27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Uzanların reklamcısı AKP'de

Reklam dünyasının önde gelen ismi Ali Taran'ın, 2007 seçim kampanyası için AK Parti ile anlaşmak üzere olduğu öğrenildi. 

Ali Taran'ın iki ay önce İstanbul'da Başbakan Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından yürütülen temaslar sonucunda henüz imzalanan bir anlaşma olmadığı, ancak Başbakan Erdoğan ve AK Parti yönetiminin Taran'la çalışmaya sıcak baktığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'a yakın kaynaklar görüşmeyi doğrularken Taran'la henüz bir anlaşma sağlanamadığını vurguladılar. Geçmişte Mesut Yılmaz ve kısa bir dönem Tansu Çiller ile çalışan Taran, 2002'de Cem Uzan'ın seçim başarısının arkasındaki en önemli faktör sayılmıştı. Taran'ın şirketinin yürüttüğü kampanyayla Genç Parti oyları yüzde 7.25'e çıkmış, ancak seçim sonrası Uzan ve Taran yollarını ayırmıştı.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ
Taran'ın, iki ay önce Başbakan Erdoğan'la İstanbul'da bir araya geldiğini doğrulayan AK Parti kaynakları, Taran'ın AK Parti ile çalışma isteğine Başbakan Erdoğan'ın sıcak baktığını belirtiyor. Taran ile görüşmelerin sürdüğünü, tarafların anlaşmaya yakın oldukları belirtildi. Taran'a görev verilmesi halinde Başbakan'ın reklam ve tanıtım danışmanlığını yürüten Anter Reklam'ın sahibi Erol Olcak'la birlikte çalışması bekleniyor. Uzun süredir Başbakan Erdoğan'la çalışan Olcak, AK Parti'nin 2003 seçim başarısının ardındaki en önemli isimlerden biri olarak gösteriliyor. İçine kapanık bir hayat tarzı olan ve kamuoyundan uzak durmayı seven Taran, yakın zaman önce eşinden boşandığı yolundaki haberlerle gündeme gelmişti. Taran, geçen yıl verdiği bir röportajda tasavvuf felsefesine olan ilgisinden de söz etmişti.
Sabah
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 06:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?