22
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

Danimarka Roj TV’yi kapatmıyor

Roj TV’nin Danimarka’da yayın yapabilmesi için gerekli lisansı veren Danimarka Medya Sekreterliği, Türkiye’nin üç konuda yaptığı başvuruyu reddederek Roj TV’nin yayınlarını sürdürmesine karar verdi.

Danimarka Medya Sekreterliği, Roj TV'nin yayınlarının incelendiğini ve suç unsuru bulunmadığını açıkladı.

Türkiye'deki Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun dengi konumundaki Danimarka Medya Sekreterliği Komisyon Başkanı Christian Scherfig, "Roj TV'nin haber programlarını tek tek inceledik. Bizim yaptığımız inceleme sonunda Danimarka standartlarında, ırkçılık ya da şiddet çağrısı yapılan bir unsura yakın bir şey bulamadık. Bu nedenle Roj TV'nin yayın izninin iptali konusunda bir karara gerek görmedik" dedi.

Türkiye, RTÜK aracılığı ile 2006 yılında, Roj TV'nin şiddete çağrı ve ırkçılık yaptığını, Avrupa'da yayıncılık kurallarını çiğnediğini öne sürerek 3 ayrı suç duyurusunda bulunmuş ve Roj TV'nin yayın hakkının iptalini istemişti.

Roj TV'nin Danimarka Yayın Kanunu'un 1, 2 ve 3'üncü maddeleri çerçevesinde, Avrupa Yayıncılık Kurallarına göre yayın yaptığına dikkat çeken Medya Sekreterliği, kanala yayınlarını sürdürme izni verdi.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği, medya sekreterliği kararının Türkiye'nin devlet düzeyinde büyükelçilik aracılığı ile yaptığı müracaatla bir bağlantısı olmadığını, büyükelçiliğin Roj TV'nin kapatılması konusunda Devlet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruya henüz bir cevap verilmediğini bildirdi.

Türk Büyükelçiliği'nin yaptığı başvurular üzerinde, Devlet Başsavcılığı'nın yaptığı incelemeler devam ediyor.

anka
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 10:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim İleri IP: 88.229.201.xxx Tarih : 5.05.2007 12:31:51
Terör devleti, bozuk ırksızlar sizi; Allahtan bulun emi!