22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Kuş gribi' Batman'ı sardı!

Şu ana kadar Batman Merkez ve bağlı ilçe ile köylerde 6 bölgede kuş gribi tespit edildi. Tarım müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarında bugüne kadar 6 bin kanatlı hayvan itlaf edildi.

Batman'ın Gercüş ilçesi Boğazköy köyü, merkeze bağlı Doluca köyü Esentepe mezrası ve Batman merkez Yavuz Selim Mahallesi'nden sonra Beşiri ilçesi Çakıllı köyü, Merkez Hilal Mahallesi ve Oymataş köyü Soğuksu mezrasında da kuş gribi virüsü ortaya çıktı.
 
3 yeni bölgede hayvanlarının ölmesi üzerine Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Merkezi'ne gönderilen numuneler pozitif çıktı. Numune sonuçlarının pozitif çıkması üzerine Tarım İl Müdürü Erdal Özer, 40 kişilik bir ekiple Yavuz Selim Mahallesi, Çakıllı ve Soğuksu mezrasında itlaf çalışmaları başlattı.

Virüs tespit edilen köy ve mezralarda 3 kilometrelik alandaki tüm kanatlı hayvanların itlaf edileceğini belirten Özer, 6 bölgede bu güne kadar 6 bin kanatlı hayvan itlaf ettiklerini açıkladı.

İtlaf çalışmasının ardından çalışmaların devam edeceğini belirten Özer, virüsü yok edene kadar çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.
İtlaf çalışmalarının ardından bölgeye giden sağlık ekipleri sağlık taraması gerçekleştirip vatandaşları kuş gribi konusunda bilgilendirirken, belediye ve tarım ekipleri de mahallelerde dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına başladı.
Kuş gribinin tespit edilmesi ile itlaf çalışmalarının başladığını belirten Soğuksu mezrası muhtarı Ramazan Kavak, köylünün gönüllü olarak tavuklarını görevlilere teslim ettiğini söyledi.

Bu konuda duyarlı olduklarını belirten Muhtar Kavak, "Biz köy olarak kuş gribinin bilincindeyiz. Bu nedenle hastalığın köyümüzden bertaraf edilmesi için köy sakinleri olarak görevlilere yardımcı olduk kanatlı hayvanlarımızı teslim ettik." dedi.
Sabah
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?