19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan Ulusa Sezer'i eleştirecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan’a asker gönderilmesine karşı çıkan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e, Ulusa Sesleniş konuşmasında yanıt verecek. 

Başbakan Erdoğan, hükümetin Lübnan’a asker gönderme kararını, Meclis’te oy verecek partili milletvekillerinden önce halka anlatacak. Erdoğan, yarın ya da en geç Perşembe günü yayınlanacak olan Ağustos ayı Ulusa Sesleniş konuşmasında, Lübnan’a asker gönderme kararı konusunda bilgi verecek. Erdoğan, TRT başta olmak üzere TV’lerden canlı olarak yayınlanan konuşmasında asker gönderme kararını niçin aldıklarını halka doğrudan anlatacak. 

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, asker gönderme kararının gerekçesini açıklarken, Türkiye’nin artık “yerel değil dünya çapında bir bakış açısı olan bir ülke” konumunda olduğunu vurgulayarak, “Dünyada ve etrafımızdaki gelişmelere karşı kendi içine kapanmış bir ülke olarak davranamayacağımızı”, asker gönderme kararının da Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alışının bir göstergesi olduğunu belirtecek. Başbakan Erdoğan, doğru zamanlamayı yapamayıp, risk alamayan ülkelerin karar sürecinde de yer alamayacağını anlatarak, olayın tüm taraflarının Türkiye’yi istediğini, Türkiye olmaksızın barış gücünün eksik kalacağının görüldüğünü savunacak.
Erdoğan, bu tür bölgesel ve uluslararası nitelikli süreçlerde etkin bir rol alan Türkiye’nin artık bir dünya devleti olduğu değerlendirmeleriyle, asker göndermeye karşı açıkça tavır alan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i de isim vermeden eleştirecek. Erdoğan, asker göndermeye karşı sergilenen muhalefetin, ülke menfaati düşünülerek değil, “iç siyasi fayda beklentileriyle, tribünler için” yapıldığı eleştirisinde bulunacak.
anka
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 05:37:58
Güncelleme :30 Ağustos 2006 Çarşamba 05:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe dinçer IP: 85.97.173.xxx Tarih : 30.08.2006 12:55:56
Erdoğan hiç boşuna oturup Cumhurbaşkanımız Sezer'i şikayet etmesin. Oturup onun gibi halkını ve ülkesini seven gerçek milliyetçilerden olmaya baksın. Kendi oğlunu neden 18 ay askerliğe göndermiyor? Bence Lübnan'a da göndermeli. Önderse önce kendi yapacak. Osmanlı'da hükümdarlar savaşa ordunun en başında katılırlarmış. Bunu görmek istiyoruz.