26
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

Talimatla ifade verdiler

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığı'nın talebi doğrultusunda, talimatla ifade verdi.

Karaman, gazetecilerin soruları üzerine 'gizlilik kararı' sebebiyle açıklama yapamayacağını söyledi. Talimat Bürosu Savcısı Mehmet Taştan, Karaman'ın ardından Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karahan ve Mali İşler Daire Başkanı Harun Kapıyoldaş'ın ifadelerini aldı. Çelik, Karahan ve Kapıyoldaş'ın susma haklarını kullandığı bildirildi.

Kanal 7 Hukuk Müşaviri Ersan Şen, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman makamlarının talep ettiği adli yardım kapsamında ifade verdiklerini belirtti. Şen, şöyle konuştu: "Susma hakkını kullandık. Aynı konuda, iki ülkede yürütülen soruşturmada iki defa ifade vermek istemiyoruz. Dolayısıyla tüm delilleri görebileceğimiz ve suçlamaları anlayabileceğimiz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına, Türk savcılarına bu konuda müvekkillerim savunma haklarını ayrıntılı şekilde kullanıp, ifade vereceklerdir. O ifadeler de daha sonra Almanya'ya ulaştırılacak. Şu anda Almanya'daki meselede de soruşturma bildiğim kadarıyla sonlandırılıp, dava açılma durumuna gelmiştir. Oradaki gelişmeyi de biz de sizin gibi basın yayın organlarından ve avukat arkadaşların bize ilettiği bilgilerden takip ediyoruz. Hakkımızdaki iddiaları tam manasıyla öğrenip, savunmalarımızı sunacağız. Aynı konuda iki defa ifade vermenin bir gereği yok.''

 

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 20:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?