25
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Hastanede gazetecilere saldırı

Hastanede gazetecilere darp

Manisa'nın Selendi ilçesinde süt tenceresinin devrilmesi sonucu vücudunda ciddi yanıkların olduğu öğrenilen bir çocuğun, İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildiği haberini alarak hastaneye giden İhlas Haber Ajansı muhabirleri, hastanenin özel güvenlik görevlilerince darp edildi.

Manisa'nın Selendi ilçesinde N.A. (4) isimli kız çocuğu, süt tenceresinin devrilmesi sonucu yandı. Hemen Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Minik kız çocuğunun hastaneye getirilmek için yola çıktığını haber alan İHA muhabirleri Cem Ulucan ve Şafak Yel ile kameraman Ömer Tatlı, hastaneye giderek beklemeye başladı. Hastane kapısında bekledikleri sırada özel güvenlik görevlileri izin almadan çekim yapamayacaklarını,
yazılı izin getirmeleri gerektiğini belirterek gazetecileri bahçeye sokmadı.

Gazeteciler, tatil günü olduğunu belirterek sözlü izin almak için İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan'ı aradıkları sırada Manisa'dan yola çıkan ambulansın geldiği göründü. Bir taraftan İl sağlık Müdürü Mehmet Özkan'a ulaşmaya çalışan gazeteciler, diğer yandan da ambulanstan indirilen N.A.'yı görüntülemek istedi.

Emekli polis memuru olduğu öğrenilen özel güvenlik şefi Ferhat Özer'in talimatıyla güvenlik görevlileri gazetecileri tartaklamaya başladı. Bahçe içersinde bulunan güvenlik görevlilerinin yanı sıra içerden de destek çağıran ve; "Alın bunların makinelerini" diyerek talimat veren Ferhat Özer ile güvenlik görevlileri, İHA muhabiri Cem Ulucan, Şafak Yel ve kameraman Ömer Tatlı'ya saldırarak darp etti.

Olay sonrası darp raporu alan gazetecilerden Cem Ulucan ile Ömer Tatlı, güvenlik şefi Ferhat Özer ile güvenlik görevlileri Selçuk Borak ve Mesut Çetin'den şikayetçi oldu.

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 09:48:05
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 09:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 92.227.184.xxx Tarih : 9.05.2009 21:16:58

O FERHAT ÖZER KENDINI NE ZANNEDIYOR,ORASI DEVLETIN HASTANESI , HASTANELER HERKES ICINDIR.GAZETECILERIN GÖREVI TERÖR DEGIL SADECE HABER YAPMAKTIR .BAGZI KENDINI GÜVENLIK MÜSVETTESI SANAN  BÖYLE KISILER MAALESEF TERÖRÜ KENDILERI YAPMAKTADIR .DEVLETIN MALI HALKIN VERDIGI VERGILERLE YAPILMAKTADIR.ORASI FERHAT ÖZERIN BABASININ MALI DA DEGILDIR .EGER TÜRKIYEMIZDE GERCEKDEN ADALET VAR ISE BUNUN HESABI NI SORMASI GEREK VE BAGZI KENDINI BILMEZLERIN ELINE SILAHI ALIPTA  GÜVENLIK GÖREVLISI ALTINDA BÖYLE TERÖR ESTIRMESINLER .BUNUN ÖRNEGINI MARDINDE DE YASADIK, KENDILERINI KORUCU SANAN BAGZI INSAN AZMANLARI 47 CANA KIYDILAR.ARTIK BUNDAN SONRA BURASI TÜRKIYE DEDIRTMEYELIM.