15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

EMİNE HANIM'IN FEMİNİST ÇIKIŞI!

AKP Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya onur konuğu olarak katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, feminist mesajlar verdi. Tüm insanların eşit olduğunu vurgulayan First Lady, “Hiçbir kum zerresinin ötekine üstünlüğü yoktur.

Derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı yer farklı da olsa, bütün insanlar hakikat karşısında aynı mertebededir” dedi. Erkek ve kadınların elmanın iki yarısı olduğunu belirten Emine Erdoğan, erkeklere Mevlana’yı örnek göstererek, “Mevlana, nur olarak gördüğü kadının yanında karanlık bir nokta görmüyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından günün anısına, Mevlana araştırmacıları Nur Artıran, Cemalnur Sargut, gazeteci-yazar Elif Şafak ve Profesör Emine Yeniterzi’ye, seramik tabak hediye edildi.

Meclis’te şeriat tartışması çıktı

Türk kadının seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin 73’üncü yıldönümü nedeniyle TBMM’de düzenlenen toplantıda feminist Canan Güllü, “Şeriata çekiliyoruz” deyince kıyamet koptu

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 73’üncü yıldönümü nedeniyle TBMM’de düzenlenen toplantı, “şeriat tartışmasına” sahne oldu. Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Şeriat yönetimine doğru kocaman adımlarla çekilmeye çalışıldığımızı görüyoruz” deyince Meclis Başkanı Köksal Toptan’dan ve Nimet Çubukçu’dan tepki geldi. Şeriat tartışması şöyle gelişti:

Canan Güllü: Bu ülkenin kadınları olarak, ılımlı-sıcak fark etmez, şeriat yönetimine doğru kocaman adımlarla çekilmeye çalışıldığımızı görüyoruz. Ilımlı İslam’ın olduğu yerde ulusal egemenlikten bahsedilemeyeceğini de iyi bilenlerdeniz. 1980’den sonra iktidara gelenler dini siyasete alet ediyor. Kadınları hayata peçe gerisinden bakmaya zorluyor. Yine bu dönemlerde türban girmiştir gündemimizde. Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun yargıyı siyasallaştıracak. Bundan endişeliyiz!

TBMM Başkanı Köksal Toptan: “Vehamete kapılmayın! Yeni anayasa, Cumhuriyetin temel niteliklerini koruyor. Anayasaların Sayın Güllü’nün ifade ettiği gibi oldu bittiyle gerçekleştirilmesi ne istenir ne de bu mümkün olabilir!

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: Bu farazi bir betimleme. Bugün hâlâ bu iktidarın, icraatlarında değil de, bir takım vehimlerle suçlanmasını çok ciddi haksızlık olarak görüyorum. Bu eleştirileri hiçbir şekilde hak etmedik. Gerçekten kadınlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden, bütün kadın ve kız çocuklarını kuşatacak bir anlayışla, ‘o türbanlı, bu türbansız’, ‘o A partisinden, bu B partisinden’ demeden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bütün kadınlar için hep birlikte mücadele etmeliyiz.”

Ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 08:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?