19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Volvo'dan Türkiye'de kur önlemi

Türk Lirası eridi Volvo’dan ’kur sitemi’ geldi

Volvo Car Overseas Başkanı Lex Kerssemakers, Türkiye’nin destek verdikleri pazarlardan biri olduğunu belirterek, "Türkiye’de kur oranları sürekli değişiyor, dolayısıyla Türkiye’nin para kazanan ülkelerden biri olup olmaması da ona göre değişiyor. Burada dengeyi sağlamamız önemli. Türkiye bizim için en önemli ve büyüme potansiyeli olan pazarlardan biri. Ama kur, bu pazarda bize yardımcı olmuyor" dedi.

Para kazanma arayışı

Bu yılı otomotiv sektörü için hayatta kalma yılı olarak gördüklerini dile getiren Kerssemakers, şöyle konuştu:"Elimizden geldiğince üretimi durdurmamaya çalışıyoruz. Bu aynı zamanda dünyadaki tüm yetkili satıcılarımızın da ayakta kalması için çok önemli. Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yatırımları durdurarak krizi aşamayız. Önümüzdeki yıllarda da yeni ürünler çıkarmaya devam edeceğiz. Tabii ki dünyanın içinde bulunduğu genel ekonomik kriz hakkında bir öngörüde bulunmak mümkün değil. Bu nedenle de hafta hafta önümüze bakıyoruz. Şu anda en çok önem verdiğimiz nokta, hangi pazarlarda daha çok para kazanabildiğimize bakıyoruz ve üretilen otomobilleri bu pazarlara yönlendiriyoruz. Bu tabii ki bazı pazarlardan çıkacağımız veya önem vermediğimiz anlamına gelmemeli. Ama şu anda her şey çok açık ve bariz bütün otomotiv firmaları için. Ayakta kalabilmek için yapılması gereken çok basit bir yöntem."

Obama GM’i kurtarır

Otomotiv sektörünün krize girmesinin asıl nedeninin toplumda yeteri kadar para ve nakit akışının olmamasına bağlayan Kerssemakers, "Bu durum otomobil alımlarını durdurmuş durumda. GM’nin büyüklüğünü düşündüğümüzde GM’nin iflası demek, onun tedarikçilerinin iflasa sürüklenmesi demek. Tabii ki GM’nin etkisi bu kadar büyük yaşanıyor. GM hakkında yorum yapmam çok zor. Genel olarak kurtarma paketinin yardım edeceğine inanıyorum."
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 22:48:59
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 23:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?