26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Teknoloji Fakültesi geliyor

Sanayicinin ihtiyacını dikkate alan YÖK, önümüzdeki yıldan itibaren kuracağı Teknoloji Fakültelerinde uygulama mühendisleri yetiştirecek. Teknoloji Fakültesi'nde okuyan öğrenciler bir dönemi stajda geçirecek

 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, cuma günü kurulmasına karar verilen Teknoloji Fakülteleri ile endüstriye ‘uygulama mühendisleri’nin yetişeceğini söyledi. Prof. Dr. Günay ayrıca, onbinlerce Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına da Teknoloji Fakültesi mezunlarının diplomasına sahip olabilmeleri için yönetmelik hazırlayacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Günay, “Türkiye yüksek öğretimine yeni bir bileşen ekliyoruz” diyerek, Teknik Eğitim Fakülteleri’nin mesleki ve teknik ortaöğretime öğretmen yetiştirmeye yönelik olduğunu, Teknoloji Fakülteleri’nin ise hem endüstride ‘uygulama mühendisleri’ olarak çalışabileceklerini hem de mesleki ve teknik ortaöğretime öğretmenlik yapabileceklerini belirtti.
Prof. Dr. Günay, Teknoloji Fakülteleri’nin 2010 yılı itibariyle eğitime başlayacaklarını dile getirerek, Teknik Eğitim Fakülteleri öğrencilerinin girdikleri koşullarda teknik öğretmen olarak mezun olacaklarını da söyledi. Prof. Dr. Günay, Teknoloji Fakültesi mezunlarının uygulamaya yönelik becerilerinin daha yüksek olacağını belirterek, Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının da, Teknoloji Fakültesi mezunlarının diplomasına sahip olabilmeleri için yönetmelik hazırlayacaklarını söyledi.

Öğrenci işçi olarak çalışacak
Prof. Dr. Günay, Teknoloji Fakülteleri’nde sekiz dönemden bir dönemde işyeri eğitimi uygulamasının yapılacağını, buna ilaveten yaz dönemlerinde 72 iş günü işyeri eğitiminin de yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Günay, müfredata alınan dönemlik işyeri eğitimiyle, öğrencinin bizatihi işçi olarak imalatta çalışacağını söyledi.
Prof. Dr. Günay, işyeri uygulamasında öğrencinin beklenen yeterliliği kazanabilmesi için bir doküman hazırlanacağını ve işyeri uygulamasının bu dökümana göre organize edileceğini de kaydetti. Prof. Dr. Günay, bilgi, beceri ve yetkinlik çerçevesinde hazırlanacak işyeri uygulama esaslarının, iş dünyasıyla görüşülerek belirleneceğini bildirdi. Mühendislik Fakülteleri’nin daha teorik ve tasarım konularında, Teknoloji Fakültesi mezunlarının ise uygulama ve imalatta yer alacağı belirtildi.
 

anka
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 17:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih IP: 78.187.72.xxx Tarih : 29.12.2009 11:38:29

Çok teşekkürler, Syn Günay, umarım bu projeyi uygulamaya gücünüz yeter, bazı lobileşmiş güçler, her daim , bir engel olarak belirmeye hazır.