17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Dünyanın aradığı kadın öldü

Azerbaycan’da milletvekili seçimleri için rüşvet pazarlığına aracılık ettiği iddiasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Azeri kadın İstanbul’da hayatını kaybetti.

İddiaya göre, Azerbaycan’da rüşvet pazarlığı sırasında çekilen görüntüleri ortaya çıkınca hakkında yakalama kararı çıkartılan Sevinç Babayeva (40) Türkiye’ye kaçtı. Türkiye’ye nasıl girdiği ve nerede kaldığı öğrenilemeyen Babayeva dün rahatsızlandı. İlk olarak Esenyurt Devlet Hastanesi’ne, ardından da Beylikdüzü’ndeki özel bir hastaneye kaldırılan Babayeva hayatını kaybetti.

Babayeva’nın üzerinden hem sahte Türk kimliği hem de kendi kimliği çıktığı öğrenildi. Sevinç Babayeva’nın oğlu Ayxan M.’nin Bakü’de savcılığı arayarak, annesinin İstanbul’da bir hastanede kalp hastalığından vefat ettiğini bildirdiği iddia edildi.

Babayeva’nın adının ülkesinde rüşvet iddialarına karıştığı ve milletvekili seçimleri için rüşvet pazarlığına aracılık ettiği iddiasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı öğrenildi. Babayeva’nın Türkiye'de nerede kaldığı ve ülkeye nasıl girdiğinin araştırıldığı belirtildi.

Öte yandan, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin de hastaneye gelerek bilgi aldıkları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma 17:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?