24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hacı adayları Arafat’ta

Hac görevi için kutsal topraklara gelen hacı adayları, Arafat Vakfesi’ni yaparak hacı oldular. Türk hacılarının, birbirlerini kutlarken sevinç gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

İslam dininin en önemli ibadetlerinden haccın vecibelerinden olan Arafat Vakfesi’ni gerçekleştirmek için Arafat’a taşınan Türk hacı adaylarına hitaben konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Arafat’ta bulunmanın, bir Müslüman için en büyük nimetlerden biri olduğunu söyledi.

Arafat’ta dua edip, öğle ve ikindi namazını topluca kılan hacı adaylarına, bulundukları yerin sıradan bir yer olmadığının iyi bilinmesi gerektiğini anlatan Bardakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buralar, Hazreti Muhammed’in peygamberlik daveti aldığı ve mücadele verdiği yerlerdir. Yüce Allah’ın insanları en çok bağışladığı gün olan bu büyük günde hac ihramıyla Arafat’ta bulunmak, bir Müslüman için en büyük nimetlerden biridir. Hacılar Allah’ın misafirleridir, sizler bu misafirliğe kabul edilmekle büyük bir nimete kavuştunuz.”

Bardakoğlu, hac görevini yapanların içtenlikle yapacakları duaların geri çevrilmeyeceğini ifade ederek, hacı adaylarından, kendileri, yakınları ve çevresindekilerin yanı sıra Türk Milleti ve tüm insanlık için de dua etmelerini istedi.

Konuşmanın ardından hacı adayları, birlikte namaz kıldı. Daha sonra Arafat Vakfesi’ne duran hacı adaylarına, Hac Dairesi Başkanı Seyfeddin Ersoy, Vakfe Duası’nı okuttu. Yaklaşık 35 dakika süren Vakfe Duası’nın ardından da hacı adayları hacı oldu.

Vakfe duasının ardından birbirlerini kutlayan hacı adaylarından, duygulanıp ağlayanlar oldu. Arafat’ta hacı olan yaklaşık 3 milyon kişi, akşam Müzdelife’ye geçecek.



AA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 18:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?