30
Mayıs
2024
Perşembe
MEDYA

İpekçi Ödülü Bila??nın

Milliyet gazetesinin 1 Şubat 1979’da hain bir saldırıyla öldürülen Genel Yayın Müdürü ve başyazarı Abdi İpekçi anısına koyduğu Yılın Gazetecilik Ödülü’ne, “Haber” dalında Milliyet Ankara temsilcisi ve yazarı Fikret Bila, “Haber Fotoğrafı” dalında ise Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler değer görüldü. 

Doğan Heper’in başkanlığında, Erdal Şafak (yazman), Prof. Dr. Özden Cankaya, Oktay Ekşi, Ara Güler, Sibel İpekçi, Sami Kohen, Güngör Mengi ve Prof. Dr. Haluk Şahin’den oluşan Seçiciler Kurulu, Bila’nın ‘PKK’yla geçen 24 yılın komutanları’ çalışmasına şu gerekçeyle ödül verildiğini belirtti: 

“Yayımlandığı günden itibaren gündem oluşturması, Türkiye’nin kanayan yarasına çare arayışlarına bir boyut kazandırması ve zemin sağlaması nedeniyle Milliyet gazetesinden Fikret Bila’nın ‘PKK’yla geçen 24 yılın komutanları’ haberini ödüle değer buldu.”

Fotoğraf ödülü Sevenler’in
2007 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü’nün fotoğraf dalındaki sahibi ise Anadolu Ajansı’ndan Erhan Sevenler oldu. Seçiciler Kurulu, Erhan Sevenler’in 2 Mayıs 2007’de gazetelerde yayımlanan “İstanbul’da Polis Terörü” konulu fotoğrafını “Bir haber fotoğrafının bütün unsurlarını taşıması, tehlike ortamında risk alınarak çekilmesi ve bir Türkiye gerçeğini yansıtması” nedeniyle ödüle değer buldu. Ödüller 6 Mayıs Salı günü İstanbul’da düzenlenecek olan bir törenle sahiplerine verilecek.

Cıvaoğlu’na en ‘Has’ ödül
Milliyet gazetesi başyazarı Güneri Cıvaoğlu’na, Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin her yıl geleneksel olarak seçtiği “Yılın En Has İsimleri Ödülleri” çerçevesinde “Onur Ödülü” verildi. 

Üniversitenin Cibali Kampusu Kültür Merkezi’nde yapılan törende, “Türk yazın hayatındaki önemli yeri, basın ve medyaya yıllar boyu verdiği emek ve birikimiyle toplumun sağduyulu sesi olma yönündeki katkılarıyla” Güneri Cıvaoğlu’na “Onur Ödülü” verildi. Ödülünü Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has’ın elinden alan Cıvaoğlu, “45 yılı aşan bir gazetecilik yaşamım var, daha lisenin ilk yıllarında başlamıştım. Televizyonda da deneme yayınlarıyla birlikte 1965’te başladık. Bana ‘hangisi’ diye sorsanız, ikisinden birini tercih edemeyecek durumdayım. Onur Ödülü’yle beni gururlandırdınız” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 14:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?