22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cinayetten önce 68 telefon görüşmesi

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi O. S. 'nin olay öncesinde jandarmaya çalıştığı iddia edilen Çoşkun İğci tarafından 57 kez cep telefonundan 11 kez de sabit telefondan arandığı belirlendi.

Hrant Dink cinayetinin soruşturması sırasında savcılığın isteği üzerine, cinayeti organize etmekle suçlanan Erhan Tuncel, Yasin Hayal, katil zanlısı O. S. ve diğer şüphelilere ait telefon konuşmalarından bir şema oluşturuldu. Söz konusu bu bilgiler Birgün ve Evrensel gazetelerinde manşet oldu.

Gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin olarak savcılığın telefon görüşmelerinden yaptırdığı şemada, katil zanlısı O. S.'nin, Jandarma'ya istihbarat elemanı olarak çalışan ve Dink cinayetini engellemeye çalıştığını öne süren Yasin Haya'in eniştesi Coşkun İğci ile yaptığı telefon görüşmeleri dikkat çekiyor. Poliste ve savcılıktaki ifadesinde Coşkun İğci'ye O.S. ile ilgili hiç bir soru sorulmaması da dikkat çekiyor.

Şemada en yoğun görüşmeleri yapan Erhan Tuncel'in O.S.'yi hiç aramadığı dikkat çekerken, Jandarma'ya istihbarat elemanı olarak çalıştığını söyleyen Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'ye ile O.S. arasında çok sayıda görüşme bulunuyor. İğci, savcılıkta ve emniyette, "2006 yılı temmuz ayında ve Yasin Hayal'in Hrant Dink'i öldürmek istediğini öğrendim. Yasin benden silah istedi. Jandarma istihbarata bilgi verdim. Oyalamam istendi. Eylül ayına kadar oyaladım sonra parasını geri verdim. Jandarmalar bana 'Yasin o işi yapamaz, gözetimimiz altında biz o işi halletik' dediler" şeklinde ifade verdiği biliniyor.

Yoğun telefon trafiğinin ortaya çıkmasına rağmen Coşkun İğci'ye katil zanlısı O. S. ile ilgili hiç soru sorulmadığı bildiriliyor. Oysa savcılığın yaptırdığı şemada Coşkun İğci'nin katil zanlısı O. S.'yi cep telefonundan 57 kez, sabit telefonundan ise 11 kez aradığı görülüyor. İğci'nin konuşmaları kaydedilmediği için ne konuştuğu bilinmiyor. Ancak Coşkun iğci'nin O. S. ile yaptığı telefon görüşmeleri, jandarma görevlilerinin de O. S.'yi biliyor olabilecekleri iddialarını güçlendiriyor.

zaman
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 21:37:42
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 21:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?