29
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

BBC yarışmalarına hile cezası

“Canlı” denilen programların öyle olmadığı, yarışmalarda takma isimli BBC çalışanlarının galip geldiği anlaşıldı! Sonuçta 8 programı ‘kusurlu’ bulunan BBC’ye 950 bin YTL ceza kesildi

İngiliz medya denetim kurulu Ofcom, telefon bağlantısıyla yapılan yarışmalarda halkı aldattığı gerekçesiyle BBC’ye 400 bin sterlin (950 bin YTL) para cezası verdi.
Ofcom, BBC televizyonu ve radyosunda yayımlanan toplam 8 programda “çok ciddi kusurlar” bulunduğunu açıkladı. Bu programların bazılarında, takma isimlerle yarışmalara katılan BBC yapım ekibi görevlilerinin yarışmanın galibi olarak gösterildiği belirtildi.

Çocuk programında bile
Canlı yayımlandığı söylenen ve izleyicilerden telefonla yarışmaya katılmaları istenen bazı programların da aslında önceden kaydedilmiş olduğu ve yarışma için arayanların aslında kazanma şansının bulunmadığı kaydedildi.
400 bin sterlinlik cezanın ardından bir açıklama yayımlayan BBC, Ofcom’un bulgularını kabul ettiklerini belirtti. Ancak BBC, kuruluşun ya da herhangi bir görevlinin bu hilelerden para kazanmadığını, Ofcom’un da bunu doğruladığını vurguladı.
BBC, “Blue Peter” adlı bir çocuk programında hile yapıldığının belirlenmesi üzerine telefonla düzenlenen yarışmaları geçen sene durdurmuştu. “Blue Peter” programına 50 bin sterlin ceza verilmişti.

İşte ‘cezalılar’
Cezalı programlar ve yayımlandıkları BBC kanalları şöyle:
Comic Relief (BBC One)
Sport Relief (BBC One)
Children In Need (BBC One Scotland)
TMI (BBC Two ve CBBC)
Liz Kershaw Show (BBC 6 Music)
Jo Whiley Show (BBC Radio 1)
Russell Brand (BBC 6 Music)
Clare McDonnell Show (BBC 6 Music)

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 17:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?