16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kadın profesörün 'onur' istifası

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç'ı atamasının ardından, 7 öğretim görevlisi istifa ettiklerini açıkladı. 

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın görev süresinin dolması sebebiyle 19 Ocak'ta yapılan rektör adaylarını belirleme seçimlerinde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 156 oyla en fazla oy alan isim olmuştu. 9 adayın yarıştığı seçimlerde en fazla oy alan 6 kişi YÖK'e bildirilmiş, YÖK ilk 3 kişiyi Cumhurbaşkanlığı'na sunmuştu. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde, PAÜ Rektörlüğü'ne seçimlerde en fazla 2. oyu alan Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun damadı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç'ın atandığının açıklanmasının ardından PAÜ'de karara tepki olarak istifalar geldi.

 Aday belirleme seçimlerinde en fazla oyu alan ve YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede ilk sırada yer alan PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın eşi Prof. Dr. Gülseren Bağcı istifa ettiğini açıkladı. PAÜ Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülseren Bağcı, eşinin zeki, çalışkan, atak, dinamik, Atatürk milliyetçisi, laik ve demokrat bir kişi olduğunu, bilim adamlığının yanı sıra rektör yardımcılığı, Tıp Fakültesi dekanlığı, Üniversitelerarası Kurul üyeliği, araştırma merkezleri yöneticiliği gibi birçok kritik görevi başarıyla yürüttüğünü belirterek, "Hüseyin Hoca, 10 ay önce başlatılan rektör adaylığı çalışmalarını da herkesin takdirini kazanan olgunluk ve ciddiyetle sürdürmüş, kimseyi incitmemiş, kırmamış ve üzmemiştir. 

Seçimlerde en çok oyu alarak ayrılacağını da göstermiştir. Başarılı bir yöneticinin bu sonucu hak etmediğini düşünüyorum. Ama gerçek bu olduğuna göre, bilimsel ve bireysel onurumu kurtarmak gerekiyor diye düşünüyor ve 30 yıllık görevimden ayrılacağımı bildiriyorum" dedi. 

Prof. Dr. Gülseren Bağcı'nın ardından PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi ve PAÜ Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Cem Yıldırım, Dekan Yardımcısı ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergun Erdem, Dekan Yardımcısı ve Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Tuncay, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncer Süzer, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Acar ile Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı İlknur Kaleli'nin de idari görevlerinden ayrıldıkları belirtildi.
İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 13:56:40
Güncelleme :25 Şubat 2007 Pazar 16:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?