18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Şaron: İsrail vurma hakkını saklı tutar

Tel Aviv - İsrail Başbakanı Ariel Şaron, İsrail’in, vatandaşlarını tehdit eden durumlara karşı vurma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Dünkü kritik bütçe oylamasından yenik çıkan ve partisinin iktidar ortağı Şinui’den bakanları görevinden alarak, Şinui ile yollarını ayıran Şaron, İşçi Partisi ve aşırı dinci partilerle yeni bir hükümet oluşturmaya çalışacağını söyledi.

Yaser Arafat’ın ölümünden sonra ortaya çıkan yeni ortamda gelinen son duruma da değinen Şaron, İsrail’in "terörist" gruplar arasındaki anlaşmalara taraf olmadığını belirtti ve "Ancak, sükunet sağlanırsa biz bu sükunetin devamına yardımcı olabiliriz" dedi.

Şaron, partisinin önde gelen konularından biri olan Gazze’den çekilme planının uygulanacağını belirtirken, "Terörizme karşı savaşta beklentilerimizden taviz vermeyeceğiz" diye konuştu. Şaron, yerleşimcilere zarar gelmemesi amacıyla "Eğer (Filistinliler) bize ateş açarlarsa biz de ateş açarız" diye konuştu.

Şaron, Ber Şeva’daki bir İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan ve dün resmen adaylık başvurusunu yapan El Fetih liderlerinden Mervan Barguti ile ilgili olarak da "Barguti’nin adaylığını engelleyemeyiz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 14:21:26
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 14:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?