29
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

İşte TRT kriterleri

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kürtçe kanalın deneme yayınlarına ocak ayında başlayacağını, fakat adının henüz belli olmadığını söyledi. TBMM KİT Komisyonu’nda, TRT’nin 2006 yılına ilişkin hesaplarının görüşülmesinde Şahin ile milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı.
CHP’li Nesrin Baytok, TRT’yi “hükümetin sözcüsü” olarak niteleyerek, yapılan programlarda muhalefetin yerden yere vurulduğunu söyledi.
DTP’li Nuri Yaman, Şahin’e TRT’de yayımlanan bir programa iktidar partisinden 25’in üzerinde kişi, ana muhalefetten 17, MHP’den 13, Meclis’te grubu bulunmayan DSP’den 3, BBP’den bir kişi çıkarılmasına rağmen, bugüne değin grubu bulunan ve 21 milletvekiliyle temsil edilen DTP’den hiç kimsenin çağrılmama nedenini sordu. Şahin, Yaman’ın sorusunu, “Kendileri beni ziyarete geldiklerinde de söyledim; milli birliğe, bütünlüğe, üniter yapıya saygı duyarlarsa, duyuyorlarsa, emirleri baş üstüne, kendilerini de çıkaracağım televizyona, her zaman hem de...” diye yanıtladı. Bunun üzerine sinirlenen Yaman, “Lafını geri almasını istiyorum. Bu ülkede yemin eden bir milletvekili, ulusal bütünlüğe ve o değerlere saygılıdır. Kürsüde yemin eden, milli bütünlüğe saygılı parlamenterleriz” dedi.
Başkan Ünal Kacır’ın sözlerini geri almasını istemesi üzerine Şahin şöyle konuştu: “Ben sizin böyle bir şey yaptığınızı söylemedim. (Neden o zaman programa çıkmıyoruz?) Memnuniyetle çıkaracağız. Şimdi yeni kanallar açıyoruz. Orada da çıkaracağız. Ancak, benim bağlı olduğum bir mevzuat var. Takdir buyurursunuz ki benim kırmızı çizgilerimi belirlemiştir bu kanun.”
Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, yetiştirilebilirse deneme Kürtçe yayınların ocak ayından itibaren başlatılacağını söyledi. Şahin, kanalın adının ‘8’ olacağıyla ilgili sorulara da “8 kanalımız var. 8 veya Kürtçe’de 8 anlamına gelen kelime olmayacak. web sayfasında önerileri alacağız” dedi.

Radikal
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?