22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Adriano'yu kim istemez

İtalya'nın Corriere dello Sport gazetesi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, Inter'in Brezilyalı yıldızı Adriano'ya talip olduğunu yazdı, "Inter, Adriano'yu bana ver" başlığını kullandı. 

Gazete, bu transferle ilgili Brezilyalı çalıştı 

"Zirveye ulaşmak zor. Ama asıl zor olan ise zirvede kalabilmektir. Oyuncunun kimi hatalar yapmış olduğu açık. Profesyonelce davranmaktansa eğlenceyi yeğlediği anlar oldu. Hiç kuşkusuz güçlü bir potansiyele sahip. Ama saha dışında da futbolcu gibi davranmaz ise işi zor. Şu anda saha dışında kaldığı için işi çok zor. Ama bunu anlamış olduğunu düşünüyorum." 

Zico, "Inter Adriano'yu size kiralayacak olursa, Türkiye'de yıldızının yeniden parlayacağını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruyu ise "Elbette parlayacaktır. Onun gibi bir oyuncuyu zevkle çalıştırırım. Böylesi bir yıldız oyuncuya sahip olmayı kim istemez" diye yanıtladı. Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı dün akşam düzenlediği basın toplantısında ise Adriano için kimse ile konuşmadığını belirtti, "Bu konuda yorum yapmaya gerek yok. Ama Adriano gibi büyük bir futbolcuyu kafası futbola döndüğü takdirde her kulüp kadrosunda bulundurmak ister" dedi. 

Zico, Inter maçı için de "İstanbul'da olduğu gibi kazanmak için oynayacağız. Inter bize göre daha kolay bir pozisyonda. Ancak bu bizim için bir şey ifade etmiyor. Futbolcularım kendilerini göstermeli. Karakterlerini ve güçlerini ortaya koymalılar. İyi motive olarak yakaladıkları fırsatları değerlendirmeliler" diye konuştu.

Deniz'in yerine Selçuk

Fenerbahçe, Inter ile oynayacağı karşılaşma için dün sabah İtalya'ya gitti. Sarı-lacivertli ekibi havalimanında karşılayan Interli görevliler, Türk yetkililerin isteği üzerine kafileyi aprondan otobüslere bindirerek pasaport kontrolü yapmadan otele götürdüler. Güvenlik nedeniyle bu yönteme başvurulurken, Fenerbahçe'yi karşılamaya sadece altı taraftar geldi. Sakatlığı geçmeyen Deniz ile Serdar ve Kezman kadroya alınmadı. Zico dünkü idmanda Deniz'in yerine Selçuk'u oynattı. Brezilyalı hoca Selçuk'a görev vermemesi halinde Appiah'ı sahaya sürecek. Sakatlığı düzelen Gökhan da antrenmanda as takımda oynadı.

Colin Kazım: Brad Pitt gibiyim

Fenerbahçe'nin forvetteki genç silahı Colin Kazım, UEFA'nın resmi sitesine verdiği röportajda ilginç ifadeler kullandı.
İstanbul gibi futbol çılgını bir şehirde yıldızlarla dolu bir takımda oynamanın "eğlenceli" bir durum olduğuna dikkati çeken Kazım, "Aslında bu gülünç ama iyi tarafından bakılması gereken eğlenceli bir durum. Çünkü her adım attığınızda Brad Pitt gibi süperstar muamelesi görüyorsunuz. Düşünün, ben böyle muamele görüyorsam, Kezman, Roberto Carlos, Alex ve Appiah'ın durumunun ne olabileceğini varın siz hesap edin" dedi.
Kazım, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki tura yükselmesinin inanılmaz bir duygu olacağını belirterek, "Tarihin bir parçası olabilmek benim için olağanüstü bir şey olur" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 18:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?