19
Nisan
2024
Cuma
ADANA

Kira yardımı izdihamı!

Adana'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kira yardımı yapacağı dedikodusu, vakfın önünde kuyruk oluşturdu. Vakıf yetkilileri panoya "Kira yardımı yoktur" yazısı astı ancak vatandaşlar beklemekten vazgeçmedi.

Merkez Seyhan ilçesi, Dağlıoğlu, Barbaros, Yenibey, Hürriyet, Şakirpaşa, Ova, Uçak, Onur mahallelerinde Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kira yardımı yapacağı dedikodusu yayıldı. Bunun üzerine vatandaşlar 200 liralık kira yardımını almak için vakfa hücum etti.

Biranda vakfın önünde yardımın kadınlara verileceğinin söylenmesinden dolayı kadınlar uzun kuyruklar oluşturdu. Evde çocuklarını alıp vakfın önüne akın eden kadınlar vakfa girmek için mücadele etti. Görevliler vatandaşların çocuklarıyla birlikte gelip sırada beklediğini görünce, "Burada neden bekliyorsunuz, bir yardım yok" dedi. Ancak kadınlar "Kira yardımı yapılıyormuş" diye yanıt verdi. Bunun üzerine vakfın yöneticileri kira yardımı olmadığını belirtti. Buna rağmen kadınlar inanmayarak vakfın önünde kuyrukta beklemeye devam etti. Vakıf yöneticileri kadınlar bir türlü vakfın önünden ayrılmayınca panoya "kira yardımı yok" yazısını astı. Buna rağmen kadınlar inanmayarak kuyrukta bekleyip içeri girerek kira yardımı talebinde bulundu. Ancak yardım yapıldığı bir dedikodudan ibaret olduğu için kimse kira yardımı alamadı.

Kira yardımı almak için vakıf binasına giren kadının çocuğuna bakan Mehmet Köse ise vatandaşların kira yardımı için beklediğini kendisinin de çocuğa baktığını belirterek, "Bizimkiler belediyeye gitmiş oradan vakfın kira yardımı yaptığını söylemişler. Burada kira yardımı olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

Kendisinin engelli olduğunu söyleyen Elif Kaçkar ise kira yardımı için geldiğini belirterek, "Kira yardımı yapmıyorlarsa bile şansımızı deneyeceğiz. Ben engelli olduğum için belki bana verirler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2013 Çarşamba 11:10:38
Güncelleme :11 Nisan 2013 Perşembe 11:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?