18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Almanya elendi, Türkler şokta!

Şampiyonaya veda eden Almanlar kahroldu, Türkler de üzüntüye ortak oldu.EURO 2012'de finalin adı belli oldu. İtalya Milli Takımı, Mario Balotelli'nin golleriyle Almanya'yı 2-1 mağlup etti.

Dünyanın gözünü çevirdiği turnuvada final mücadelesi, Gök Maviler ile son şampiyon İspanya arasında oynanacak.

Böylece 2008 yılında İspanya'ya finalde kaybeden Panzerler, 4 yıl sonraki Avrupa Şampiyonası'na ise yarı finalde veda etti. Söz konusu tabloya tek üzülen ise Almanlar olmadı.

Almanya'da yaşayan Türkler de Panzer'in saf dışı kalması karşısında büyük bir şok yaşadı. Nitekim bu üzüntü, fotoğraf karelerine de yansıdı.

Öyle ki Almanya'yı ikinci vatan olarak gören vatandaşlarımızın üzüntüsü, Almanya kadrosunda yer alan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan nedeniyle bir kat daha arttı.

Almanya'da yenilginin şoku

Tageszeitung gazetesi “Tekrar İtalya” manşetini atarken Berliner Morgenpost gazetesi büyük bir Mesut Özil fotoğrafının üzerine “Finito” yazdı.

Bild Gazetesi de final için kırmızı renkte çarpı işareti ve büyük puntolarla 'Finito” manşetine yer verdi.

Kölner Express Gazetesi “Ne kadar acı”, Kicker Dergisi'nin internet sitesi de “Rüyadan uyandık” ifadeleriyle yenilginin tüm Almanya'yı üzdüğünü belirten haberlere yer verdi.

Şampiyon olmaları halinde kutlamaların hangi kentte yapılacağını da planlayan Almanlar, yenilgiyle birlikte tüm planları iptal etmek zorunda kaldı.

Berlin'de maçı izleyen Alman taraftarlar ise 2006 Dünya Şampiyonası'nda Dortmund'ta oynanan maçta yine İtalya'ya yarı finalde kaybettikleri maçı hatırlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2012 Cuma 12:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?