22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

'Güzel ve Dahi'ye erken final

Kamuoyu tarafından tepkilere neden olan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından uyarı alan "Güzel ve Dahi" isimli yarışma programının gerçekleştirilecek "erken finalle" yayından kaldırılacağı belirtildi.


AA muhabirinin RTÜK'ten aldığı bilgiye göre, bir evde yaşayan gruptan, genç kızların erkekleri sosyal hayata ilişkin yönlendirmesini, erkeklerin de genç kızları genel kültür açısından geliştirmesini amaçlayan "Güzel ve Dahi" adlı program, yarın gerçekleştirilecek "erken finalle" ekranlara veda edecek.

Show TV'nin yöneticileri, yarışmanın yarın yayından kaldırılacağını RTÜK Başkanı Zahid Akman'a bildirdi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman, "programın yayından kaldırılmasında RTÜK'ün herhangi bir müdahalesi olmadığını" kuruluşun kendi inisiyatifiyle karar aldığını belirtti.

Akman, "RTÜK, programları yayından kaldırmaz. Show TV'ye söz konusu program nedeniyle Üst Kurulca uyarı cezası verilmiştir. Uyarı cezası programın yayınlanmasına engel değildir" dedi.



Bununla beraber, kanal yöneticilerinin kamuoyunda artan tepkileri görmezden gelmeyerek programı yayından kaldırma kararı aldıklarını kaydeden Akman, "Bu da kanal yönetiminin, kamuoyunun tepkilerine önem verdiğini göstermektedir. Bu nedenle Show TV'nin kararını memnuniyetle karşılıyorum" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 12:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil kayserilioğlu IP: 85.108.100.xxx Tarih : 28.07.2007 18:15:51
Böyle ipe sapa gelmez programları görmek istemiyoruz.Madem bu kadar dahi toplamışsınız böyle bir programmı yapılır.Yapsanıza Türk mucit gibi bir program.Artık halk bunları yemez...