (38) önce gözaltına alındı, ardından ülkesine gitti. Sabah saatlerinde emniyete getirilen Mihail, 45 dakika ifade verdi. Yabancı damadın, dedesinin Ayvalık'ta doğduğunu, hatıra amacıyla fotoğraflarını nikaha getirdiğini söylediği kaydedildi.
Halk-polis el ele yürüdü
TÜRK Polis Teşkilatı'nın 163'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Mecidiyeköy ile Taksim arasında 'Polis-Halk Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile polisler, öğrenciler ve halk katıldı.
Böyle baba olmaz olsun
İstanbul Bakırköy'de Rukiye Bayram'ın boşandığı eski eşi Murat Bayram, akıllara durgunluk veren bir eylem yaptı.Bayram, ancak hafta sonları görebildiği 6 yaşındaki kızı İ.B.'yi yanına alarak 6 katlı bir inşaatın çatısına çıktı.
Evrenin sırrı için CERN'e akın ettiler
İsviçre'nin Cenevre kentinde Myren bölgesinde ve Fransa arasında yer alan Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi CERN bu yıl da 6 Nisan'da halka kapılarını açtı.
Yine bomba yine çocuk
Son yıllarda Türkiye'nin gündemini sarsan terör olaylarında ortak nokta çocukların kullanılmasıydı. Aynı senaryo dün İstanbul Cerrahpaşa'da sahneye konuldu. 10 yaşlarında esmer bir çocuk sabah saat 11.00'de yol ortasına el bombası fırlatıp kaçtı. Düşmenin etkisiyle ikiye ayrılan bombanın üzerinden iki otomobil geçtiği halde patlamaması olası bir faciayı engelledi.
Pürüzsüz bir evlilik için
Bir akşamüstü eve geldim. Her centilmenin yapması gerektiği gibi yemek öncesi kendime bir martini hazırlayacağım. Bara bir baktım, tek bir içki şişesi kalmamış. Hepsini kaldırıp saklattırmış. Büyük panik atak yaşadım. Rana anlamıyor ki; bunların hepsini içmesem dahi mutlaka görmem gerekiyor
Serdar Turgut yazdı...
Ülkeler birbirlerini pek sevmiyor!
İngiliz devlet TV ve radyosu BBC Dünya Servisi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 34 ülkede, 31 Ekim 2007 - 25 Ocak 2008 tarihleri arasında araştırma şirketi GlobeScan’e yaptırdığı bir araştırmayı yayınladı
Ali Saydam yazdı...
Dini bir komedi programı
TRT’de “Hayat ve Din” programına katılıp hayat ve din üzerine konuşması planlanan türbanlı bir doçent, kafasındaki örtüyü açarak peruk takıp ekranda görünmeyi tercih etmiş. Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Hülya Küçük’e bu tavsiyeyi kimin verdiği bilinmiyor.
Oray Eğin yazdı...

 

Tahrikçiler iş başında
AK Parti'ye kapatma davası açılmasıyla birlikte Türkiye'yi kaos ortamına sokmak isteyen güçler dün üniversitede ortaya çıktı. Karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan silahlı, bıçaklı, taşlı sopalı kavga, 12 Eylül 1980 öncesinin tehlikeli görüntülerini hatırlattı. Akdeniz Üniversitesi'nde
Son olduğu için sorular kolay
OKS soruları çoktan hazırlandı. 20 değişik üniversiteden 80 öğretim üyesi bu soruları son kez gözden g eçiriyor. SUNUŞ: YILLARDIR büyük eleştirilere neden olan Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) bu yıl 8 Haziran Pazar günü son kez yapılacak. ...
Polis 163'üncü yaş gününü halkla kutladı
Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da Mecidiyeköy ile Taksim arasında "Polis - Halk Yürüyüşü'' düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında Türk bayrağının yanı sıra, "İstanbul halkının huzuru için 163 yıldır canımız pahasına'' yazan döviz taşındı. ...
10 yaşında çocuk el bombası attı
İstanbul Kadıköy'de McDonald's'ın önüne bırakılan zaman ayarlı boru tipi bombanın şans eseri patlamamasının ardından, dün de kimliği belirsiz bir çocuk Cerrahpaşa'da el bombası attı. Dün sabah saat 11.00 sıralarında, kimliği henüz belirlenemeyen 10 yaşlarında bir çocuk, caddede koşarken elindeki el bombasını caddeye fırlattı.
Öcalan için 'Çakal Carlos' savunması
Öcalan'ın cezaevi koşulları konusunda karar verecek olan AİHM'ye, Öcalan'ın bir başka cezaevinde yaşamının tehlikede olacağı anlatılıp, ünlü terörist Carlos'un da Fransa'da bir hücrede yattığı örnek gösterildi.
Polis 48 evrakı yok etti
Öldürülen Hrant Dink'in avukatları, polisin 48 belgeyi mahkemeye vermeyip imha ettiğini söyledi. Trabzon Valiliği ihbarları görmezden gelen polisler için soruşturma izni vermedi. Hrant Dink cinayetinden bir gün sonra tetikçi O.S. ve ardından da Yasin Hayal ile Erhan Tuncel yakalandı ama cinayet hala muammasını koruyor.

Demokrasi ve laiklik
Herhangi bir yanlış anlamayı önlemek için en başta belirtelim. Bu yazının AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla zerrece ilgisi yok. Aynı şekilde, dini inançları irdeleme gibi bir niyet de taşımıyor.

Erdal Şafak yazdı...

Burjuvazi tırsıyor
Şöyle bir hatırlayalım, Yargıtay Başsavcısı iktidar partisini mahkemeye verince neler oldu?
Aydın Doğan'ın adamları zil takıp oynamaya başladılar. "Hükümet yanlısı" basın da karşı yaygarayı kopardı.
TÜSİAD sustu.

Engin Ardıç yazdı...

"Yaprak Dökümü süreci" bir yerde durdurulmalıdır...
Reşat Nuri Güntekin'in (1889-1956) "Yaprak Dökümü" nü, Kanal D'deki uyarlaması ile izlerken, sosyopolitik yaşamımızda da "Yaprak Dökümü Süreci" içinde bulunabileceğimizi düşündünüz mü hiç?
Bu süreç bugün başlamadı.

Mehmet Barlas yazdı...


Sigortalıya 'özel' dönem
Sigortalı hastaların özel hastanelerden yararlanması kolaylaşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşan hastanelerde fiyat farkı yüzde 20'yi geçmeyecek, kanser tedavisi, acil, yoğun bakım ücretsiz olacak
Veli Küçük hapse girince kaymakam bey unutuldu
Ulusalcılar, her yıl anma programı düzenledikleri Boğazlıyan Kaymakamı'nı, Veli Küçük'ün Ergenekon kapsaında tutuklanması üzerine bu yıl sahipsiz bıraktılar
Mahir Kaynak: Hedef Erdoğan'ın tasfiyesiyle Türkiye'nin frenlenmesidir
Mahir Kaynak; “Kapatma davası iyi hazırlanmış bir operasyondur. Erdoğan Kürt sorununu çözmek istedi, 70 yıldır süren devlet-millet çatışmasını bitirmeyi hedefledi. Bunlar Türkiye'yi kendi başına bir 'odak ülke' haline getirecek hamlelerdi. Erdoğan'ın yasaklanmasıyla partinin rotasında ve Türkiye'nin dünyadaki yerinde önemli farklılıklar oluşur” diyor.
Dink Komisyonu'ndan Albay Ali Öz'e 2. çağrı
Dink cinayetini araştırmak için kurulan Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu, geçen hafta komisyona gelmeyen Albay Ali Öz'ü İçişleri Bakanlığı'na yazı yazarak ifade vermeye çağırdı
Turna havalandı
Motor kısmı hariç tasarımı ve üretimi Türk mühendislerince yapılan hedef uçağı 'Turna' ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.
Türk millî menfaatleri
14 Mart günü; üç hafta önce, bir “bürokratik darbe” fitili ateşlendi. Birçok kimse; artık bu kadarının Türkiye gibi bir ülkede olamayacağını ve bürokratik darbenin ikinci taksitinin icraya konamayacağını, Yargı'nın bu “adli” darbeye engel olacağını düşündü.
Hüseyin Hatemi yazdı...

Nası yani?
AB'nin daha ilk günden kapatma davasına gösterdiği ciddi tepkinin kapatma ya da hiç değilse "terbiye etme" yanlılarını şaşırttığını söyleyebiliriz.
Kürşat Bumin yazdı...

Bir takıntılı adam portresi
"Bu adam" dedi sabah sabah arayan bir dost, "Sana takıntısı yüzünden bu hallere gelmiş olmasın?" Böyle bir düzlemde ikimizi karşılaştırıp adamı benim yüzümden darbelerden medet umar halde düşünmesini aklım almadı.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Rusya'nın enerji atağında Türkiye kilit ülke oldu
Rusya'nın Nabucco'ya alternatif olarak geliştirdiği Güney Akım doğalgaz boru hattına Türkiye'nin de dahil edilmesi gündemde. Güzergâh üzerindeki çalışmalar, projede Türkiye ya da Ukrayna'nın bulunmasını zorunlu kılıyor. Moskova'nın ise sorun yaşadığı Ukrayna'dan ziyade Ankara'yı tercih edeceği ifade ediliyor
Döviz yükseldi, otoya zam geldi
Global piyasalarda devam eden ekonomik krizle birlikte Amerikan Doları ve Euro karşısında değer kaybeden Türk Lirası, otomobil fiyatlarına da yansıdı
Akdeniz Üniversitesi'nde çirkin provokasyon 
Akdeniz Üniversitesi'nde bir süredir karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerginlik dün kanlı bir kavgaya dönüştü. Üniversite dışından gelerek öğrencilere silahla ateş açan bir kişinin de karıştığı olaylarda 7 kişi yaralandı
Tünelden çıkan gaza basıyor, Bolu'da kaza bitmiyor
Bolu Dağı, sürücüler için yıllarca kâbus oldu. Kamyonların tek şerite düşürdüğü dağ yolunu aşmaya çalışan araç sahipleri, yapımı 15 yıl süren Bolu Dağı Tüneli'nin açılışını bayram havasında kutladı.
Kuyumuzu kazanlar, komployla bir yere varamaz
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili eleştirilerini dün de sürdürdü. Muhalefete yüklenen Erdoğan, halka hizmet yolunda yürüyenlerin hep engellerle karşılaştığını anlattı.
Kapatma davasında yol haritası belli oluyor
Anayasa Mahkemesi'nde hakkında açılan kapatma davasına karşı strateji belirlemeye çalışan AK Parti'de gözler, bugün toplanacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)'na çevrildi.
Yayın yönetmenine 1 Nisan şakası
Bu sene fena bir 1 Nisan şakasına maruz kaldım. Aslında bu tür hileli şakaları genelde savuştururum; ama bu sefer tuzağa düştüm. Önce ben korktum; sonra bu küçük şakayı yapanlar.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Deja vu!
Hukuk "norm" koyar, yani kanun yapıcılar oturup hangi fiilin "tu kaka" sayılması gerektiği hakkında soyut bir çerçeve çizerler, fakat mesele burada bitmez; aslında burada başlar.
A.Turan Alkan yazdı...
Karamsarlığa gerek yok!
AK Parti'nin kapatılmak istenmesi gündemin bir anda değişmesine yol açtı. Geniş kitlelerde karamsarlık havası var. GENAR'ın yaptığı araştırmada Türk toplumuna göre 2008, geçen yıla nazaran daha kötü geçecek.
Ali Bulaç yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 04:08:37
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 05:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader IP: 78.172.113.xxx Tarih : 7.04.2008 18:52:22

bence güzel.ama milliyet gazeteside olsaydı veya başka gazeteler olsaydı daha güzel olurdu sizden ricam öbür gazeteleride ekleyin.gerikirse tüm gazetelri ve kanal haberlerini verin:D:D:D:D:):):)