26
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

'Korsan avı' reality şov oluyor

'Korsan avı' reality şov oluyor!

ABD'nin Somalili korsanlara yönelik kanlı operasyonu Amerikalı televizyoncuları harekete geçirdi. Sıcağı sıcağına 'korsan avı' yolda

Somalili korsanların rehin tuttuğu Amerikalı kaptanın kurtarılması için gerçekleştirilen üç korsanın öldürüldüğü kanlı operasyon reality show olacak.

Operasyonun üzerinden henüz bir gün geçmişken Amerikalı televizyoncular harekete geçti. Kablodan yayın yapan bir televizyon kanalı ABD Donanması'nın (USN) Afrika kıyılarındaki korsanlığı durdurma misyonu ile ilgili bir reality show yayınlayacağını duyurdu.

Yapımcıların ve Donanma'nın üç aydır bu konuyu konuştukları kaydedilirken, şovun ismi de belli oldu: "Korsan Avcıları: USN" Bir saatlik şovun sonbaharda Spike TV'de yayınlanması bekleniyor.

SAVAŞ GEMİSİNDE ÇEKİM YAPACAKLAR

Donanma, Spike kameramanlarının ve yapımcıların denizaşırı bölgelerde görev yapan USS San Antonio ve USS Boxer savaş gemilerinde mürettebat korsanları takip ettiği sırada çekim yapmasına izin verecek. Pazar günü düzenlenen operasyonda Donanma keskin nişancıları kaptan Richard Phillips'i rehin tutan korsanlardan üçünü öldürmüştü. Korsanlar yirmili yaşlarındaydı.

Yapımcılardan Rasha Drachkovitch, "Herhalükarda durum daha da kötüleşecek, korsanlar daha ölümcül olacak ve Donanma kesinlikle bununla mücadele edecektir" diyor.

Şimdiye kadar, olaylarda kayıp verenler genellikle korsanlar oldu. Rehinelere çoğunlukla iyi muamele edildi ve fidyeler ödendikten sonra serbest bırakıldılar.

Yapımcı şovun tutması halinde, mini-diziye dönüştürülebileceğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 08:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?