25
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Hintli gazeteci, El Zeydi'ye özendi ama

Son ayların en popüler protestosu 'ayakkabı fırlatma' eylemi bu kez Hindistan'da yaşandı. İçişleri Bakanı Palaniappan Şidambaram, Yeni Delhi'de bir toplantıda terörizm hakkında gazetecilere açıklama yaparken, ön sırada oturan bir Sih gazetecinin ayakkabılı saldırısına uğradı. Yüzüne doğru gelen pabuçtan eğilerek kurtulan bakan saldırıyı soğukkanlı bir şekilde atlatırken, güvenlik güçlerinin protestocu gazeteciyi tartaklamasına da izin vermedi.

İlk anın şaşkınlığından çabuk kurtulan Şidambaram, gülümseyerek herkesin sakin olmasını istedi. Saldırgan gazeteci ise apar topar salondan çıkarıldı. Sih gazetecinin, 1984'te binlerce Hintli Sih'in katledilmesinde iktidardaki Kongre Partisi yetkililerinin sorumluluğuna ilişkin soru sorduktan öfkelenerek ayakkabısını fırlattığı sanılıyor.

Öte yandan ABD Başkanı George Bush'a pabuç fırlatarak tarihe geçen Iraklı gazeteci Muntazır Zeydi'nin 3 yıllık hapis cezası temyizde 1 yıla indi.

Avukatı Ziya Sadi'nin AFP muhabirine verdiği bilgiye göre, temyiz mahkemesi cezayı 1 seneye indirirken, "gazetecinin sabıkası olmamasını, genç
yaşını ve saldırı gerekçelerini" göz önüne aldı. Avukat, "Müvekkilimin cezaevindeki iyi hali de cezanın düşürülmesinde etken oldu" dedi.

Zeydi, geçen aralıkta Bağdat'ta basın toplantısı yapan Bush'un kafasına ayakkabısını fırlatınca tutuklanmış ve misafir devlet başkanına hakaret ve
saldırıdan hüküm giymişti.

Vatan
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?