29
Mayıs
2024
Çarşamba
MEDYA

Vatan'ın haberine yalanlama

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada bakın o haber neden yalanlandı?

Vatan'ın Haberi Neden Yalanlandı?

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Dünkü Vatan gazetesinde sayın başbakanımızın bir milletvekilinin evinde Sayın Cumhurbaşkanı ile sosyal bir buluşma çerçevesinde biraraya gelmiş olması uydurma ve ahlak dışı bir habere konu yapılmış, maksatlı bir dezenformasyon olduğu haberin dilinden de açıkça anlaşılmasına rağmen bugün de iki gazetede bu senaryonun asılsız bir haber ve yoruma konu yapıldığı görülmüştür" denildi.
Yazılı açıklamada, "masa başında üretilen bu tür gerçek dışı haber ve yorumların basın meslek ahlak ilkeleri açısından izahının ve hiçbir şekilde doğrulanmasının mümkün olmadığı" ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünkü Vatan gazetesinde Sayın Başbakanımızın bir milletvekilinin evinde Sayın Cumhurbaşkanı ile sosyal bir buluşma çerçevesinde biraraya gelmiş olması uydurma ve ahlak dışı bir habere konu yapılmış, maksatlı bir dezenformasyon olduğu haberin dilinden de açıkça anlaşılmasına rağmen bugün de iki gazetede bu senaryonun asılsız bir haber ve yoruma konu yapıldığı görülmüştür.

Aynı gazetelerde ve köşelerde örneklerini daha önce de gördüğümüz, tamamen masa başında üretilen bu tür gerçek dışı haber ve yorumların Basın Meslek İlkeleri açısından izahı ve hiçbir şekilde doğrulanması mümkün değildir.

Ne yazık ki bu haber ve yorumların sahiplerinin esasen ne Basın Meslek Ahlak İlkelerine riayet etmek gibi bir kaygı ne de doğruları araştırmak gibi bir çaba içinde olmadıkları kamuoyumuzca gayet iyi bilinmektedir.

Gazetecilik sorumluluğuyla asla bağdaşmayan bu gerçeği teyiden deşifre etmek maksadıyla bu açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür."

...
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?