24
Nisan
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Gören beyazperdeye dönüyor

ÜNLÜ YÖNETMEN ŞERİF GÖREN 18 YIL SONRA BEYAZ PERDEYE AYVALIK’TA ÇEKİLECEK FİLMLE DÖNÜYOR

Türk sinemasının gözde yönetmenlerinden Şerif Gören, 18 yıl süresince ara verdiği sinema sektörüne Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde çekilecek, Necati Cumalı’nın 1960’lı yıllarda ki Türkiye’nin taşra bölgelerini anlattığı ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ adlı ölümsüz eserini beyaz perdeye taşıyarak dönüyor.

Şerif Gören’in oğlu Mehmet Gören’in kurduğu MG Prodüksiyon adına çekilmesi planlanan sinema filminde, dizi tutkunlarının ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı dizide ‘Cemile’ karakteriyle anımsadığı Ayça Bingöl, ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinden ‘Nihal’ karakteri ile gönüllerde taht kuran Hazal Kaya, ‘Issız Adam’ Cemal Hünal, ‘Geniş Aile’ dizinden Fırat Tanış, ‘İzmir Çetesi’ dizisinden Selin Şekerci ile Bülent Şakrak, ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinden Hakan Boyan, Necip Memili ve aynı dizinin müziklerini yapan Mazlum Çimen, Mehmet Esen, Serdar Yeğin, Asli Düşenkalkar, Yaşar Güner ve Umut Demirdelen gibi isimlerin yer alacağı bildirilen filmin başrol oyuncuları ise sır gibi saklanıyor.

Yeşilçam’da şimdiye kadar yüzlerce filme imza atmış usta yönetmen Şerif Gören’in 18 yıl sonra yeniden sinemaya dönmeye hazırlandığı ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ adlı filmde rol alacak sanatçıların Gören’e vefa duygusu taşıdıkları için bu projede gönüllü olarak yer almak istedikleri kaydediliyor.

4 başrol oyuncusunun görev yapacağı belirtilen Şerif Gören ile sinemaseverleri yeniden buluşturacak filmin, başrol kadın ve erkek oyuncularının büyük bir sürpriz olduğu ve sır gibi saklandığı gözlenirken, filmin gösterime girmesiyle birlikte gişe rekorları kırabilecek kadar iddialı olduğu vurgulanıyor.

ZAFER PAR USTA YÖNETMENE VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTİYOR

Filmin Alaçatı ve Foça’da çekileceğine kendi yaşadığı ilçe olan Ayvalık’ta çekilebilmesi için Şerif Gören’e büyük ricalarda bulunduğunu belirten Yeşilçam’ın ünlü yönetmenlerinden Zafer Par, “Şerif hocam benim Yeşilçam’ın unutulmaz yönetmenlerinden Osman F. Seden’in yönettiği ‘Rabia’ ve Memduh Ün’ün yönettiği ‘Sezercik Aslan Parçası’ filmlerinde asistanlık yaptığım dönemlerde gerçek bir idolümdü. 1983 yılında yönetmen olarak çektiğim ilk filmim olan ‘Badi’ de bana yönetmenlik görevini vermişti. Şimdi ona vefa borcumu bu filmin adeta açık hava platformu konumunda olan Ayvalık’ta çekilmesine katkıda bulunarak bir nebze olsun ödemek istiyorum” diye konuştu.

Foça ve Alaçatı’da çekilmesi hemen hemen kesinleşen proje hakkında Şerif Gören’i Ayvalık’a davete ederek misafir ettiğini anlatan Par, “Beni kırmayıp, davetimi geri çevirmeyen Şerif hocama, Ayvalık’ta daha önce bir çok dizi ve sinema filminde plato olarak kullanılmış ilçe merkezinde ‘Palabahçe’ adıyla nitelendirilen yerde dostlarım Suat Kaçak ve Hasan Özek’in yanı sıra, çevre esnafının mekan katkıları, tek kişilik ordu olarak nitelediğim ilçenin sanatsal atağında önemli rol üstlenen Aysel Namlı ile Kadir İnanır, Nebil Özgentürk, Güner Namlı, Chez Beliz ve Ayvalık’ta her geçen gün bizleri sahiplenen, sahiplenecek olan sanatseverlerin de büyük destekleriyle 7 Temmuz- 7 Ağustos tarihleri arasında çekimleri gerçekleşecek olan ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ sinema filmi için önümüzdeki tek engel konaklama ve sponsor eksikliğidir. Ustalara Saygı çerçevesinden bakıldığında bu filmin mutlaka vefa duygularının harmanlanmasıyla mutlaka çekilecektir. 2005 yılında ustam Memduh Ün’ün 85 yaşında çektiği ve jübile filmim dediği ‘Sinema Bir Mucizedir’ adlı filmi Gaziantep’te çekmiştik. İnanılmaz büyük bir başarı yakalamıştık. Şimdi de bir başka ustam olan 67 yaşındaki gencin 18 yıl sonraki heyecanına da sahip çıkmak Ayvalık’lı olarak bu projeye hep birlikte sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu projenin gelecek nesillere aktarabileceğimiz dev bir proje olacağından eminim. Tıpkı 1981’de yine Ayvalık’ta çektiğimiz ‘Kırık Bir Aşk Hikayesi’ gibi. Bu yüzden de Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve ilçedeki bir çok firmanın bu projeye destek vermesinin, ilçemizin güzelliklerinin sinema filminde yansıyarak Ayvalık’ın tanıtımına da çok büyük bir katkı sağlayacağından en ufak bir kuşku duymuyorum” dedi.

ÜNLÜ YÖNETMEN ŞERİF GÖREN 18 YIL SONRA BEYAZ PERDEYE AYVALIK’TA ÇEKİLECEK FİLMLE DÖNÜYOR
ÜNLÜ YÖNETMEN ŞERİF GÖREN 18 YIL SONRA BEYAZ PERDEYE AYVALIK’TA ÇEKİLECEK FİLMLE DÖNÜYOR
ÜNLÜ YÖNETMEN ŞERİF GÖREN 18 YIL SONRA BEYAZ PERDEYE AYVALIK’TA ÇEKİLECEK FİLMLE DÖNÜYOR
ÜNLÜ YÖNETMEN ŞERİF GÖREN 18 YIL SONRA BEYAZ PERDEYE AYVALIK’TA ÇEKİLECEK FİLMLE DÖNÜYOR
ÜNLÜ YÖNETMEN ŞERİF GÖREN 18 YIL SONRA BEYAZ PERDEYE AYVALIK’TA ÇEKİLECEK FİLMLE DÖNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 18:07:00
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 10:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?