29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Rice'dan laiklik vurgusu
AKP’ye kapatma davası açılmasının ardından “sessiz” kalmayı tercih eden Washington’dan en net ve üst düzey mesaj, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’dan geldi. Amerikan-Türk Konseyi (ATC) toplantılarında yaptığı konuşmada Rice, “davayı yakından izliyoruz” dedi, “demokrasi ve laiklik” vurgusu yaptı.
İran’a değil AB’ye götür
AKP hükümetinin gizli bir gündemi olduğu yolunda korkular bulunduğunu belirten AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, "AKP, Türkiye’yi İran’a doğru değil AB’ye doğru götürmek istediğini göstermeli. Reformları yaşama geçirmeli" dedi.
Ödüllü karikatürler Kastamonu’da
DÜNYA genelinde ’Karikatür Oscarı’ olarak nitelendirilen ve 91 ülkeden bin 218 sanatçının 3 bin 326 çalışmayla katıldığı 24’üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren 70 eser, Kastamonu’da sergilenmeye başlandı.
Sana ne komşu
63 yaşındaki adam, sokakta önünü kesip "Erkeklerle geziyorsun" dediği, iki çocuk annesi 36 yaşındaki komşusunu başından ve bacağından bıçakladı.
 Zoraki evlilik ölüme götürdü
Akrabalarının zoruyla halasının oğlu Mesut Özel’le nikáhsız olarak beraber yaşamaya başlayan 19 yaşındaki Suna Yalçın, sürekli mutsuz olduğunu söyledi ama dikkate alan olmadı
İşkenceyi anne üstlendi
Muğla’nın Milas İlçesi’nde, 6 yaşındaki H.Ç.’nin dövülüp vücudunda sigara söndürülmesi olayıyla ilgili şok bir gelişme yaşandı.

Bir liposuction meselesi
Prof. Cengiz Kuday, geçen sene bu zamanlar annemi ameliyat etti. Ciddi bir şeydi: Anevrizma. Bizi karşısına aldı, uzun uzun riskin ne kadar büyük olduğunu anlattı. Çok kısa bir zaman diliminde, yapılması gereken şeylerin çokluğunu ve ciddiyetini açıkladı.

Ayşe Arman yazdı...

Niye manyak çok...
NE kadar çok manyak var.
Ben turistlere tecavüz mevsiminin açıldığını düşünüyorum. Ya da o yanımda duran arabadaki gencin tek başına durup dururken niye torpidoyu yumrukladığını...
Bekir Çoşkun yazdı..

Onuncu Yıl Marşı'nın dönüşü
KİMİN aklına geldiyse, kim ikna etmeyi başardıysa bütün içtenliğimle kutluyorum.
Pazartesi yazı günüm olsaydı mutlaka bunu yazacaktım.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Teselli koltukları
Seçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyen AKP’lileri, partileri yalnız bırakmadı. Yaklaşık 40 isim çeşitli bakanlıklarda müşavirlik gibi kilit noktalara getirildi. Ataması gerçekleştirilen isimler arasında
Putin'in yeni aşkı 25'lik jimnastikçi
Rusya şokta... Devlet Başkanı Putin’in jimnastikçi Alina Kabaeva ile aşk yaşadığı haberi, ortalığı karıştırdı. Moskovskij Korrespondent’in haberine göre nikah 15 Haziran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gibi kendisine genç bir sevgili buldu.
Unutulan kuyruklar pirinçle geri döndü
Pirinç fiyatlarının tavan yapması üzerine Ankaralı tüccar ve işadamları ‘fiyatlar yeniden ucuzlayana kadar pirinç satın almama’ çağrısı yaptı. ATO Başkanı Aygün, artık TMO’nun işlevini yitirdiğini öne sürdü
Atatürk paradan çıktığında, daha emekliyordum
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine “Atatürk’ün arkasına saklanarak siyaset yapma” diyen Başbakan Erdoğan’a “Niye Atatürk’ün arkasına saklanayım. Bunu gerektirecek şaibemiz yok. Evrakta sahtecilikten, kalpazanlık yapmaktan, cürüm için teşkilat kurmaktan dosyamız yok.
Fok cennetine kanalizasyon
Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde doğal SİT alanı ve Akdeniz foklarının Türkiye’deki en önemli yaşam alanlarından biri olarak belirtilen Küdür Yarımadası’nda vidanjörle atık suların boşaltıldığını öğrenen jandarma ekibi baskın yaparak çevre katliamını önledi.
Parmaklı tacize 20 yıl hapis
Samsun’da yaşanan bir toplu tacizin ardından sapık ve yardımcısına ceza yağdı. Üçü kız 4 üniversite öğrencisinin kahvesine ilaç koyarak cinsel tacizde bulunmaktan tutuklu yargılanan 61 yaşındaki İbrahim Öztaş’a toplam 20 yıl hapis cezası verildi.
Bazı şeylerin değişmemesi güzel
Bazı şeylerin asla değişmediğini görmek için belli bir yaşa gelmek gerekiyormuş. Yani eskiden “insan yedisinde neyse yetmişinde de odur” lafı çok anlamsız gelirdi.
Mansur Forutan yazdı...
2-B arazilerinde kimin gözü var?
Mevcut hükümet iktidara geldiğinden bu yana güya orman olma vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili kanun tasarısını ikide bir temcit plavı gibi ısıtarak, TBMM’nin gündemine taşıyıp duruyor.
Mustafa Dolu yazdı...
Şeffaflık sancısı çekenlere Reha Muhtar
Flört edelim derken profesyonel yalan söyler hale gelen bir kuşağın çocuklarıyız biz. Sevgiliyle buluşup “arkadaşta ders çalıştık” diyen, hoşlandığı çocuğun peşinden tatile gidip proje hazırlamak için okul gezisine katıldığı masalını anlatan...
Nagehan Alçı yazdı...

 

Başbakan AK Parti'nin kapatılacağına inanmıyor
Başbakan Erdoğan, Katar gezisi sırasında gazetecilerin iç politikaya ilişkin soruları üzerine AK Parti hakkındaki kapatma davası hakkında, "Arkadaşlar, ben böyle bir şeye zaten inanmıyorum" dedi..
Altıntop kardeşlerin 1 milyon YTL'si eski aşka mı gitti?
Altıntop kardeşlerin, 1 milyon YTL'lerini almakla suçladığı C.A.A.'nın da, eski sevgilisi tarafından dolandırıldığı iddia edildi. Suçlanan kadın ise kendini savundu: Sözleri çelişkili.
Akdeniz'de yurda dönüş garantisi...
Akdeniz Üniversitesi kampusunda silahlı provokatörlerin de karıştığı olaylardan sonra öğrenci yurdunu boşaltan gençler, "devlet güvencesi" verilerek ikna edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Akdeniz Üniversitesi Yurdu'nda geçici panik atlatıldı. ...
Hava bozdu, petrol 113.5 $'a vurdu
Petrol dün 113.5 doları geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Dünya durgunluktan korkarken petroldeki rekorlar herkesi şaşırttı Petrolün rekor üstüne rekor kırmasının en büyük sebebi dolardaki değer kaybı olurken, Meksika ve Rusya'da üretim kesintisi etki etti .
Roj TV davasında 53 başkana 2.5 ay
Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı'na mektup yazan DTP'li 53 başkana suçu övmekten verilen 2.5'er ay hapis cezası, para cezasına çevrildi.
Hediye saatler yardım kurumuna
Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 5-7 Şubat'ta Doha ziyaretinde basın mensuplarına hediye ettiği saatler, Dışişleri'nin başına dert oldu.

Elitler üstüne
Başbakan Erdoğan'ın her siyasal gerilimde ortaya attığı "Elitlerhalk" ayırımının ya da şablonunun çekim alanına Dışişleri Bakanı Ali Babacan da girdi.
Erdal Şafak yazdı...

Peki Baykal kimle işbirliği yapacak?
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "AKP'nin kapatılması, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde, sanıldığından daha ciddi sonuçlar doğurur " diyor.

Emre Aköz yazdı...

Yeni dünya düzeni içinde Türkiye'nin yeri nerede?
Tabii ki komplo teorileri ile her durumun özüne inmeniz mümkün değildir. Tabii ki dış konjonktür yanında iç dinamikler de ülkelerin yönünü belirlemede etkilidir.

Mehmet Barlas yazdı...


Kapatılacağına inanmıyorum
Kapatılma davasını Katar'da değerlendiren Başbakan Erdoğan, partinin kapatılma ihtimaline karşı yedek parti kurmayacaklarını söyledi. Erdoğan, gazetecilere AK Parti'nin kapatılacağına inanmadığını kaydetti.
Neo-faşist dönem
2. Dünya Savaşı'nda Mussolini faşist yönetiminin son bulmasından bu yana İtalya'nın en uzun süreli iktidarda kalan lideri Berlusconi geri döndü. Ülkesinin en zengin işadamı olan Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifakı, oyların yüzde 47.19'unu alarak iktidarı garantiledi
Kâr hırsı ve spekülasyon pirinci yüzde 100 arttırdı
Dünyada 1 yılda yüzde 40 artan pirinç fiyatı, Türkiye'de 1 ayda yüzde 100 arttı. Bakliyatçı Mehmet Reis, 'Fiyat dünyada kuraklıktan artıyor, bizde kâr hırsı ve spekülasyondan' dedi
Petrol fiyatı 112 doların üzerine çıktı 
Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı, Meksika'daki kötü hava koşullarının petrol ihracatını etkilemesi nedeniyle tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. ABD ham petrolünün Mayıs ayı varil teslim fiyatı 112,48 doları gördü.
Türk turizmini diziler patlattı
Araplar yoğun ilgiyle izledikleri Türk dizilerinde gördükleri giysi, yemek, yaşam, kent ve doğa görüntülerinden o kadar çok etkileniyorlar ki tatil için soluğu Türkiye'de alıyorlar.

Alper'in davası (2)
Alper Görmüş'ün beraat ile sonuçlanan davasından söz ediyorduk... Dünkü yazıda duruşmaya ilişkin “fiziki şartları” gözden geçirmiştik. Yani, yeni inşa edilen Bakırköy Adliye Sarayı'ndaki atmosferi.
Kürşat Bumin yazdı...

Çılgınlar sürüsü
“Seninkiler işi son noktaya götürmeden rahat etmeyecek; o noktadan sonra da vaktiyle altını çizdiğin komşu ülkeye saldırı planı devreye girecek...”
Taha Kıvanç yazdı...
Papa Washington'da
Amerikan başkenti her düzeyde devlet başkanını karşılamaya alışıktır da, Papa XVI. Benedict'in Washington'a gelişinin yol açtığı karmaşa her bakımdan görülmeye değerdi.
Fehmi Koru yazdı...

 

Doktor açığına 'ithal' çözüm
Zaman'ın düzenlediği sektör buluşmalarının 7'ncisi Türkiye'nin en önemli sorunlarından birini masaya yatırdı. Sağlık sektörünün önde gelen kuruluşlarıyla, bakanlık ortak bir platformda bir araya geldi.
Fiyatlar rekor kırınca buğday tarlada satıldı
Dev yatırım fonlarının emtiaya yönelmesi, kuraklık sebebiyle ürün rekoltesinin düşmesi ve tarım alanlarının biyolojik yakıt ürünlerine ayrılmasının etkisiyle bakliyat ve tahıl fiyatları hızla artıyor. Buğdayın tonu son bir yılda 200 dolardan 500 dolara tırmandı.
Hukukçular tepkili: Ergenekon soruşturmasını engellemek istiyor Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, Türkiye'de darbe ortamı hazırlamak için yapılanan Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma için "Ergenekon, Şemdinli gibi olmaya mahkum." şeklindeki sözleri sivil toplum örgütleri ve hukuk camiasından büyük tepki gördü.
Başörtüsü yasağının laiklikle ilgisi yok
Üniversite öğrencisinin kapıya kadar gelip peruk takarak içeri girmesiyle laikliğin nasıl korunduğunu anlayamadım
Büyüme hız kesince işsizlik zirve yaptı
Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan işsizlik, yeniden yükselişe geçti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun verilerine göre ocak ayında işsizlik, geçen yılın aynı dönemine göre binde 3 artarak yüzde 11,3'e çıktı.
Özal'ı unutamayanlar Kocatepe'de buluşacak
Türkiye, aradan geçen 15 yıla rağmen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı unutmadı. Türk halkı, Özal'ın demokrasi yolunda gerçekleştirdiği reformların öneminin artık farkında.
İslam ülkelerinde neden hep rejim krizi yaşanır?
İslam dünyasının belli başlı ülkeleri sürekli olarak bir rejim krizi yaşıyor. Her daim ülkenin en önemli meselesi rejimin korunması veya yıkılma tehlikesi. Söz konusu rejimler kendilerini koruma adı altında ülkedeki bütün özgürlükleri kısıtlıyor ve bütün enerjisini de kendilerini korumaya ayırıyor.
Mehmet Kamış yazdı...
Körler sağırlar Rubin'i ağırlar
Michael Rubin, objektif bir araştırmacı olsa ve yeni bir yaklaşım getirse, görüşlerine değer atfedilebilir. Ama Türkiye kamuoyu bu ismi o kadar iyi tanıyor ki, ele aldığı konuda objektiflik açısından Hikmet Çetinkaya'ya ne kadar güvenilirse, ona da ancak o kadar güvenilebilir.
Abdulhamit Bilici yazdı...
301 savaşı
Rakamların suçu yok aslında. Gelenek böyle. Bizde yasalar sayılarıyla anılır. Muhtevasıyla değil. 301 de onlardan biri. Bir zamanlar 312 vardı. Ondan önce de 141-142 ve 163... Eskiden kanun maddeleri kutuplara göreydi.
Mustafa Bilici yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 04:24:37
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 05:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?