18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Londra'da patlamalar sürüyor

Londra'da 6 metro istasyonu ve ve 3 otobüste patlama meydana geldi. Ölü ve yaralananlar var. Halk panik içinde.. Patlamalar finans merkezlerinin olduğu bölgede... İlk gelen bilgilere göre en az 90 yaralı var. Terör saldırı olduğu yönünde bir teyit olmamasına rağmen bu kadar çok patlama bu durumu netleştiriyor.

Metrolardaki patlamalar

Londra'da peşpeşe meydana gelen patlamalardan ilk ikisi İngiltere saatiyle 08.49'te (TSİ 10.49) Liverpool Street tren istasyonu ile Aldgate metro istasyonunda meydana geldi.

Bu patlamaların hemen ardından Edgware metro istasyonunda da bir patlama oldu. Patlamaların duyulmasının ardından birçok metro istasyonu boşaltıldı. Polis kordonu altına alınan bölgeye itfaiye araçları ile ambulanslar sevkedildi.

KAOS DURUMU

Ulaşımın çoğunlukla metro aracılığıyla yapıldığı İngiltere'de şu an tam bir kaos yaşanıyor. Kent genelinde metro hizmeti tamamen durmuş durumda.

CNN International'a olayla ilgili bilgi veren Londra Polis Sözcüsü Julie Anne French, olayın nedeninin henüz belirlenemediğini belirterek, "insan hatası da olabilir. Ancak çok olağanüstü bir durum yaşanıyor. Çünkü tüm Londra şehir servisleri da olaya dahil oldu. Aldgate istasyonundan onlarca yaralı çıktı. Ancak yaralıların çoğu ayakta yürüyebilir vaziyette" dedi.

Bazı istasyonların boşaltıldığını da hatırlatan French, "biz de şu anda teyakkuz halindeyiz. Bütün istasyonlar güvenlik kontrolü altına alındı" diye konuştu.

UYARI VE TEHDİT GELMEDİ

French, bir habercinin Londra'nın dün evsahibliğini kazandığı 2012 Olimpiyat Oyunları'nın ardından bir tehdit olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine ise, "bize terör ihtimali ile ilgili olarak uyarı veya tehdit gelmedi dedi.

İngiltere ulaştırma yetkilileri ise, olayın ilk duyulduğu dakikalarda yaptığı açıklamada, patlamaya elektrik arızasının neden olmuş olabileceğini duyurmuştu.

LONDRA'DA ÜÇ OTOBÜSTE PATLAMA OLDU

Londra'nın merkezinde 3 otobüste patlama olduğu bildirildi. Londra polisi, 3 otobüste patlama olduğunu doğruladı. Patlamalarda can kaybı olduğu haber veriliyor.

Daha önce, Russel meydanı yakınındaki bir otobüste patlama olduğu
bildirilmişti.

Bu arada, G-8 zirvesinde bulunan İngiltere Başbakan Tony Blair'in
talimatıyla Londra'daki kabine üyelerinin olayları gözden geçirmek
üzere bir araya geldikleri belirtiliyor.


AA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 13:44:02
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 14:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?