26
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

İsmail Güneş için yardım kampanyası

Gazetecilerden İsmail Güneş'e vefa

Sivas Valiliği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından helikopter kazasında yaşamını yitiren İHA muhabiri İsmail Güneş'in ailesi için başlatılan yardım kampanyasına Zonguldak'taki meslektaşları tam destek veriyor.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partililer ve İHA muhabiri İsmail Güneş'in bulunduğu helikopter, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmüş, kazada hayatını kaybeden İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş'in yaptığı telefon konuşması tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti. Memleketi olan Sivas'ta toprağa verilmesinin ardından Güneş'in ailesi için Sivas Valiliği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortak bir yardım kampanyası başlatılmıştı.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, helikopter kazası sonrası yaşamını yitiren İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'in geride bıraktığı eşi ve iki çocuğunun eğitimi için başlatılan yardım kampanyasına tam destek verileceği açıklanırken tüm Zonguldaklıların da destek vermesi için çağrıda bulunuldu. Yapılan yazılı açıklamada, "Gecesini gündüzünü haber peşinde geçiren meslektaşlarımızın başına zaman zaman talihsiz kazalar gelebilmekte, arkadaşlarımızın tedavilerinde kendilerine, ölüm olaylarında geride bıraktıkları birinci derece yakınlarına ne yazık ki yeterince sahip çıkılamamaktadır. Helikopter kazası sonrası aramızdan ayrılan meslektaşımız İsmail Güneş, bizlere 5 yaşında Tuluhan ve 3 yaşında Çağan isminde 2 yavrusuyla eşi Yasemin Güneş'i emanet bıraktı. Aileye bir ev alınması ve özellikle çocuklarının eğitiminin en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya Zonguldaklı meslektaşlarımız ve kamuoyunun destek olmasını bekliyoruz. Gösterilecek olan duyarlılığa şimdiden teşekkür eder, bundan sonra yaşanabilecek benzer olaylarda da aynı duyarlılığın devam etmesini arzuluyoruz" denildi.

Açıklamada, Sivas Valiliğince Gazeteci Güneş'in yakınları için bankalarda açılan T.C Ziraat Bankası Sivas Şubesi'nde 42289888-5004 nolu hesaptan, Vakıflar Bankası Sivas Şubesi 0158007294471363 numaralı hesaplara para yatırılabileceği hatırlatıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 19:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?