26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Seçime girecek partiler açıklandı

Seçime 19 parti girecek
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimi, dün itibarıyla işlemeye başladı. YSK, seçimlere girecek siyasi partileri belirledi. Seçime katılma koşullarını taşıyan 19 parti şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi." Seçim takvimine göre 5 Ocak'ta seçmen listeleri askıya çıkarılacak.

9 Ocak, siyasi partilerin, mahalli idareler seçimleri için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya bildirmelerinin son günü. 24 Ocak'ta siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek. 30 Ocak'ta ise seçmen listeleri askıdan indirilecek. Ankara, aa

Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?