30
Mayıs
2024
Perşembe
MEDYA

Erdoğan'a çağrı

Dünyanın önde gelen medya yöneticilerini bir araya getiren ’The Paley Center for Media’nın Başkanı Pat Mitchell, Başbakan Erdoğan’a mektup yazarak, özgür basına sahip çıkmasını istedi.

Mitchell mektubunda, "Açık basına olan bağlılığınızı yeniden teyit etmenizi ve medyanın görevlerini engellerle karşılaşmadan yerine getirebileceği ortamı yeniden tesis etmenizi rica ediyoruz" dedi.

BASIN alanındaki en önemli uluslararası kuruluşlar arasında yer alan ’The Paley Center for Media’, Başbakan Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mesajda, özgür basına taahhüdünü tekrarlamasını istedi.

Dünyanın önde gelen televizyon kanalı ve radyo sahipleri ile medya yöneticilerini bir araya getiren ve danışma kurulu başkanlığını ABD’nin Dışişleri eski bakanlarından Henry Kissinger’ın yaptığı ’The Paley Center for Media’, Başbakan Erdoğan’a bir mektup gönderdi. Mektupta, Erdoğan’ın Doğan Grubu’na dönük açıklamalarından dolayı duyulan kaygılar iletildi.

Ünlü CBS TV kanalının ilk sahibi William Paly tarafından kurulan ’The Paley Center for Media’nın Başkanı Pat Mitchell, Erdoğan’a yazdığı mektupta, basının ancak, "Korkunun olmadığı bir ortamda" faaliyet gösterebileceğini belirtti.

Erdoğan toplantıya katıldı

New York ve Los Angeles’ta iki ayrı merkezi bulunan kuruluş, 2006 yılındaki uluslararası danışma kurulunu Henry Kissinger’ın da katılımıyla İstanbul’da toplamış, Başbakan Erdoğan da kapanış oturumuna katılarak bir konuşma yapmıştı. Mitchell mektubunda, Erdoğan’a 2006 yılında İstanbul’daki toplantılarına katıldığını da hatırlatarak, şöyle dedi:

Çok kaygılıyız

"Doğan Medya Grubu ve bu grubun Almanya’daki Deniz Feneri Derneği yargılamasına ilişkin son açıklamalarınızdan çok kaygılıyız. Farklı kültürleri ve gelenekleri kabul etmesi, Türkiye’yi, Doğu ile Batı arasında tarihi bir köprü ve bütün dünya için açıklık ve ifade özgürlüğünün bir sembolü de yapmıştır. Bu kabul, beraberinde muazzam bir sorumluluğu da getiriyor. Bu, haberlerini gözdağı ve misilleme korkusu olmadan verebilecek bir medyayı kucaklama ve bunu savunabilme sorumluluğudur. Sizden açık basına olan bağlılığınızı yeniden teyit etmenizi ve medyanın görevlerini bu tür engellerle karşılaşmadan yerine getirebileceği bir ortamı yeniden tesis etmenizi saygıyla rica ediyoruz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 15:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?