15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Köşk'te son resepsiyon

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden akşam yapılan açıklamada, Atatürk’ün 1921-1923 yılları arasında kullandığı ve restorasyonu tamamlanan Müze Köşk’ün açılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı’nın yarınki programına ilişkin yapılan duyuruda da açılışın yanı sıra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 16.30'da resepsiyon vereceği bilgisi de yeraldı.

Resepsiyon öncesi Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile haftalık olağan görüşmesini de saat 15.30 da gerçekleştirecek. Sezer-Erdoğan olağan görüşmesi önceki hafta gerçekleşmemişti.
Cumhurbaşkanı Sezer'in Müze Köşk'ün açılışı nedeniyle vereceği resepsiyonun cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle siyasi trafiğin yoğun olduğu güne denk gelmesi itibariyle yoğun ilgi çekmesi bekleniyor. Kulisler de "Köşk'te son resepsiyon" olarak da nitelendirilen resepsiyona davet edilen isimler ve katılımcılar da merak konusu oldu.

Resepsiyona davet Köşk’ün protokol listesine göre yapıldı ve bir değişikliğe gidilmedi. Köşk tarafından açılış ve resepsiyona davetler hafta başında yapıldı. Bakanlar, askeri protokol, Ankara’da görev yapan yabancı misyon temsilcileri ile davetli milletvekilleri ve Köşk’ün restorasyonunu gerçekleştiren ODTÜ, Yıldız Üniversitesi, Gazi Üniversitesi rektörleri resepsiyonuna katılacaklarını bildirdiler. Resepsiyona ayrıca Köşk’ün restorasyonunda görev alanlar da davet edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sezer ile gerçekleştireceği haftalık olağan görüşmeden sonra resepsiyona katılacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da yarinki günlük programında resepsiyona katılacağı yeraldı.

Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresinin bitmesine tam 26 gün kala son kez Çankaya Köşk’ün protokol listesinde yeralan isimlerle bir araya gelmiş olacak.
Bu arada Köşk'deki açılışı ve resepsiyonu sade Anadolu Ajansı ve TRT izleyecek.
ANKA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 20:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?