26
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

Artık 'Şeytan Prada giyer' mi?

 Efsane dergiciye tensikat

'Şeytan Prada giyer' filmiyle ölümsüzleşen Vogue'un efsane yayın yönetmeni Anna Wintour, hamburgere talim edip metroya mı binecek? Conde Nast grubunun girdiği darboğaza bakılırsa, üst düzey yöneticilere yapılan 'kıyak'ların sonu geliyor.

Güller ve şaraplarla dolu günlerin sonu geliyor. Conde Nast dergi grubu, reklam gelirlerinin %30 ila 40'ını kaybetmesi, dergilerin başındaki yönetici ve yayın yönetmenlerine ayrılan özel bütçelerin de kısıntıya uğramasıyla sonuçlanabilir. Medya imparatorluğunun sahibi iki kardeş; Conde'nin tepesinde S.I. Newhouse Jr ve gazetelerin başında Donald Newhouse var. Forbes'a göre medyacı kardeşlerin yıllık geliri bir yıl içinde 8 milyardan 4 milyar dolara düştü.

Bu haberler, 4 Times Square'de ikamet eden Vanity Fair, Vogue, GQ ve Glamour gibi ışıltılı dergilerin yayın yönetmenleri için kabusun başlangıcı.
Şimdiye dek çalışanlara yönelik tensikat yapıldı. Ancak şimdi, dergilerin en tepesinde bulunan Anna Wintour, David Remnick, Graydon Carter gibi
efsane yayın yönetmenlerine verilen 'şirket kıyakları'nin kısıtlanması gündemde.

Top yönetciler, şirketin kendilerine tahsis ettiği arabaları evin önüne park edip, metro değil de taksi kullanmaya devam ediyor. Yayın grubunun 'kültüründe' bu tip kıyaklar olduğu için kaldırılması halinde kimsenin Conde Nast'ta çalışmayacağı da ileri sürülüyor.

Medya grubunda çalışanların öğle yemekleri artık ödenmiyor, ancak üst düzey hala Four Seasons'da yemek yiyip en pahalı otellerde kalıyor, faturayı da şirkete gönderiyor.
Grupta uygulanan kısıntıların yöneticiler için geçerli olmaması, çalışanlar arasında huzursuzluğa neden oluyor. Üstelik bu harcamaları diledikleri gibi yapmakta özgürler, hesap soran yok.

Alınan bilgilere göre şirketin finansçıları editör ve yayıncılarla görüşüp, bazılarından 'editoryal sayfa'ların, bazılarındsa harcamalarını %10 kadar kısıtlanmasını istedi.
Ancak grupta eskiden çalışan yöneticiye göre bu önlemler 'aysbergin görünen ucu'.

CONDE NAST YÖNETİCİLERİ NELERDEN OLACAK?

- Her istedikleri yere Business uçmak.

- Şoförlü araba tahsisi.

- Kişisel kullanımları için verilen araba.

 

Akşam
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 06:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?