29
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

Aydın Doğan'dan ilginç itiraf!

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, ""Siyasette çarpışanları memnun etmek mümkün değil" dedi. 

Edu Plus ve Taktx tarafından organize edilen ve Varyap’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen 5. Liderlik Zirvesi'nde konuşan Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, "Siyasette çarpışanları memnun etmenin mümkün değil" dedi.

Tek yolun siyasetin çalkantılarına ve dalgalarına ve bakmadan yoluna devam etmek olduğunu ifade eden Doğan, "Bu çapraz ve yaygın ateşlere rağmen bunu başarmaya çalışıyoruz" dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise, dünyanın geçen yıl ekonomik ağırlıklı bir çok değişime sahne olduğunu savundu. Mustafa Koç, Koç Holding’in bu değişimi önceden görüp, bu değişimi yönlendirmeye azami çaba gösterdiğini ve bir dünya şirketi haline geldiğini söyledi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, "Dünya çapındaki rekabetin ulaştığı düzey girişimcilerin yenilikçi olmaları ve kuruluşların varlığını sürdürmek için yeterli değil. Yenilikçilik özel olarak sürdürülmesi gereken bir alan haline geldi." diye konuştu. Eczacıbaşı, babasının kendisine saygı duymayan insanlarla iş yapmadığını ve sorumluluk almanın önemini vurguladığını aktardı.

Hürriyet Gazetesi İcra kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ise, 15 yılda en az 5 büyük kriz atlatan Hürriyet’in bu süreçte 10 kattan fazla büyüdüğüne işaret etti. Sabancı, medya sektörünün dışa açılmaya izin vermeyen bir sektör olduğunu anımsatarak, ‘Hürriyet bu sektörden çıkarak en büyük satın almaları yaptı. Logosunun yanına 9 yeni bayrak daha ekledi. İnternete yatırım yaparak, pazar payı lideri oldu ve 5 yılda gelirlerini 3 kat artırdı” şeklinde konuştu.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da “Değişmezseniz oyunun dışına çıkarsınız. Biz işadamları olarak bu işin öncülüğünü yapmalıyız. Liderlik bir ekip oyunudur” dedi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucian Arkas ise, aile şirketinin 3. kuşak yöneticisi olduğunu ve 44 yıldır Arkas’ı yönettiğini belirtti. “Lider, her şeyden önce cesur olmalı. Cesaretle delilik arasındaki ince çizgiyi aşmamak kaydıyla” diyen Arkas, bir liderin dalgaya kapılmak yerine, dalgayı yaratma gücünün olması gerektiğini kaydetti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 17:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?