29
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

Oray Eğin rahat durmuyor

"Mithat Bereket’e bugüne kadar tek bir teklif geldi. O da geçtiğimiz günlerde Gürkan Zengin’den boşalan CNN Türk haber koordinatörlüğü görevi. "

Gerçek bir tembel

Mehmet Ali Birand, Kanal D Haber’in başına geçtiğinde pek çok tanıdığını aramış, fikir almak için “Gel de bir kahve içelim” demişti. Kimlerle görüşmedi ki... Bunların pek çoğu bilinmiyor. Ama Mithat Bereket, bu dostça teklifi İnternet sitelerine “Birand’dan bana teklif var” diye sızdırmıştı. Yalan olmasına rağmen. Birand’ı da çok kırmıştı bu dedikoculuk. Çünkü ortada teklif falan yoktu...

Mithat Bereket’e bugüne kadar tek bir teklif geldi. O da geçtiğimiz günlerde Gürkan Zengin’den boşalan CNN Türk haber koordinatörlüğü görevi. Bereket düşündü taşındı ve kabul etmedi bu görevi.

Oysa daha birkaç sene önce haber merkezi yönetmek için yanıp tutuşuyor, etrafa yalan haberler sızdırıyordu.

Demek ki içinde haber merkezi yönetmek değil, teklif almış olmanın reklamını yapmak varmış daha çok.

CNN Türk’ün teklifini de kabul etmeme sebebi çok basit: Kendisinin bu işin altından kalkamaycağını biliyordu da o yüzden. Çünkü gerçek bir tembeldir o. Çalışmayı, koşturmayı, uykusuz kalmayı hiç sevmez. Ama kendini pazarlamaya, çok şey yapıyormuş gibi görünmeye bayılır. Geçmişte de böyleydi, savaşa diye yola çıkar otel lobisinde oturur ve işi fixer’lara ihale ederdi. Dönüşte de fixer faturalarıyla inlerdi 32.Gün!

CNN Türk için bir anlamda iyi oldu Bereket’in reddi. Hantal habercilik, onun tembel ellerinde iyice yerleşecekti.

Şimdi ibre Şirin Payzın’da. Bu işi CNN Türk’te yapabilecek en iyi isim o. Hem dünyayı biliyor, hem çalışkan, hem hırslı hem de ekran tecrübesi var. Eskiden bu görevi yapan başka kadınlar gibi kıskanç, düşman ve onun bunun ayağını kaydırma meraklısı değil. Bu enerjisini haberciliğe harcayacak.

Umarım Payzın’ı ikna ederler, göreve geldiğinde de canından bezdirmezler.

Akşam
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?