29
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

“Ankara’da İSKİ patladı”

“Ankara’da İSKİ patladı” başlıklı haberiyle Sedat Simavi gazetecilik ödülünü kazanan Hürriyet muhabiri Kurt, bu haberden dolayı hapis cezası almıştı. Kurt, “Bu ödül şeref madalyam” dedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi adına 32 yıldan bu yana verilen, “Sedat Simavi Ödülleri” törenle sahiplerini buldu. “Ankara’da İSKİ patladı” başlıklı haberiyle gazetecilik dalında ödüle layık görülen Hürriyet gazetesi muhabiri Nurettin Kurt, “Haber nedeniyle hakkımda hapis cezası verildi. Ancak, bu ödül benim şeref madalyam oldu” diye konuştu. 

Önceki akşam düzenlenen ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, 2008’in yayın organları ve gazeteciler için “kötü” olarak nitelendirilebilecek bir ortamda geçtiğini söyledi. 

AKP iktidarının ifade özgürlüğü ve gazetecilerin çalışma koşullarını düzeltmek bir yana, daha da zorlaştırdığını belirten Erinç, şöyle devam etti: 

“Sayın Başbakan’ın, önce gazetelere yönelik okumamaya çağrı yapmasını, bazı haberlerin yazılmaması isteğini ve yine gazetelerin kapatılmasını öneren konuşmalarını yadırgadığımızı açıklamıştık. Uluslararası basın kuruluşlarınca da yadırganan ve ‘tehdit’ olarak algılanan yaklaşıma, Başbakanlık tarafından bazı meslektaşlarımızın akreditasyonlarının iptali de eklenince, durum ‘sansür’ niteliğine dönüştü.” 

Kurt, “Bu haber yüzünden ‘gizliliği ihlal’ gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldım” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?