16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

TRABZON'UN AK YAZISI!

Bordo - mavililere büyük katma değer sağlayacak "Akyazı projesi"nin, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı'na yetişmesi planlanıyor. "Trabzonspor kasabası"nda, spor ve kültür tesislerinin yanında, liman, otogar, otel, hastane ve alışveriş merkezi de yer alacak.

Trabzonspor Yönetimi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı, "Akyazı projesi", şehrin de çehresini değiştirecek. 660 bin metrekarelik deniz alanını 170 bin YTL'ye bir yıllık ön sözleşmeyle kiralayan bordo - mavililer, "Spor ve Kültür Kompleksi"nin projesini Milli Emlak Müdürlüğü'ne sunacak. Uygun görülmesi halinde ise deniz doldurulacak.
Başkan Nuri Albayrak'ın firması tarafından projelendirilerek Trabzonspor'un hizmetine sunulacak kompleks, sporun dışında birçok farklı kulvarı da bünyesinde barındıracak. Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, bu projenin tamamlanmasıyla Trabzon'un Avrupai bir kent görünümüne bürüneceğini belirtti. 

 

 

 

 

 


Ermiş, 35 bin seyirci kapasiteli stadın 35 milyon dolara mal olabileceğini vurgulayarak, tüm projenin 150-200 milyon dolar arasında mal edilebileceğini tahmin ettiklerini söyledi, "2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı'nın açılış ve kapanışının yapılacağı modern bir stadyum, Trabzon için artık bir ihtiyaçtır" diye konuştu. 

Muzaffer Ermiş, bürokratik engellerin aşılması durumunda dolgunun 5 ay içinde tamamlanabileceğini, bu sırada da inşaata başlanabileceğini belirtti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 18:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?