23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

`Din dersi vetosunu Meclis`e getirebiliriz`

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi`nin(AK) rapoundaki ``Zorunlu din derslerine`` yönelik eleştirileri inceleyerek değerlendireceklerini beliterek, ``Hükümet olarak bir karara vardıktan sonra gerekise konuyu Meclis`e de sunacağız`` dedi.

Başbakan Erdoğan, Arnavutluk ve Bosna Hersek`i kapsayan 3 günlük gezisine çıkmadan önce Esenboğa Havaalanı`nda gazetecilerin AK`nin raporundaki ``zorunlu din derslerrinin kaldırılması`` önerisiyle ilgili sorusunu yanıtladı. Erdoğan, ``Bu bir rapordur. Bu rapor tarrafımızdan incelenip, değerlendirilecektir. İncelenip değelendirildikten sonra bizler de Türkiye olarak bu konuda ne düşündüğümüzü, nasıl bir uygulama yapacağımızı, nasıl bir karara varacağımızı belirleyeceğiz. Ve karara vardıktan sonra da gerekirse olayı Parlamento`a sunacağız`` dedi.

Erdoğan, Arnavutluk ve Bosna Hersek`e yapacağı ziyarette, her iki ülke ile de Türkiye arasında varolan tarihi, kültürel ve akrabalık bağlarının verimli bir stratejik ortaklığa dönüşmesi için adımlar atmayı düşündüklerrini belirtti. Her iki ülkede de en üst düzeyde görüşmeler yapacaklarını bildiren Erdoğan, Bosna Hersek ile Çifte Vergilerin Önlenmesine ilişkin Anlaşma`nın da imzalanacağnı kaydetti.

Erdoğan, yapımı Türk firmalarınca gerçekleştirilen tarihi Mostar Köprüsü`nü de ziyaret edeceğini, ayrıca Arnavutluk`ta görev yapan Türk askeri birliğini ziyaret edeceğini, ziyareti kapsamında beraberinde giden işadamlarıyla birlikte iş toplantılarının da gerrçekleştirileceğini bildirdi.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 11:52:03
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 11:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?