19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kim açtı rögar kapağını?

Kış, gelmeden önce Antalya’da antrenman yaptı. Ve lise öğrencisi Süheyla Yöntem’in hayatını aldı.

Yağmur topu topu 2-3 saat sürdü sürmedi. Ama birçok kişi gafil avlanmıştı. Belediye kaynaklarıyla geçen yıllarda başlayan çalışmalar bu yıl da sürdürülmüş ve yollarda su birikimleri olmasın diye trilyonlar harcanarak koca koca drenaj kanalları yapılmıştı.

Seçim filan dinlenmeden hem geçmiş belediye başkanı hem de yeni seçilen ekip çok önemsenen bu yatırımı 2004 kışı gelmeden bitirmek için var güçleri ve kaynaklarıyla çalışıp çabalamışlardı.

Hatta bazı kavşaklarda bu drenaj işi daha bitemeden şeker bayramının ikinci gününde tüm Türkiye’de fırtına ve yağmur bastırdı.

Antalyalı yöneticilerin övündüğü yağmur drenajlarının bir işe yaramadıkları görüldü. Kavşaklar göl oldu. Trafik durdu, gecekonduları her zaman onduğu gibi sular seller zaten basmıştı.

Ama bir de ölüm haberi geldi...

Yürekleri dağladı...

O drenajlar yapılacak diye Antalya’da yaşayanlar hiç şikayetçi olmamış, yapılsın da yağmur aylarında rahat edelim, caddeler su tutmasın, insanlar bir karış suda boğulmasın, diye düşünmüşlerdi...

Olacak şey değil. Açık bir rögar kapağı nedeniyle gepegenç bir kız, lise öğrencisini Süheyla Yöntem yaşamını yitirdi...

Halbuki bırakın can kaybını, caddelerimiz, sokaklarımız açık kalsın evlere su basmasın isteniyordu aslında bu trilyonlarca drenaj yatırımlarıyla...

Ehh, gel de şimdi sövme, küfür etme oraya buraya yada kadere.

Antalya Türkiye’nin turizm başkenti. AB’ye en yakın olması gereken bir kent. Hatta bakanı, başbakanı ‘Dünya kenti’ diye övünüyor. Bu alt yapı yatırımları için de bütçeden para aktarılıyor.

Demek ki boşa gidiyor.

Suçluyu aramak gerek. Kepez alt belediyesi “Biz açmadık rögar kapağını, vatandaşlar açmıştır” deyip suçu üzerinden atıyor.

Antalya’da yağmur yağdığında ne olduğunu nasıl şiddetli geldiğini herkes bilir. Meteoroloji yetkilileri görevini yapmış yağış geliyor demiş. Ama belediyeler bilmiyor demek ki...

Eee sular gitsin diye drenaj yapılmış, ama yetmemiş daha hızlı gitsin diye rögarların kapağını da mı açmışız.

Off of...

Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 11:26:41
Güncelleme :18 Kasım 2004 Perşembe 01:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?