20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Türbanlı hırsızlık kameralarda

Adapazarı Uzunçarşı´da bulunan bir kuyumcu dükkanına sabah saatlerinde bilezik bakmak için gelen başörtülü üç kadın hırsızın 5 bin YTL değerindeki 6 bileziği çalmaları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Uzunçarşı'da bulunan Koşucuoğlu Kuyumculuğa sabah saatlerinde gelen kimliği belirsiz 3 başörtülü kadın bilezik bakmak istediklerini söyledi. Tezgah üzerine koyulan bileziklere bakan üç kadın hırsızdan ikisi önde beklerken diğeri arkada bekledi. Tezgahtar kızın bir an arkasını dönmesiyle kadın hırsızlardan biri tezgah üzerinde bulunan 6 bileziği kaşla göz arasında alıp çantasına koydu.

Tezgahtar kızın durumu farketmemesi üzerine çaldıkları 6 bilezikle yetinmeyen hırsız kadınlar, başka bilezik çalmak için fırsat aradı. Ancak tezgahtar kızın sürekli kontrol etmesiyle başka altın çalamadan kuyumcudan ayrıldılar.

Olay tezgahtar kızın bilezikleri sayması üzerine ortaya çıktı. Kadınlar gittikten sonra 6 bileziğin olmadığı anlaşılınca polise bildirdiler. Olay yerine gelen polis kamera görüntülerini inceledi. 30-35 yaşlarında 1.60-65 boyunda ve 70-80 kilo ağırlığında başörtülü üç kadının il dışından Adapazarı'na hırsızlık yapmak için geldiğini belirledi.

Tezgahtar kız Seda B. "Ramazan ayındayız. Sabah erken saatlerde böyle bir şeyin olacağı hiç aklıma gelmezdi. Bilzeklerin eksik olduğunu anlayınca polise de bildirdim" dedi

Polis şimdi bu güvenlik kamerası görüntüleriyle başörtülü kadın hırsızları arıyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 10:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?