3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Sürprizsiz Bir Hafta


Türkiye Turcell Süper Liginin bitimine beş hafta kala puan cetvelinin üst sıralarında bulunan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor haftayı kayıpsız atlattılar. Fenerbahçe küme düşme korkusu saran Gaziantepspor’u kendi evinde 2–0; Beşiktaş Antalyaspor’u çok güç de olsa 1–0, Galatasaray’da Ç.Rizespor’u 3–1 yenerek ligin altı sıralarına indirdi.

Haftanın ilk maçı Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında Kamil Ocak Stadında oynandı. Son haftalara doğru bu maç Fenerbahçe yönünden çok zorlu bir deplasmandı. Rakip Gaziantep ligin alt sıralarında olmasına karşılık çok iyi futbol oynayan, iyi oyunculara sahip bir takımdı. Ayrıca kendi sahasında oynamanın da avantajını kullanıyordu. Ne var ki sarı-lacivertliler geçtiğimiz haftaların aksine çok iyi bir oyun sergilediler. Takımın tüm oyuncuları topu çok iyi kullandılar, hepsi koştu ve rakiple adeta didişe didişe oynadı. Böyle olunca da rakibine şans tanımadı ve topu çok kolay kazanmayı bildi. Oysa önceki maçlarda takımdaki birkaç oyuncu mücadele ediyor, diğerleri seyrediyor ve top kendilerine geldiğinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. Fenerbahçe, koştu, rakibinden top çaldı, mücadele etti ve güçlü rakibini kolayca sahadan silmeyi başardı. Böyle olunca da ilerideki haftalarda oynanacak olan Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor maçları için umut vermesi bir yana şampiyonluğu kaybetmesi biraz hayal olur. Bu arada Fenerbahçe’nin galibiyetinde büyük payı olan futbolcular da göz ardı edilmemelidir. Bunların başında kaleci Serdar, büyük enerjisi ve attığı gol ile dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Tuncay, takımı yöneten Tümer, orta sahayı kontrolü altında tutan, hücumu destekleyen Aurelio, savunmada Edu ile Lugano geliyordu.

Ligin 29. haftasına kadar penaltı kazanamayan, başka bir deyişle penaltıları nedense verilmeyen Fenerbahçe bu maçta penaltı kazandı. Hakem M.Kamil Abitoğlu bu sezon ilk penaltısını verdi. Ancak şimdiye kadar net penaltıları verilmeyen Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı biraz tartışmalıdır. Gaziantep kalecisi, eski Fenerbahçeli Oğuz’un Kezman’a içeride mi, dışarıda mı, rakibe mi, topa mı müdahalesi tartışma götürür...

Haftanın diğer zorlu maçında Beşiktaş kendi stadında Antalyaspor’u yedek kaleci ve sakat sakat oynayan Murat Şahin’in kalesinde yıldızlaşmasıyla kazandı. Aslında bu maç haftanın en ilginç maçlarından birisiydi. Beşiktaş’ın kolayca üç puana ulaşacağı sanılan bu maçta puanı kaybeden Antalyaspor oldu. Futbol adına Beşiktaş’ta hiçbir şey yoktu. Bu takım, Fenerbahçe puan kaybeder ve şampiyon olursa buna futbolun cilvesi denir. Daha doğrusu hak edilmeyen bir şampiyonluk olur. Beşiktaş ne taraftarına ne da objektif futbol seyircisine bir şeyler verebiliyor. Bu maçta kalede şanslı gününde olmayan bir başka kaleci olsa idi Beşiktaş’ın hüsrana uğraması işten bile değildi.

Maç öncesi Beşiktaş’ta kaleci sorunu vardı Geçtiğimiz hafta Sakarya maçında aleyhine tezahürat yapılan ve kaba tabirle dalga geçilen Runje seyirciye cinsel organını gösterdiğinden ötürü Futbol Disiplin Kurulundan iki maç ceza almıştı. Ardından Beşiktaş’ın itirazı üzerine acele toplanan Disiplin Kurulu, büyük olasılıkla Fenerbahçe ile yapılacak kupa maçını dikkate alarak! Cezayı bir maça indirmişti. Bu arada Futbol Federasyonunun tutarsızlığı ir kez daha gözler önüne seriliyordu. Biraz hafızalarınızı zorladığınızda birkaç yıl öncesi buna benzer bir hareketi yapan Beşiktaş’ın gözde oyuncularından Nouma’ya 6 ay ceza vermişti. Olay birbirinin eşi, ancak verilen ceza çok farklıydı. Futbol Federasyonu adil olmalı ve ligde bir takımı şampiyon yapmamak için çalışmamalı ve birbirine uymayan kararlar vermemelidir.

Runje bir maçla yaptığı terbiyesizlikten yakayı sıyırmıştı ama Antalya maçında kaleyi kim koruyacaktı? Murat Şahin ve PAF takımı kalecisi sakattı. Böyle olunca da kale 17 yaşında Erdem’e kalacaktı. Ne var ki, Murat Şahin büyük bir özveri içerisinde, bazılarının dediği gibi tek bacakla oynadı, mucizeler yarattı ve takımının üç puan almasın sağladı. Bunun dışında Beşiktaş da futbol adına hiçbir şey yoktu. Hakkı olmayan üç puanı aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Öte yanda seyircinin güzel bir futbol oynayan Antalyaspor’u teknik direktörü Yılmaz Vural’ı “Kaç para aldınız?”, ”Teşvik Pirimi aldınız mı?” diye itham etmesi çok çirkindi.

Şampiyonluk umudunu yitiren Galatasaray ise Ali Sami Yen’de Ç.Rizespor karşısında stressiz çok rahat bir oyun sergiledi. Maçın ilk yarısında adam paylaşımı yapamayan ve Altan’ı kaçıran sarı-kırmızılılar 1–0 yenik duruma düşmelerine rağmen maçı çok kolay kazandılar. Özellikle ikinci yarıda Galatasaray çok etkili bir oyun ortaya koydu ve ileride Ümit Karan-Necati Ateş ikilisi rakip savunmayı çok kolay delmeyi başardı. Orta alanda İnamoto, Ayhan ve hem savunmada hem de hücumda etkiliydi. Montragon’un yerine oynayan Aykut ‘da oldukça güven vericiydi.

Ligin istikrarsız takımlarından Trabzonspor ise artık düşmeyi kabullenmiş Sakaryaspor’u as oyuncularını dinlendirmesine rağmen rakibini 5-2’lik sonuçla çok kolay geçti. Haftanın diğer maçlarında Kayseri Erciyesspor Konyaspor karşısında 90. dakikada yediği gol ile çok önemli iki puanı bıraktı ve 1-1’li sonuçla yetindi. Bu sonuç belki de Kayseri ekibinin düşüp düşmemesinde çok büyük rol oynayacaktır. Denizlispor Sivasspor’u 2–0; V.Manisaspor Bursaspor’u 4-1’li sonuçla geçerek ligde kalma mücadelesinde önümüzdeki son haftalara biraz daha rahat baktılar. Onların yanı sıra Ankaragücü ile Gençlerbirliği golsüz, Kayserispor da Ankaraspor ile 3–3 berabere kaldılar. 



erdem@kenthaber.com



Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 12:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman KARAEL IP: 85.101.194.xxx Tarih : 25.04.2007 21:03:10
Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'u 2-0 yenmesi bile bütün sezonda verilen tek penaltının konuşulmasını engelleyemede. Demek ki; Fenerbahçe sahadan attığı penaltı golü ile 1-0 galip ayrılsa idi kim bilir daha neler söylenecekti. Aslında herkes kendi işine bakıyor olmalı bu durumlarda. Örneğin Beşiktaş'ın Bşarılı kalecisi Runje'ye verilen iki haftalık cezaya bile itiraz ediliyorsa ve bu ceza utanmadan 1 haftaya düşürülüyorsa Türkiye Türksel Süper Liginin 29.haftasını hiç konuşmaya gerek bile yok. Runje'ye tükürdü diye Cangele'ye 3 hafta ceza veriliyor, cebindeki beş kuruş parayı verip de takımlarını desteklemek için maçı izlemeye gelen Cefakâr Taraftara cinsel organını gösterme terbiyesizliğinde bulunan Runje'nin cezasına itiraz ediliyor ve indirim yaptırılıyor. Buyrun kararı siz verin.