22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ağar'dan 'dedikodu" açıklaması

Ağar: "Çetin, Sarıgül ve Yılmaz haberleri dedikodu"...

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Hikmet Çetin, Mustafa Sarıgül ve Mesut Yılmaz'ın kurulacak yeni partiye katılacağı" yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Bunlar tamamen gazete dedikoduları, benim ağzımdan çıkmış herhangi bir şey yok" dedi.

Forum İstanbul sırasında soruları yanıtlayan Ağar, meselelerinin, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu "üretmeyen siyaset anlayışını" ortadan kaldırmak, uzlaşmayı ve yeni projeleri ortaya çıkaracak bir siyaseti var etmek olduğunu söyledi.

Ağar, "Hikmet Çetin, Mustafa Sarıgül ve Mesut Yılmaz partiye katılacak mı?" sorusu üzerine, partinin (Demokrat Parti) yeni muhtevasıyla, programıyla, projesiyle ve kadrosuyla çıkacağını belirterek, "Onun için biraz sabırlı olmakta fayda var. Bunlar tamamen gazete dedikoduları" diye konuştu.

"DTP ile görüştüğünüz haberleri doğru mu?" sorusu üzerine de, Ağar, "Hayır, hiç alakası yok. Söz konusu bile değil" dedi.

Anayasa değişikliği oylamasının hatırlatılarak, "Cumhurbaşkanını halk seçebilecek mi, inancınız nedir?" sorusuna da Ağar, "Halkın hakem olduğu her yerde biz varız" karşılığını verdi.

Ağar: "Yeni bir makro ekonomik program hazırladık" 

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hazırladıkları yeni makro ekonomik programı, çok kısa bir zaman içinde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Ağar, her siyasi iktidarın kendi yönetimi içerisinde bir takım hataları bulunduğunu, bütün bunların hesabının görüleceği yerin sadece ve sadece sandık olacağını söyledi.

Ağar, Demokrat Parti'nin, Türk siyaset tarihinin çok önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, 31 Temmuz 1959'da Demokrat Parti iktidarıyla başlayan AB yolculuğunda, bütün zorluklara rağmen mesafe alınmasına devam edildiğini kaydetti.

Var olan büyümenin, reel temellere oturtulabilmesi, sürdürülebilir olmasının önemine değinen Ağar, şunları kaydetti:

"Türkiye, çok hızlı bir özelleştirmeyi tamamlamalı ve bugün memnuniyetle gördüğümüz yabancı sermaye akımını daha büyük boyutlara çıkarabilen, bunu doğrudan yatırıma sevk eden yolları bulup ortaya koyabilmelidir."

Türkiye'nin demokrasi dışında hiçbir yolu olmadığını ve olmayacağını ifade eden Ağar, "Türkiye, kendi iç çatışma alanlarını ortadan kaldıran bir iradeyi demokrasi içinde var edecektir. Sene içinde Güneydoğu ile ortaya koyduğumuz yaklaşımı, bir takım siyasetçiler oy meselesi yapmak suretiyle kenarından, köşesinden çekiştirerek istismar etmeye kalkmışlardır. Kendi ülkesinin içerisinde doğup, büyüyüp, yaşayan bir gencini, kendi devletinin askerine, polisine silah çekemez hale getirmek siyasetin temel görevidir" dedi.

Türkiye'nin bütünlüğü, gücü ve sınırlarının bölünmez bütünlük içerisinde muhafaza edileceğini belirten Ağar, "Bütün bunları yaparken, Türkiye bütün bu çatışma alanlarını ortadan kaldıran bir siyasi iradeyi de var edecektir" diye konuştu.

Ağar, siyasetin görevinin, onların karşısına mücadele edeceği teröristi çıkarmamayı başarabilmek olduğunu vurgulayarak, bunun bir oy meselesi değil, Türkiye'nin gelecek meselesi olduğunu ifade etti.



aa
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 12:59:12
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 13:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?