26
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

Özgürlük Ödülü iki gazeteciye

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Şener’i “İfade özgürlüğünü hatırlattığı” ve Türmen’i de “Kamuoyunu aydınlatan ve yol gösteren tüm çalışmalarından” dolayı ödüle layık gördü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), “2009 Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü”, Milliyet muhabiri Nedim Şener ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski yargıcı Milliyet yazarı Rıza Türmen’e verildi.

TGC’den dün yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz 2009’da Nail Güreli başkanlığında toplanan ve Teoman Ergül, Prof. Nurçay Türkoğlu, Prof. Tamer İnal, Prof. Şengül Özerkan, Çetin Tüzüner, Orhan Erinç ve Turgay Olcayto’dan oluşan Büyük Seçici Kurul, “2009 Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü”nün Nedim Şener ile Rıza Türmen’e verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Ödülün Nedim Şener’e verilmesinin gerekçesi şöyle: “Gazeteci Hrant Dink cinayetinin aydınlanması konusunda, Milliyet gazetesinde yayımlanan haberleri ve bunları genişleterek kaleme aldığı ‘Dink Cinayeti İstihbarat Yalanları’ adlı kitabıyla, halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının sağlanmasında gösterdiği gazetecilik sorumluluğuyla hareket ederek, Türkiye’de ifade özgürlüğü hakkının, temel hak ve özgürlüklerin omurgası olduğunu yeniden hatırlattı.”

Rıza Türmen’in ise “Türkiye’de insan haklarının ve ifade özgürlüğünün benimsenmesi ve evrensel hukuk ilkelerinin yaygınlaştırılmasındaki yetkin görüşleriyle kamuoyunu aydınlatan tüm çalışmalarından dolayı” ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Şener ile Türmen’e ödülü, 24 Temmuz’da Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenecek “Geleneksel Gazeteciler Günü” töreninde sunulacak. Törende sürekli basın kartı taşıma hakkını kazanan 98 TGC üyesine de anı armağanları verilecek.

 

...
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?