1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kozan Belediyesi’ne yeni logo

KOZAN BELEDİYESİ’NE YENİ LOGO

Kozan Belediyesi’ne yeni bir logo kazandırılması için yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan tasarımlar, belediyenin resmi internet sitesinde yapılacak anketle vatandaşların beğenisine sunuluyor. Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Gözlerini yarım asır sonrasına çeviren kozan, geçmişinden kopmayacak, ancak geçmişin de esiri olmayacaktır” dedi.

“Yeni Ufuklar-Kozan 2060” Çalıştayının sonuç bildirgesinde yer alan Kozan Belediyesi’ne yeni bir logo kazandırılması için verilen öneri kabul gördü. Kozan Belediyesi, öneriler doğrultusunda tasarım çalışmaları yaptırarak, belediye logosunu değiştirmek için çalışma başlattı. Bu doğrultuda hazırlanan tasarımlar belediyenin internet sitesinde düzenlenen anketle vatandaşların beğenisine sunuldu. Anket sonucunda en çok oyu alacak olan tasarım Kozan Belediyesi’nin yeni logosu olacak.

Belediye Başkanı Kazım Özgan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kozan’ın tarih boyunca coğrafyasının büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğunu ve bu nedenle bir çok medeniyete evsahipliği yaptığını kaydetti. Mevcut logoda yer alan turuncu rengin tarımı ve doğayı, ikinci unsur olan kalenin de kentsel gelişmeyi temsil ettiğini belirten Özgan, yeni logonun ise şu unsurları taşıdığını ifade etti:

“Tasarımın asimetrik kurgusu şehrin hedeflenen dinamizmini yansıtmakta, mavi çubukların açık olan halkadan fışkırması ise Kozan'ın içine kapanmadığını, dışarı açıldığını göstermektedir. Kozan Belediyesi yazısının mavi-yeşil renkte yazılması, 2060 hedefleri arasında yer alan "içinden geçen akarsularla bütünleşmiş mavi-yeşil bir şehir" düşüncesinin bir yansımasıdır.Genel olarak bir logodan beklenen iki temel husus vardır. Birincisi ilgi ve ona bağlı olarak, sempati uyandırması, ikincisi ise özgün olması, kolay ayırt edilmesi ve hatırlanması. Bugün birçok şehrin logosunda kale, saat kulesi, köprü gibi tarihi yapıların temsil edildiğini görmekteyiz. Bunlar yan yana konduğunda herhangi birinin öne çıkması ve taşıdığı özelliklerin hatırda kalması mümkün değildir. Oysa bir bilgisayar firmasının amblemi olan ısırılmış elma, önde gelen uluslararası spor malzemesi firmalarının, neler anlatmak istediği, neyi temsil ettiği belli olmayan, fakat birbirlerinden çok farklı olan amblemleri özgünlükleriyle çok güçlü bir şekilde kurumlarını temsil etmektedirler. Bir marka olmayı hedeflemiş bulunan Kozan, bu yürüyüşün her adımına hakkını vermek, her karışından azami faydayı sağlamak durumundadır. Hemşerilerimizin bilgisine sunduğumuz ve sitemizde yer alan anketi cevaplarken, konuyu bu perspektiften değerlendirmenizi bekleriz.”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 12:09:04
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 13:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?